返回列表 回覆 發帖

[數據資料] 不要毀謗,不要爭競,總要和平,向眾人大顯溫柔。

回覆 6# 上流寄生族

難道dior先生無力自行解說,要假手別人?
Guest from 37.152.214.x 發表於 2023/6/29 04:36

這樣淺易也看不明?還要埋怨dior13沒有解說?
dior13都懶得睬你啦!
再仔細看看什麼叫做VS好嗎?
你們的所謂【聖】經一邊叫人要和平,耍溫柔,有愛喲!
一邊又凡不聽從要滅絕咯,殺了吧。
不知這種前言不搭後語的叫做什麼“病”?

PS: 真是十分好奇,基督教徒一個二個怎樣從這本淫到爛,殺到盡,又九唔搭八的經文裡看到這個【性經裡的上主】十分有愛呢? ? ?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
上帝沒有禁止人解說,只是不可隨私意解說。
沙文是指dior對leefeng宛若神明一般的存在是嗎? ...
Guest from 37.152.214.x 發表於 2023/6/29 18:16

原来這些都是隨私意解說?

路20:43 等我使你仇敵作你的腳凳。
來10:13 從此,等候他仇敵成了他的腳凳。
林前15:25 因為基督必要作王,等神把一切仇敵都放在他的腳下。
林前15:26 盡末了所毀滅的仇敵,就是死。
路19:27 至於我那些仇敵,不要我作他們王的,把他們拉來,在我面前殺了吧!
太15:13 耶穌回答說:凡栽種的物,若不是我天父栽種的,必要拔出來。
申28:19 你出也受咒詛,入也受咒詛。
耶48:10 懶惰為耶和華行事的,必受咒詛;禁止刀劍不經血的,必受咒詛。
代下15:13 凡不尋求耶和華—以色列神的,無論大小、男女,必被治死。
出22:20 祭祀別神,不單單祭祀耶和華的,那人必要滅絕。
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆 13# leefeng

當然不算隨私意解說。

不算解說。
Guest from 37.152.214.x 發表於 2023/6/29 23:33

當然不算隨私意解說。而是【聖旨】!
咁鬼悪?難怪基督徒個個十足拎住本聖經當刀使,在全世界全地球亂捅人嗰個神經佬!

路20:43 等我使你仇敵作你的腳凳
來10:13 從此,等候他仇敵成了他的腳凳
林前15:25 因為基督必要作王,等神把一切仇敵都放在他的腳下
林前15:26 盡末了所毀滅的仇敵,就是死
路19:27 至於我那些仇敵,不要我作他們王的,把他們拉來,在我面前殺了吧
太15:13 耶穌回答說:凡栽種的物,若不是我天父栽種的,必要拔出來
申28:19 你出也受咒詛,入也受咒詛
耶48:10 懶惰為耶和華行事的,必受咒詛;禁止刀劍不經血的,必受咒詛
代下15:13 凡不尋求耶和華—以色列神的,無論大小、男女,必被治死
出22:20 祭祀別神,不單單祭祀耶和華的,那人必要滅絕
回覆  leefeng

紅字?呢招以前都見過dior兄用唔少次,想來把dior兄奉若神明嘅leefeng觀摩咁耐後修得其一 ...
jimmychauck 發表於 2023/6/30 08:25

我現在宣告愛你jimmychauck如家傳之寶/腳凳。
你還不乖乖聽教聽話伏在我腳下?
腳凳要來幹嗎?用來聽教聽話踏腳的囉!

紅字,是強烈指出垃圾經文的血腥洗腦證據,
這些普通常識,原來你也不懂?
讀了金庸幾十年,仍然一竅不通。

你三不像,又沒有立場,
如果你撐基,你是一個連聖經這本比不上金庸故事的垃圾都相信的人,
所以洪七公慕容复應該一樣是真實存在的。

金庸故事之令人著迷,是忠者必勝,奸者必敗。
慕容復不忠、不孝、不仁、不義,最終眾叛親離、身敗名裂,發瘋收場。

本垃圾性經呢?為金庸提鞋也不配!
裡面亂倫,殺戮,殺女人嬰兒,比神龍教,星宿邪教更惡毒。
最起碼,這些金庸書內的邪教不會鼓吹亂倫合理化,和殺戮女人和手無寸鐵的孩子和老人。

你比得起王語嫣咩?
王語嫣選擇一個正直善良的段譽,放棄一個心裡扭曲的慕容复。
你自以為學了王語嫣一樣過目不忘?飽死!
你估下王語嫣看了性經的亂倫關係和屠殺男女老幼,心腸狠毒的邪教會怎麼樣呢?
會信仰佢?會讚美崇拜?
或叫段譽大理國把這種邪教連根抜起,永絕後患?

金庸小說,好的你沒有學到,忠厚正義也看不到,
如果你是信基督教的,崇拜一個邪教的心盲者,
金庸世界的忠義武林唔啱你!

你還是去看多些怎樣屠殺成條村,留下處女享用,
又或者學下怎樣亂倫,強姦,
又或者學下近年基督教新興的十字架插小童,
尸吊耶穌,大話謊舟48m等等,才是基督教徒的終極組合!

.

回覆  leefeng

唔通我以前大學背左六年marking scheme入試場,兩個鐘頭嘅試五十分鐘默完書出返黎,迫到教 ...
jimmychauck 發表於 2023/6/30 23:50

繼續吹啦你,六年大學?但你咁似小學雞程度既呢語無倫次
你連我寫既野都睇唔明,領略唔到?還吹?
聰明人會信本垃圾?又一個48m之流!

金庸既大學武林唔係你呢張腳凳有資格踎既地方,中東比較啱你!
被我揭穿又發爛渣,基督教徒三步曲,滾爬爛!

乜沙文有話過我奉dior若神明咩?奇?我又見唔到既?

我係一定認同任何反基既有用資料,有乜問題?
所有反基大神我都佩服,
硬係唔服果啲自以為武林高手,其實喺度癈噏既三腳貓基督教徒!

.

阿上生,見識到北冥神功嘅威力未呀?
jimmychauck 發表於 2023/7/1 00:43

你既三腳貓腳凳級北冥神功遇上更強的對手時,
經脈崩裂,是為 “然敵之內力若勝於我,則海水倒灌而入江河,凶險莫甚。”,
故此  ,倒灌入了你個腦,黏L咗? !

.
冇錯,#9 leefeng 冇答到我 #8
你就冇答關於#1嘅問題。
jimmychauck 發表於 2023/7/1 00:17

宵小之輩,企埋一面,爬低,扮腳凳!
咪阻住大家開武林大會。
回覆  leefeng
正當leefeng代答
回覆  dior13dior13

阿DIOR先生,眼盲果個喺度,你有眼藥 ...
jimmychauck 發表於 2023/7/1 03:06

眼藥應該拎俾你,你不但盲,而且小學雞!
六年大學喎,嘿嘿嘿
乜紅字是指我奉dior若神明咩?
你讀乜野大學架?發夢大學?

回覆  Guest from 37.152.214.x
可能dior同上帝一樣, 問題都係自己唔識, 要搵人代答。
好似話呢啲就係proxy war嘅濫觴
沙文 發表於 2023/6/29 09:38

.
回覆  旁觀者

無法分清本人及BB的旁觀者清的旁觀者,這就是你自己少讀書之故了,我以前曾引過的古籍錢鍾 ...閲讀能力不足的人是適合多看書去打好語言基礎的。
jimmychauck 發表於 2023/7/1 03:04

【  閲讀能力不足的人是適合多看書去打好語言基礎的。】呢句啱你!!!
你閲讀能力簡直小學雞級數!
六年大学marking scheme?又潜48M???

乜沙文有話過我奉dior若神明咩?奇?我又見唔到既?leefeng 發表於 2023/7/1 00:46

.
這些都是基督教反覆講的東西!

老實講,你是不是文盲?

說好的不要毀謗,不要爭競,總要和平,向眾人 ...
dior13dior13 發表於 2023/7/1 21:49

基督教/徒不要毀謗,不要爭競,總要和平…溫柔的背后

跟文盲要怎麼解說?
跟文盲又如何解說?

多3:2 不要毀謗,不要爭競,總要和平,向眾人大顯溫柔。
VS
徒 ...
dior13dior13 發表於 2023/7/2 17:38

可以猜猜 jimmychauck基督教徒是不是讀了6年的屎片神學的牧師?
DIOR兄自承無力解說?是七傷拳譜?
jimmychauck 發表於 2023/7/2 05:08

不如由你這個【大學背左六年marking scheme入試場,兩個鐘頭嘅試五十分鐘默完書出返黎,迫到教授之後十年每年出全新題我又四圍同人講? 】的磚家來解說一下!
讓大家見識一下,和看看你這六年marking scheme 的功力,好不?

不要龜縮呀!

.
回覆  leefeng

所以閣下連江湖規距都唔識。唔識規距出黎行好易四圍得罪人。連啲小人物威信都識嘅"小心天下去得,莽撞寸步難行"之理亦不懂的,也能成了所謂高手,江湖上亦乃異聞。
jimmychauck 發表於 2023/7/3 01:03

1# 阿六年大學生,什麼叫做【小人物威信】?
2# 我不是什麼高手,亦從冇吹過我是高手(像某某吹讀過六年大學果種),你邊度睇到?講黎聽下?
3# 我只知地球如果冇咗你們這些唯恐天下不亂的基督邪教,一定人人天下去得,不會寸步難行!
4# 你應該不止6年,而且係超過,你係睇咗超過6年的武俠小說,當大學畢業。所以你唔明Dior13的 VS論,十下十下!

.
回覆  leefeng

"vs" 係由dior兄倡議,舉證責任喺佢度,我豈能僭越?關我义事。
佢解釋完先我嘛,人地起手式未耍完我點好意思一招了左佢?
jimmychauck 發表於 2023/7/3 01:03

有小小基本知識都會明什麼叫做 “VS”,
莫非你的六年大學讀了屎片?
“佢解釋完先我嘛”
喂,係 “度” 定 “到” 呀?
不要說你讀了六年大學,我當係你看了六年武俠小說也應該不會寫錯字吧?
使唔使反基“度”你?放下屠刀,立地做番個正常人?

.

回覆  leefeng

解我又唔係未試過,又唔係未教過DIOR。我#20已解釋過一次。 #38又問多次
"咁又請問 vs 提多書3:2 又有咩問題?係咪因為"腳凳"違反"不要毀謗"?"
jimmychauck 發表於 2023/6/30 23:45

DIOR都係冇答,我冇辨法喎。

你衛斯理睇到一舊雲,衛斯理作者倪匡亦係臨老一舊雲的貨。

你武俠小說上腦,咁響往科幻同武林,又會睇唔通透中東神話故事嘅?
果然證實你係讀咗6年屎片啦!
一個三不像的異胎,你覺得Dior13會答你的低级 Stupid 問題嗎?
在武俠世界,你覺得你會係乜水咁呢?

不過,我會很 ENJOY 你成為我的 "腳凳"!

.
回覆  leefeng

回覆 113# leefeng

你啱呀,係"先到我",多謝幫我proofread,我改正囉,有錯咪認咪改囉,勁得過你嘅神明DIOR生啲金臉罩鐵面皮,從無出錯,錯亦無需認?
jimmychauck 發表於 2023/7/3 04:23

你連周威信小人物也不如,扮什麼有錯咪認咪改啫?
我問過你我邊一句承認Dior係我嘅神明,你又扮側側膊冇答我啵?
人地沙文話可能dior同上帝一樣,
乜係我自己話dior是我的上帝咩?
你又加多6年再加48M屎片學?
你的什麼臉罩鐵面皮?錯亦無需認?

乜沙文有話過我奉dior若神明咩?奇?我又見唔到既?leefeng 發表於 2023/7/1 00:46

Frankly with your discussion attitude and ability, I am simply taking the chances of replying you as a good sports to expose loopholes and defficiencies in your logic and never expected this to go anywhere , do as you will.
jimmychauck 發表於 2023/7/3 06:09

錯字百出,
Frankly, with your discussion attitude and ability, I am simply taking the chance of replying to you as a good sport to expose loopholes and deficiencies in your logic and never expected this to go anywhere, do as you will.
回覆  leefeng
李生,第一,雖然你不認,不過種種跡象都顥示你奉DIOR為神明喔,就以本#121作比方。
你為何 ...
jimmychauck 發表於 2023/7/3 06:09

我唔会奉任何人為神明,包括你件疍散耶稣!你的所謂 “係經沙文提醒,並從觀察得知”叫做 “斷章取義”,叻唔切!
所以你是放完又放…屁!
回覆  leefeng
第二,我從來冇話過你自承DIOR係你嘅神明,我只講過如下
1."沙文是指dior對leefeng宛若神明一般的存在是嗎?",咁接招呢家野瞬息萬變,沙文幾日都唔出黎否認,我又真係好難等佢,不如你叫佢親自呈清一下。

你又「六年吹牛大学」上脑吹牛自己素來觀言察行,乃憑所見之事下結論?
睇清楚沙文答既意思啦!
唔曉可以出声,我可以指教下你。

回覆  leefeng
2."DIOR係你嘅神明",我係經沙文提醒,並從觀察得知,例如你都識用DIOR式李莫愁血手印,從來唔認為DIOR錯,認佢為大神等等。

你冇神活不了?
高級模式 | 發新話題
換一個