返回列表 回覆 發帖

犯罪的基督徒也能進天國?

一個"全知全善全能"嘅東西, 連拜牠的"聖殿"也搞成賊窝, 牠有多大能耐便可想而知了. ...
旁觀者 發表於 2023/6/17 21:37

反基既人時常指基督徒口中:主啊, 主啊....一副奴相。

那有當奴的可以把主人的家弄出個烏煙瘴氣呢?

「連拜牠的"聖殿"也搞成賊窝」這句, 足以打你班反基臉....
上主與人的關係, 從來都不是「主-奴」
鬼打鬼的性殿,天誅教適用!
leefeng 發表於 2023/6/17 22:57

佛子也有「鬼」

真係幾暴力

leefeng 發表於 2023/6/17 23:02

咁佛祖又係咪同納綷黨同一夥?

兩個都係天上天下, 唯我獨尊?
很多人經常用教會中有人犯罪這個事實去質疑天主,說:「犯罪的基督徒告解後能進天國,被害的非基督徒則要下地獄」,因此認為基督宗教是一個不公平的信仰。這些質疑者之中,有一些是魔鬼撒旦的忠實粉絲,他們受撒旦指使,借題發揮,以偏概全
逃出魔幻紀 發表於 2023/6/17 15:57

本壇上那個一向踩基揚佛的LF狗都係咁。
不過, 佢又無視佛教常說果報, 因果....但又說「放下屠刀, 立地成佛」....不用果報了?
或是成佛後還要受之前罪業的果報? (那即是成佛, 在涅槃...仍未脫苦海? )..矛盾喔
都講過你個腦係塞滿了屎,
你天天除了滿嘴噴糞之外,真是低智得令人嘆息!

佛教於2500年前,納綷黨於九十多年前,估下邊個抄邊個卍?

.
leefeng 發表於 2023/6/18 00:27

你既智商一向都唔高, 呢次亦不例外
呢個撒旦像的造型, 係1856 才有的

估下邊個抄邊個既「蛇杖」喇
強姦幾十萬幾百萬小孩的基督教徒,收聲啦!
不知羞恥為何物的垃圾!

. ...
leefeng 發表於 2023/6/18 00:48

我收咗聲, 無人指証你既白痴
你變成本壇既噴發膠
放下屠刀, 重要受刑還清還楚,咪「立地成佛」囉!

leefeng 發表於 2023/6/18 00:46

佛經係咪咁講架?
自己亂翕佛法, 你真係立地成咗佛
噴髮膠都係本校嘅一門主要學科,我認為學生認真聽書吸收知識就ok啦。無謂同教授嗌交呀,尤其係同老人家嗌 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/6/18 11:38

係.....本來應是廢物的
若加以善用, 會搞出啲好野嚟
你講嘅「本來應是廢物的,若加以善用,會搞出啲好野」唔知係咪以上意思呢?
逃出魔幻紀 發表於 2023/6/18 22:44

唔係, 你既角度係比我的角度謙卑。 你看到自己也「廢物」,, 所以阹廢變肥。

我既角度係怎樣利用廢物...猶如天主利用亞述, 巴比倫人要犯下的罪, 怎樣利用他們犯罪對猶太人造成的苦難, 痛苦..結出些好果
天主無改變巴比倫人本性..他們在經上, 仍是罪惡的民族
,同罪惡嗌爛仔交就等如令自己嘅本質向廢物靠攏,自我廢物化。
逃出魔幻紀 發表於 2023/6/18 22:44

古時猶太人好怕接近到麻瘋病人, 驚被感染..就死梗!

但耶穌就不怕, 不但没有被感染時還會醫好他們。
(人唔係耶穌, 不過沾一些耶穌的光....或可減少向廢物靠攏, 自我被廢物化)
"天主", 屁眼教主, 妖徒那個不是滿身罪惡, 上世紀最偉大嘅哲學家羅素就話過: 信仰基督教的, 大都是極其邪 ...
旁觀者 發表於 2023/6/18 23:42

你咁鐘意羅素, 我就同你羅素一下, 佢話:

你成日叫我返去幼稚園,係咪我讀書少, 你飽讀了屎書咁呢?
咁按羅素講....即係你 studpid 過我喇啵
高級模式 | 發新話題
換一個