返回列表 回覆 發帖

[數據資料] 不要毀謗,不要爭競,總要和平,向眾人大顯溫柔。

回覆 797# leefeng

有錢都冇話要俾乞兒。
有錢又唔一定貪。
共產黨就大把有錢人係貪返黎,所以你咁習以為常。

回覆 798# leefeng

我從來都承認離教者說法莫衷一是,叫你地組織好先同我討論。
上次上流一講唯獨聖經癈左旁觀者四億人賢者之石大招咪叫你地傾清楚先同我講囉。
我立場從來都好貫徹始終㗎,係你地自己之間講嘅野經常自相矛盾為討論時製造不必要麻煩之嘛。

回覆 799# leefeng

嗱嗱嗱又黎,我係唔係二世祖你唔知你地中間唔同意,我喺邊你唔知,你乜資料都冇,仲諗住搞人身攻擊謬誤,連謬誤都搞唔成,最後變成ON9。

回覆 800# leefeng

我叫左佢上我辦公室簽約㗎,一分鐘200%一期還佢好似好滿意咁。順手帶張樓契做抵押品唔該。聖經話衣服做當頭要即日還,冇話樓契做當頭要即日還。

有向你借貸的,不可推辭。呢句就明顯係舊約借給窮人嘅延伸啦,個爛屍日日咁得閒上黎發瘟,即係不愁衣食啦,又干呢句了事?

我係咁睇人㗎,仲睇得頗準,因為我根據你地言行下咁多評語你地都冇反駁過我。
唔反駁,轉話題,我當你地無話可說認左㗎啦。

回覆 801# jimmychauck

你都知道那些聖經內容是杜撰,揀選,拼湊出來的,你還要信?

你有病!
回覆  leefeng

有錢都冇話要俾乞兒。
有錢又唔一定貪。
共產黨就大把有錢人係貪返黎,所以你咁習以為常。 ...
jimmychauck 發表於 2024/4/20 03:41

你自以為是妄想症太嚴重,資料顯示你樣衰是其中一項,講住咁多。
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆 802# dior13dior13

你冇話過係,反而你認為那些聖經內容是杜撰,揀選,拼湊出來,你叫人遵守而去殺人。
回覆 803# leefeng

口中只有大氣,卻無能為自己的說法辯解,或反駁人家的任何說話。最終只能不停示範最低級的謾罵。
回覆  dior13dior13
講左佢唔叫借,咁多聲氣做乜?
借左不望還,當然,我都借佢俾人冇叫佢還。唔借咪更唔洗指望。
jimmychauck 發表於 2024/4/20 00:49

你爺爺都唔知你噏乜﹖你神經病真嚴重!
    「不可推辭」係乜吖﹖即係唔「洗」理有冇得還!你連讀理解能力都冇,高﹖晚晚趷高屎窟你就高嘞!
回覆  leefeng
上次上流一講唯獨聖經癈左旁觀者四億人賢者之石大招咪叫你地傾清楚先同我講囉。
jimmychauck 發表於 2024/4/20 03:41

你個神經佬, 爺爺都唔知你噏乜!
回覆 806# 旁觀者

真陰功囉,去告狀吖笨。咪睇吓你解得啱定我講得啱。

對我所出的所有理點均未反駁,說明默認我的論點。
回覆  旁觀者

真陰功囉,去告狀吖笨。咪睇吓你解得啱定我講得啱。

對我所出的所有理點均未反駁,說明默認我的論點。
jimmychauck 發表於 2024/4/21 02:07

呢度個個都默認你jimmychauck 的確有精神病,發羊吊,語無倫次,生安白造,胡說八道,思維混亂,癲癲廢廢,又幫耶穌教做勇武打人為樂,幫耶穌教做黑暴反中亂港為樂,你又做埋爛仔黑社會,又做大耳窿放貴利收人200%利息,幫耶穌教知法犯法,姦淫邪盜,無惡不作!
你周身屎點,臭通全網,冇人有興趣反駁你的屎之理論架啦!

你快啲收你自己皮吧啦!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  leefeng

口中只有大氣,卻無能為自己的說法辯解,或反駁人家的任何說話。最終只能不停示範最低級的 ...
jimmychauck 發表於 2024/4/20 18:05

我地當然口中要有大氣啦,
不過睇見你似乎就黎冇氣? 或就快斷氣?
有冇人會覺得需要去反駁一個神經病佬講既野呢?
大家在可憐你吖馬,還不多謝大家?
回覆 810# leefeng

反駁唔到出聲認左佢就得㗎啦,諸多託辭只顯虛怯。我從頭到尾都只在嘲你,你見不到嗎?
冇人有興趣反駁你的屎之理論架啦!
leefeng 發表於 2024/4/21 10:00

其他人可能係「無興趣」
你..就唔係「無興趣」,, 是「無能力」

人哋出帖你帖帖回, 點會無興趣!
但回應又不是反駁, 只係罵街罵娘罵祖宗....說明你只是無力。
有冇人會覺得需要去反駁一個神經病佬 ...
leefeng 發表於 2024/4/21 10:11

有啊...
咪係你, 同條旁邊友囉
比神經佬更神經?
俾阿Chauck(扌禁)低「磨擦」,興奮過頭嘞!
回覆  dior13dior13
借左不望還,當然,我都借佢俾人冇叫佢還。唔借咪更唔洗指望。
jimmychauck 發表於 2024/4/20 00:49

都唔知你個無賴潑皮噏乜,無謂講東講閪嘞,「不可推辭」知唔知點解呀﹖
俾阿Chauck(扌禁)低「磨擦」,興奮過頭嘞!
旁觀者 發表於 2024/4/21 22:52

打㩒,  撳....都易如反掌啵
其他人可能係「無興趣」
你..就唔係「無興趣」,, 是「無能力」

人哋出帖你帖帖回, 點會無興趣!
但回應又 ...
beebeechan 發表於 2024/4/21 22:28

唉,你又俾阿Chauck(扌禁)低「磨擦」,原来你好呢味野?

回覆  leefeng

我從沒有維護過太平天國什麼喔,我只不過指出共產黨對太平天國的定調及評論興你們這批爛屍南轅北轍,並且你們引述的是與BB陳一樣可信程度的資料、我旳引述是歷史學家政協共產黨研究員,高下立判。你們資料要贏我,先要自己贏共產黨。
jimmychauck 發表於 2024/4/21 16:29

回覆 815# 旁觀者

我講左你唔係借,點樣不可推辭?你咪攞你將屋契黎做抵押囉。
回覆 817# leefeng

你都認左你資料同BB陳一樣咁可信?咁到底係可信定唔可信?

回覆 818# jimmychauck

回覆  旁觀者
我講左你唔係借,點樣不可推辭?你咪攞你將屋契黎做抵押囉。
jimmychauck 發表於 2024/4/22 16:26

路6:35 你們倒要愛仇敵,也要善待他們,
並要借給人不指望償還,你們的賞賜就必大了,你們也必作至高者的兒子;因為他恩待那忘恩的和作惡的。

你該不會又要,解說、呈清、提問了吧?
高級模式 | 發新話題
換一個