返回列表 回覆 發帖

孤兒院的鬼魂

你好厲害啊,搜集了這麼多。
抽刀斷水 發表於 2023/6/19 12:35

你有啲似咁講:

你好厲害啊.....很有藝術感

是一丘之貉, 還是審美眼光有問題?
沒有自省能力的教徒,往往會對教會犯下的惡行視而不見,還會協助轉移視線,說「這已成為過去」之類的說話, ...
抽刀斷水 2023/6/20 09:48 提交

你成日好自省,記著大躍進造成的禍害,記住文化大革命,六四……唔睇今日祖國強大、一帶一路、五G技術,華為亞里巴巴既業績……咁你實俾leefeng話你唔愛國,屌你,用檑漿棍插你C眼!
沒有自省能力的教徒,往往會對教會犯下的惡行視而不見,還會協助轉移視線,說「這已成為過去」之類的說話, ...
抽刀斷水 發表於 2023/6/20 09:48

「這已成為過去」是一個事實, 不管你喜歡與不喜歡。
人只念舊惡...亦是一項心理病

企圖「說好教會故事」。....只因有人加了太多鹽, 多醋, 多鼓油, 重味精。
對身心不好矣
唯有加番啲水......
抽刀斷水 發表於 2023/6/20 09:48

你試下成日講「大躍進造成的禍害,記住文化大革命,六四……」
睇下愛國既leefeng仲會唔會咁愛你, 掹你車邊。
可惜除咗舊惡之外,天主教仲不斷創造新惡。

可惜你唔支持閹割神父,否則就可一起阻止新惡發生了。 ...
抽刀斷水 發表於 2023/6/20 21:43

你都成日「炒埋一碟」哩
一單還一單, 呢到係講緊對其他宗教共融, (未到合一), 唔係前既排斥仇視
「大躍進」應該是共產黨在開始「自強還債」的一個太急進的步驟,又踫上天災人禍,中國苦難的年代。失敗!
「文化大革命」江菁妖孽禍國殃民,慘痛的教訓。該死!

至於六四…..不排除背後黑手少不了你們基督教啦,香港黑暴禍國殃民有版你睇!
leefeng 發表於 2023/6/20 22:41

你是在「把故事說好」((引自抽水)
你就炒埋一碟,本主題無講過對其他宗教共融架。
抽刀斷水 發表於 2023/6/21 00:39

乜唔係講緊哈巴伊信仰咩...

哦...是在隔嚟題
高級模式 | 發新話題
換一個