返回列表 回覆 發帖

[數據資料] 不要毀謗,不要爭競,總要和平,向眾人大顯溫柔。

回覆  旁觀者
我講左你唔係借,點樣不可推辭?你咪攞你將屋契黎做抵押囉。 ...
jimmychauck 發表於 2024/4/22 16:26

連「不可推辭」係啥意思都未知,只曉撒潑耍賴!
語無倫次.撒潑耍賴!
有啊...
咪係你, 同條旁邊友囉
比神經佬更神經?
beebeechan 發表於 2024/4/21 22:30

基督教徒自相残殺,殺到沙塵滚滚…
拍馬屁拍到馬脚上,被人踢到一面屁,真是活該!

回覆  leefeng

你都認左你資料同BB陳一樣咁可信?咁到底係可信定唔可信?

jimmychauck 發表於 2024/4/22 16:27
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆 820# dior13dior13

傻子,不借指望啥歸還?我少點賞賜又干你什事?我就是賞賜有點多,讓別人也借給他分一點,沒打緊。
回覆 823# leefeng

宜家用BB陳哂你個袁X飛呀,BB陳可唔可信關我L事咩?
回覆  leefeng

宜家用BB陳哂你個袁X飛呀,BB陳可唔可信關我L事咩?
jimmychauck 發表於 2024/4/23 08:00

你地两個下流蟲一擔擔,互吻互慰,咁快向BB陳插刀?
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。

回覆 826# leefeng

BB陳天主教我基督教,我幾時哂佢有客氣過?正一入壇不讀帖嘅癈老。雖然我小你爛屍係比較多比較勁,但我質問佢時尖銳程度一樣㗎喎。

你做咩一直轉話題啫?袁X飛同BB陳一樣係教師,一個阿茂中學,一個香港名校,到底呢啲身份帶來幾多可信度啫?

你自己立論不穏、自相矛盾、反共反黨,咁多野都唔敢回應,一味打岔轉話題,即係對我嘅說話無話可駁啦吓話?
回覆  dior13dior13

傻子,不借指望啥歸還?我少點賞賜又干你什事?我就是賞賜有點多,讓別人也借給他分 ...
jimmychauck 發表於 2024/4/23 07:59

太5:42 有求你的,就給他;有向你借貸的,不可推辭。

你該不會又要,解說、呈清、提問了吧?

語無倫次.撒潑耍賴!

信又不遵從!

提後3:7 常常學習,終久不能明白真道。
回覆 828# dior13dior13

用樓契做抵押咪借囉,叫佢攞黎啦。咁大口氣做乜?自己俾人駁到體無完膚,仲諗住幫人做架兩。

回覆 829# jimmychauck

駁是提出別人的言詞有誤,講話湖殂亂講與無中生有,叫語無倫次!

因為英文通順

1#更動

多3:2 不要毀謗,不要爭競,總要和平,向眾人大顯溫柔。

啟2:27 他必用鐵杖轄管(轄管:原文是牧)他們,將他們如同窯戶的瓦器打得粉碎,像我從我父領受的權柄一樣。
啟2:26 那得勝又遵守我命令到底的,我要賜給他權柄制伏列國;
林前4:20 因為神的國不在乎言語,乃在乎權能。
林前4:21 你們願意怎麼樣呢?是願意我帶著刑杖到你們那裡去呢?還是要我存慈愛溫柔的心呢?

===
Tit3:2 To say no evil of any man, not to be fighters, to give way to others, to be gentle in behaviour to all men.

Rev2:27 And he will be ruling them with a rod of iron; as the vessels of the potter they will be broken, even as I have power from my Father:
Rev2:26 He who overcomes, and keeps my works to the end, to him I will give rule over the nations,
1Co4:20 For the kingdom of God is not in word but in power.
1Co4:21 What is your desire? is my coming to be with punishment, or is it to be in love and a gentle spirit?

聖經明確講一套,做另一套
回覆 830# dior13dior13

你只能做到,被人駁斥完後厚顏地不承認自己有誤罷了,我也無需再以其他方式駁斥你。
回覆  dior13dior13 用樓契做抵押咪借囉,叫佢攞黎啦。咁大口氣做乜?自己俾人駁到體無完膚,仲諗住幫人做架兩。
jimmychauck 發表於 2024/4/23 20:39

「架兩」﹖
連閱讀理解能力都冇,語無倫次,只曉撒潑耍賴!
回覆  dior13dior13

你只能做到,被人駁斥完後厚顏地不承認自己有誤罷了,我也無需再以其他方式駁斥你。 ...
jimmychauck 發表於 2024/4/23 21:46

我看你從頭到尾都在語無倫次,你講了什麼內容駁斥到我,請提出!

回覆 833# 旁觀者

https://en.m.wiktionary.org/wiki/%E6%9E%B6%E5%85%A9

做咩啫你,你自己話約定俗成係冇問題吖嘛,都This term is a variant form of 架樑吖嘛,文匯報都話通用囉,你仲嘈嘈嘈一日到黑自打嘴巴做乜Q?

你堅持架樑先啱,咪錯囉。啱錯都唔識分,收皮啦。

你旁觀能力有限、推理能力有限、搜證能力有限,甚麼反基言論可靠可信程度都有點限、解錯經、不識理,唔識字,不識太平天國歷史,呢啲你全部唔否認。呢啲咁嘅水平嘅人,咁多野唔識,連阿茂都唔知係乜,憑咩同我講邊個字啱邊個字錯?
回覆  旁觀者
你堅持架樑先啱,咪錯囉。啱錯都唔識分,收皮啦。
jimmychauck 發表於 2024/4/23 21:57

「架樑」係錯,你真好嘢!
回覆 836# 旁觀者

閱讀理解0分。
回覆 837# jimmychauck

你提不出來!   
回覆 838# dior13dior13

你講不出來啥,解不出來啥,啥都講不出解不出,提啥出來來著?

你在講緊你自己呀,神經佬!
高級模式 | 發新話題
換一個