返回列表 回覆 發帖

[數據資料] 不要毀謗,不要爭競,總要和平,向眾人大顯溫柔。

回覆  旁觀者
點解唔去俾回教徒斬首,你又唔識歷史以為耶穌俾回教徒斬首,又要自認魔鬼叫人試探神,以前未答過你咩?你記性長在屁股上點幫你?
jimmychauck 發表於 2024/4/27 06:23

你爺爺都唔知你放啥屁.
無中生有你又唔係一次, 二次.
回覆 861# 旁觀者

你除左唔識之外,就係不長記性及無中生有

唔使超過移鼠, 跟牠一樣去俾伊斯蘭教徒釘死就得嘞!
旁觀者 發表於 2023/11/9 00:42

只有冇讀歷史嘅人先會以為耶穌俾伊斯蘭教徒釘死

可能因為你可以以歷史角度睇事情,所有其他人以食屎角度睇事情啦。

不長記性的人何等悲哀,又表演無中生有,口中更可繼續指責他人。

話說你從頭到尾竭盡全力要轉話題,只見你虛怯無比。問緊你點解反對共產黨對太平天國嘅評價,點解你要反黨?唔好諗住轉話題。
回覆  旁觀者
只有冇讀歷史嘅人先會以為耶穌俾伊斯蘭教徒釘死
話說你從頭到尾竭盡全力要轉話題,只見你虛怯無比。問緊你點解反對共產黨對太平天國嘅評價,點解你要反黨?唔好諗住轉話題。
jimmychauck 發表於 2024/4/28 03:17

你爺爺講過,爺爺是以歷史角度看事物,不在一時。
    天平天國害死七千餘萬國人,是中國近代史上最大嘅災禍,那是不爭嘅事實,你還有臉講國之大義?
    羅爾綱點講,係他個人的事。
阿柒頭,呢七千餘萬國人中,可能還有你嘅祖輩吖!阿柒頭!

生安白造無中生有阿柒頭:只有冇讀歷史嘅人先會以為耶穌俾伊斯蘭教徒釘死

旁觀者兄是叫你們吹牛永不見死基督教徒試下去俾伊斯蘭教徒斬頭,睇下點樣永不見死法!

真是睇唔過眼,基督教徒捩横折曲的本事真是利害得很,特别是瘋子基督教徒。

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆 865# leefeng

閱讀理解0分,連續兩樣。
回覆 864# 旁觀者

我爺爺十一歳果年就俾日本鬼子侵華時殺左。。。。

ONL9
回覆 863# 旁觀者

羅爾綱係代表共產黨睇件事,你不過自稱自己叻過共產黨政協史學家而已。老鼠上天平。
回覆  旁觀者
你不過自稱自己叻過共產黨政協史學家而已
jimmychauck 發表於 2024/4/29 04:15

你爺爺有「自稱自己叻過共產黨政協史學家」咩﹖  
阿柒頭!你無中生有又有一證據嘞!使乜你爺爺去搵呀!
回覆  旁觀者
我爺爺十一歳果年就俾日本鬼子侵華時殺左。。。。
ONL9
jimmychauck 發表於 2024/4/29 04:12

你爺爺嘅爺爺也有可能被太平軍殺死呀,阿柒頭!
回覆 870# 旁觀者

係喎,殺左個祖宗都仲出到世,可能同耶穌一樣咁勁。
回覆 869# 旁觀者

你歷史角度睇事物,人地食屎角睇事物,你咁都唔叻過人地,唔通你都想食屎?
回覆 872# jimmychauck

欸,jimmychauck,我放個屁臭死你,你信不信?

回覆 873# dior13dior13

你想信啥信啥,干我什事?
你放的屁臭的很。
回覆 874# jimmychauck

3:2 だれをもそしらず、争わず、寛容であって、すべての人に対してどこまでも柔和な態度を示すべきことを、思い出させなさい。

VS

猶1:5 從前主救了他的百姓出埃及地,後來就把那些不信的滅絕了。這一切的事,你們雖然都知道,我卻仍要提醒你們。
Jud1:5 Now it is my purpose to put you in mind, though you once had knowledge of all these things, of how the Lord, having taken a people safely out of Egypt, later sent destruction on those who had no faith;
猶 1:5 現在,我的目的是讓你們記住,雖然你們曾經知道這一切事,但耶和華怎樣將百姓安全地帶出埃及,後來又向那些不信的人施行毀滅;

我信你墊高屎窟窿,求主要有寬容呀!
Rom 2:3  你這人哪,你論斷行這樣事的人,自己所行的卻和別人一樣,你以為能逃脫神的審判嗎?
Rom 2:4  還是你藐視他豐富的恩慈、寬容、忍耐,不曉得他的恩慈是領你悔改呢?
Rom 2:5  你竟任著你剛硬不悔改的心,為自己積蓄忿怒,以致神震怒,顯出他公義審判的日子來到。

上帝的寛容,聖經講得好清楚,寬容等悔改,不悔改最後審判。我已不是第一次講,你讀咋久都讀不通?

猶1:5滅絕,行動的還是主,又不是叫人行動,又是從前的事,又不是教訓你行。你閱讀理解0分干我什事?

話題要轉了嗎?
回覆  旁觀者
你歷史角度睇事物,人地食屎角睇事物,你咁都唔叻過人地,唔通你都想食屎? ...
jimmychauck 發表於 2024/4/30 07:27

你爺爺都唔知你放啥屁, 你個神經佬.
回覆  dior13dior13
你放的屁臭的很。
jimmychauck 發表於 2024/4/30 16:09

即係你聞過dior13dior13 兄嘅屁啦!
回覆 877# 旁觀者

唔識野就返去讀多幾年書先再出黎獻世啦。

回覆 878# 旁觀者

你口中放的屁一樣臭。

話題要轉了嗎?
係你自認聞過Dior兄嘅屁(口架)。
高級模式 | 發新話題
換一個