返回列表 回覆 發帖

[數據資料] 不要毀謗,不要爭競,總要和平,向眾人大顯溫柔。

如果我既推測屬實,只係手寫板有問題,並非旁版友唔識寫字,都構成唔到「判人—受判」呢句既應驗。 ...
抽刀斷水 發表於 2023/7/8 11:40

唔係手寫板唔識寫字, 係出錯咗字時條友唔識睇到有錯。(所以, 仍是人大意)
現在俾人批, 先找借口, 因為A, 因為B, 因為XYZ。 你就護住佢, 因為佢係反基盟友。
睇唔清楚啲字有咩咁出奇,都證實唔到佢唔識寫字喎。
抽刀斷水 發表於 2023/7/9 00:34

又要挑你....
咁啲人寫錯字, 都証實唔到佢唔識字喎.....(係咪咁)

無教育文化既人寫錯哂啲字都可以話係「進步」嚟. ..變成殘體字..仲要盛行全國
那是從網上copy過來,
旁觀者 發表於 2023/7/9 00:48

哇....原來你一早知是可以copy 過來..
咁一開始時你又唔copy? 專登用個錯既?
你爺爺冇你咁得閒, 對你呢種冇料嘅東西(屁眼就有猛料), 無需多費時間.
旁觀者 發表於 2023/7/9 01:01

你醜野給人揚了,
當然「冇你咁得閒」
最好快快略過
你爺爺冇你咁得閒, 對你呢種冇料嘅東西(屁眼就有猛料), 無需多費時間.
旁觀者 發表於 2023/7/9 01:01

你話吾得閒時, 我又見你成日都回我既帖喎..乜擂漿棍, 叫兄弟殺兄弟, 借俾你十幾億....唔好孤寒咁, 你仲對我屁眼好有興趣

(係我唔騷你多啲)
你既概念好混亂:

1. 旁版友寫字正確
2. 手寫板認錯字並輸出了錯字
3. 旁版友年邁看不清楚螢幕上的 ...
抽刀斷水 發表於 2023/7/9 16:32

睇見你呢帖, 聯想默示錄。
書中說末世耶穌再來了, 仍然要與撒殫的軍隊在阿瑪革冬打最後一場大戰。
初時我不明...為何耶穌來了, 還會有人願企在撒殫那邊作敵基督? 撒殫仲有本事號召到一支龐大的軍隊?

現在, 明多了少少.....原來真的會有人是為黑道賣命的。…
你既概念好混亂:

1. 旁版友寫字正確
2. 手寫板認錯字並輸出了錯字
3. 旁版友年邁看不清楚螢幕上的字
4. 輸出的錯字便直接張貼了
抽刀斷水 發表於 2023/7/9 16:32

已發生的事實是:  錯字便直接張貼了

你就替「版友」塗白油, 貼金:
(1) 人懂字, 只是手寫板認錯字
(2) 眼花看不清...你加送一項:年邁
(3) 不如再加送一個 : 不小心
(4)....或日後你想到更多

我也可以來說:
(a) 版友本來就不懂
(b) 貼文前没有校正
(c) 知道是錯字, 但不知如何改正 , 没有能力修改
(d) 知道是錯字, 但懶得去改正 , 話隱知你哩..

不過, 以#292 的口供, 版友是屬 (d), 或是 all of above?

所以版友的錯, 不在不識字,
是不校正, 知錯不改

錯了, 就是錯, 不肯認錯, 就是錯上再加個錯。

又聯想起創世紀第三章, 原祖吃了禁果。
如亞當厄娃能即場對上主懺悔, 知錯....是否全本聖經都改寫呢?

天主逐他們出伊甸園, 是因吃了果, 還是那顆「不知錯」的心?
我身為慕道者,仍然同你呢隻引誘我試探主既撒殫討論,我都好大風險架。 ...
抽刀斷水 發表於 2023/7/10 10:06

你不是試探, 是抺黑
(用來強化你不想信的信念)
長篇亂貼
亂貼你個頭

上面不是說了嗎?但要謙讓~!

後面就說,是那先知擅自說的,你不要怕他!

都說你不要怕他 ...
dior13dior13 發表於 2023/11/1 01:23

這樣貼經, 正如吃自助餐,自選碟盤內容, 合自己口味。

有人喜歡殺...殺...殺....
有人喜歡雙奶跳動的經句, 有人讀經後自閹 ..

我都找到我需要的一句:
林前16:22 若有人不愛主,這人可詛可咒。
(所以我詛你, 咒你....天公地道?)
「按在地上摩擦」﹖誰見過﹖
旁觀者 發表於 2024/2/21 00:14

摩擦..又真係未見過
前幾帖見過係「磨擦」
回覆  beebeechan

未見過就要見下喇, 係咪好溫柔呢

唔單止係你感興趣嘅嘢, wall Street journal都有 ...
沙文 發表於 2024/2/21 10:01

溫柔, 又要「按在地上」...
一個神經佬對著空氣自言自語, 一啲實質問題都提唔出,正常人睬你都嘥鳩氣. 又話唔答?
連文都幫你引埋,一直 ...
旁觀者 發表於 2024/3/30 22:55

你一直以來都睬緊佢,
你一定谷谷埋埋幾多鳩氣, 屣極都有
佢都有谷埋鳩氣,否則點會(扌禁)低你磨擦呀﹖

旁觀者 發表於 2024/4/1 00:05

老師教你寫廣東音字....(扌禁)打唔出咩? 㩒 打到架喎
唔得就 撳 喇
主根一嘢嘢「鐘」入你屁眼。
「呈清」。
「唔洗本」。
明顯係唔識字,與打錯字毫無關係,冇得抵賴。
字都未 ...
旁觀者 發表於 2024/4/4 21:49

袖繫積屎蓆蓆痔刀瀉銼
糉燴毒德名
回覆  上流寄生族

除左亂七八糟嘅中文亂寫一通及破口謾罵,你都冇乜其他能耐,有能耐當日就幫左手個爛屍 ...
jimmychauck 發表於 2024/4/13 05:01

「上流寄生族 」.....網絡上的曾灶財
冇人有興趣反駁你的屎之理論架啦!
leefeng 發表於 2024/4/21 10:00

其他人可能係「無興趣」
你..就唔係「無興趣」,, 是「無能力」

人哋出帖你帖帖回, 點會無興趣!
但回應又不是反駁, 只係罵街罵娘罵祖宗....說明你只是無力。
有冇人會覺得需要去反駁一個神經病佬 ...
leefeng 發表於 2024/4/21 10:11

有啊...
咪係你, 同條旁邊友囉
比神經佬更神經?
俾阿Chauck(扌禁)低「磨擦」,興奮過頭嘞!
旁觀者 發表於 2024/4/21 22:52

打㩒,  撳....都易如反掌啵
高級模式 | 發新話題
換一個