返回列表 回覆 發帖

[數據資料] 不要毀謗,不要爭競,總要和平,向眾人大顯溫柔。

回覆  dior13dior13

信耶穌嘅都要死,不信耶穌的人死有咩希奇?
請問你係咪有事情不知道不明白想求教?一般黎講,求教嘅人態度係謙虛一啲㗎喎。
定係你覺得多3:2裡面幾句已經自相矛盾?例如
不要毀謗VS不要爭競,或
總要和平VS向眾人大顯溫柔
洗唔洗開個聯賽榜league table俾你說明?
jimmychauck 發表於 2023/7/4 17:19

咪扮盲啦!
乜Dior係問毀謗VS不要爭競,和平VS向眾人大顯溫柔咩?
咁狡猾做乜呢?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
咪咁守舊啦
抽刀斷水 發表於 2023/7/4 23:28

你咪咁求其哩

the term "burger" is a more general term that refers to any sandwich made with a patty of ground meat. Burgers can be made with beef, chicken, pork, turkey, or even vegetables. On the other hand, a hamburger specifically refers to a sandwich made with a beef patty.

漢堡飽這個譯名, 是來自 hamburger 定係 burger 既呢

再者, 漢堡飽是指肉餡是免治了, 壓成一扁平狀的。。。。
不是炸雞咁一嚿嚿
回覆  dior13dior13

奧賣葛,講左咁耐你卒之肯講明係因為"總要和平",你為何不早說徒然浪費我咁多口水呢 ...
jimmychauck 發表於 2023/7/4 19:09

聖經真是和平善良仁慈之經典:
全本垃圾只擲一句;多3:2 不要毀謗,不要爭競,「總要和平」,向眾人大顯溫柔。
大家要仁愛呀,大家要和平呀…

但就擲幾十句殺呀,報仇呀,搶權力呀,要戰爭打Q不聽話的呀,…

人地DIOR已經一次又一次講完又講,你除非是盲,否則冇理由睇唔到架?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
巴黎街頭現在日日有騷亂了
你叫警察不要警棍, 鎗, 手銬? 這種警察你和平dior來當好了
...
beebeechan 發表於 2023/7/4 20:56

原來你個耶穌教係鼓勵屠殺是正確的?
你還不快快打電話叫馬克龍下令屠城?
記得耶穌教導男女老幼一個不留啵!

.
回覆 203# leefeng

文字貼多幾次,唔代表有理,好似政府一日到黑話get in front not behind咁,你鍾意去get in front 又隨得你。唔似得虛竹,黑虎偷心打黎打去得果一招,越打越勁。

我唔係好明你問乜?你係指殺呀咩呀唔啱,定係邊度有矛盾?你得閒可以幫神明答左#185先,我冇其他補充。
.
人地DIOR已經一次又一次講完又講,你除非是盲,否則冇理由睇唔到架?
leefeng 發表於 2023/7/4 23:44

人哋占生都係一次又一次講完又講話不應該這樣解
你除非是盲,否則又冇理由睇唔到架喎?
回覆  leefeng

文字貼多幾次,唔代表有理,
jimmychauck 發表於 2023/7/4 23:51

呢到那幾條友啲文化水平, 又真是這樣的
你咪咁求其哩

the term "burger" is a more general term that refers to any sandwich made with a pat ...
beebeechan 發表於 2023/7/4 23:32

所以咪話你守舊囉,整包果個都話係創新口味漢堡包,你話唔係就唔係架?
你不喜歡警察便努力往天國方向走囉
那裡...不需要警察的
(反而18層的地獄卻有很多獄吏, 牛頭馬臉....地獄 ...
beebeechan 發表於 2023/7/4 21:04

天國當然冇警察啦!
因為殺人犯強姦犯上到天國係可以性侵自由,殺人自由!
只有ONLY ONE一條天國規則:
邊一個不要耶穌作他們王的,把他們拉來,在耶穌面前殺了吧(在天國再死多一次)!

罪犯樂園唄!
.
所以咪話你守舊囉,整包果個都話係創新口味漢堡包,你話唔係就唔係架? ...
抽刀斷水 發表於 2023/7/4 23:57
用英文唱帝女花係創新

唔該, 不要叫是「粵劇」
回覆  leefeng

文字貼多幾次,唔代表有理,好似政府一日到黑話get in front not behind咁,你鍾意去get i ...
jimmychauck 發表於 2023/7/4 23:51

貼多幾次,係因為你睇唔到吖馬!
殺人教條永遠在性經裡面長駐,delete唔到,扮盲係冇用!
一條扮和平仁愛的教條 VS 幾十條殺戮性侵的教條
再扮盲就太過虛偽了吧?

.
唔該, 不要叫是「粵劇」
beebeechan 發表於 2023/7/5 00:02

守舊的人,你繼續守住個舊啦

以你這帖, 足以証明現在根本没有「捉捕不信的人?」
不然, 又何需要「發起」一場警察十字軍?

你的 ...
beebeechan 發表於 2023/7/4 21:31

現在根本沒有「捉捕不信的人?」
一百年內都算現在啦。
基督教徒進步咗啦,費事捉捕,一鑊熟比較快捷妥當。

主導盧旺達種族滅絕2000的基督徒手持聖經與書出庭https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=15072&highlight=

.

守舊的人,你繼續守住個舊啦
抽刀斷水 發表於 2023/7/5 00:09

八和粵劇學院裡係咪有英文系?
回覆  leefeng

文字貼多幾次,唔代表有理,好似政府一日到黑話get in front not behind咁,你鍾意去get i ...

你同其他教徒一樣,扮盲,扮唔明,講東講西,叉開話題,轉移視線,轉話題,顧左右而言他,九唔搭八。
這麼虛偽做什麼呢?
表演基督教徒個個口啞啞,或學甩毛鼠bbchan一樣扮自己有文化?

.
八和粵劇學院裡係咪有英文系?
beebeechan 發表於 2023/7/5 00:18

不久將來,指日可待

八和「英語學生專場」將粵劇文化推至世界
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
不久將來,指日可待
抽刀斷水 發表於 2023/7/5 00:41

你啲只要標題不理內容既毛病又發作, 你幾時省覺, 指日無待

粵劇仍然是要以粵語唱出。
正如漢堡飽是要用牛肉餡
bbchan一樣扮自己有文化?
leefeng 發表於 2023/7/5 00:35

咁即係指驟眼睇, 我都幾有文化, 而且係比你高好多?
(可惜, 即使高你幾級都唔係一項榮耀嚟, 因為你實在係太低)
咁即係指驟眼睇, 我都幾有文化, 而且係比你高好多?
(可惜, 即使高你幾級都唔係一項榮耀嚟, 因為 ...
beebeechan 發表於 2023/7/5 01:18

你系“文化西”
你系“文化西”
下流寄生虫 發表於 2023/7/5 01:20

你係閪鳩重案組低級篤擦?
高級模式 | 發新話題
換一個