返回列表 回覆 發帖

[發問] 慕道者求問:為何有教徒仍要判斷人?

[quote]我相信以後你喺耶穌基督嘅審判台前會聽返呢自己講過嘅呢啲說話嘅。
逃出魔幻紀 發表於 2023/6/27 15:27 [/qu
按東巴教說法, 大炮友死後要受牛舌耕之刑, 屁眼教主滿嘴謊言, 審判台前牠正在受苦呢.
耶穌喺試探山回答咗撒旦提出嘅三個問題之後,撒旦就掉頭走咗。
逃出魔幻紀 發表於 2023/6/27 15:27

對於質疑, 講東講西, 和這種阿Q講道理都嘥鳩氣, "撒旦"唔走就奇.
必須明白「慕道」係將個心對耶穌開放

光豬少年就"慕道"嘞, 佢重將後庭開放給屁眼教主呢.
記住!我快要來。我隨身帶著報酬,要按照各人的行為還報各人。

"我快要來"? 都講咗成二千年咯, 屁眼教主連影都未見.
水, 繼續吹!
基督徒的世界咪唔應該有法律,唔應該有警察?
beebeechan 發表於 2023/6/27 16:04

法律? 屁眼教主就係"法律"!
即係日日係到『屌人屎窟」嗰啲人就唔好話人點解要「少」佢
beebeechan 發表於 2023/6/27 16:13

"神父"就日日屌BB仔屎窟嘞!
你話有冇高低立見咁呢
beebeechan 發表於 2023/6/27 16:37

BB仔, 你水平連幼稚園雙低B班都未到, 當然高下立見啦!
天主教人把罪惡降級,人打你右臉,俾埋左臉佢,唔係轉頭去殺佢全家。
beebeechan 發表於 2023/6/27 16:43

"天主"唔只教人殺人全家, 連一切生靈都要殺滅, 你和屁眼教主一個鳥樣, 講大話唔使本!
聖經俾咗啲珍珠你,
你又唔明唔懂,自我「慕道」,一知半解。(豬咁踐踏啲珍珠)
beebeechan 發表於 2023/6/27 16:55

妖書唔係俾人珍珠, 而係要攞人一切財帛, 真正嘅豬係你!
「不要讓任何人以浮言欺騙你們,因為就是為了這些事,天主的忿怒才降在這些悖逆之子身上。所以你們不要作這 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/6/27 23:04

一個"全知"嘅東西, 竟"造"出騙徒來, 真係"全善"咯! "降罪"? 不是話"當面報應", "決不延遲"麼? 真係"全能"嘞!
你當旁人係白痴咩 (呢到嗰旁觀者就係)
beebeechan 發表於 2023/6/27 23:24

BB仔! 你爺爺都教你教到口水乾, 求屁眼教主俾一百億你, 就唔使做孩子王咁戇鳩, 除咗話你白癡, 真係搵唔到更準確嘅名詞咯!
既然你反天主、反基督但係又鍾意假扮「慕道者」,咁我就抄多段聖經俾你「慕」下啦

基督邪教的「慕道」,指的是女性的陰道、BB仔的穀道!
你都係坐返埋你哋張反基枱吹水把啦,反基屋仔司機房有大把「雅座」

你反不反基?必答題,冇得做縮頭烏龜!
基督邪教,「精華」在一「gay」字!
「聖父」、「聖子」、「聖靈」「三位一體」,「gay」不「gay」?
「楊蓮亭」、屁眼教主、光豬少年玩「三位一體」,「gay」不「gay」?
煩弟肛紅衣主教團玩「lobby gay」,串成一條人鏈,氹氹轉,「gay」不「gay」?  

你反不反?答!
基督徒信聖經並根據聖經教導去捍衛聖經,同反基者作戰
逃出魔幻紀 發表於 2023/6/29 12:04

"天主"教導"將凡有氣息的盡行殺滅", 所以妖徒任意殺戮反邪者就名正言順!
基督必勝!
逃出魔幻紀 發表於 2023/6/29 12:04

勝? 阿Q式勝利!
屁眼教主聽見要釘十字架, 已嚇得標屎, 猛嗌救命.
又望到啲好頂唔順嘅邏輯,咪出兩句聲囉
jimmychauck 發表於 2023/6/30 07:59

信耶穌就"永遠不見死", 可以移山倒海, 天下無敵, 唔怕踩蠍子和蛇, 講外邦語......
呢啲邏輯頂唔頂得順呢?
只想將牠塞入炮膛開一炮, 證明信耶穌就"永遠不見死"合乎邏輯.
本人希望抽兄三思,避免因需逞口舌之爭之快,而忽略真理探索之重要。
jimmychauck 發表於 2023/7/3 20:58

何需探索?這裏就有「真理」︰
「弟兄要把弟兄、父親要把兒子,送到死地。兒女要與父母為敵,害死他們。」《馬太》10:21
「凡栽種的物,若不是我天父栽種的,必要拔出來。」《馬太》15:13
「人到我這裏來,若不恨自己的父母、妻子、兒女、弟兄、姐妹和自己的性命,就不能作我的門徒。」《路加》14:26
「信他(耶穌)的人,不被定罪,不信的人,罪已經定了」《約翰》3:18
「你們(教民)赦免誰的罪,誰的罪就赦免了;你們留下誰的罪,誰的罪就留下了。」《約翰》20:23
一項真理不是必然的又何謂真理?這並不使人有興趣和抽兄討論和真理相關的事情。
jimmychauck 發表於 2023/7/4 17:33

屁眼教主吹自己是”真理”, 鬼徒亦交口稱是。爺爺就想問,這些話是”真理”嗎?
「弟兄要把弟兄、父親要把兒子,送到死地。兒女要與父母為敵,害死他們。」《馬太》10:21
「你們不要想我來,是叫地上太平。我來,並不是叫地上太平,乃是叫地上動刀兵。因為我來,是叫人與父親生疏、女兒與母親生疏、媳婦與婆婆生疏。人的仇敵,就是自己家裏的人。」《馬太》10:34
「凡栽種的物,若不是我天父栽種的,必要拔出來。」《馬太》15:13
「人到我這裏來,若不恨自己的父母、妻子、兒女、弟兄、姐妹和自己的性命,就不能作我的門徒。」《路加》14:26
「至於我那些仇敵不要我作他們王的,把他們拉來,在我面前殺了罷。」《路加》19:27
「信他(耶穌)的人,不被定罪,不信的人,罪已經定了」《約翰》3:18
「一粒麥子不落在地裏死了,仍舊是一粒;若是死了,就結出許多子粒來。愛惜自己生命的,就失喪生命;在這世上恨惡自己生命的,就要保守生命到永生。」《約翰》12:25
「你們(教民)赦免誰的罪,誰的罪就赦免了;你們留下誰的罪,誰的罪就留下了。」《約翰》20:23
要批評判斷人之前, 先判斷自己。
beebeechan 發表於 2023/7/5 21:22

屁眼教主一下便話自己有判罪權, 唔信佢, 唔捧佢"做王"就要死, 牠可有先判斷自己?
高級模式 | 發新話題
換一個