返回列表 回覆 發帖

[數據資料] 不要毀謗,不要爭競,總要和平,向眾人大顯溫柔。

回覆 383# 旁觀者
不是妄稱刵和華之人死得快,而是盲從者死得快。
旁觀者 發表於 2024/1/4 02:09

字都唔識,返去上返三年幼兒園先出黎獻醜啦垃圾死藍屍。

識字便識理喎,字唔識理唔識中文唔識,我係你揾舊豆腐撞死左佢算。
回覆 386# dior13dior13

如果你要聖經要怎麼解釋,都要按你的意思,那上帝給你當,不就好了嗎?

你正在當著上帝呢。
回覆 388# dior13dior13

你還規定別人要跟你的剪貼解法去殺人呢。
回覆 390# 旁觀者

第一日知你係自己口中嘅妖徒喎。

你中文唔好,白話唔識,文言文唔識,去讀吓書啦,死藍屍學歷低關我忍事咩。
回覆 391# dior13dior13

你嘅目標又飄移左去邊度?咩徒3:23申18多3:2又唔見晒?你到底知唔知道自己講緊咩題目?

又有不至於死的罪,咩叫"犯了就得死"?而我唔知你識睇咩字。
回覆 398# 上流寄生族

回覆 397# 上流寄生族

我讀果啲學校弱智,我諗大部份人都冇讀過書。

你仲想靠行為稱義,退返個馬可福音學位先啦。
回覆 394# 上流寄生族

回覆  旁觀者

夫汝拙,不通人言,故不可效論,須多觀書
jimmychauck 發表於 2023/9/4 06:11
回覆 402# dior13dior13

咩叫"犯了就得死"?而我唔知你識睇咩字
回覆 404# dior13dior13

又有不至於死的罪,咩叫"犯了就得死"?
你又避而不答了?我從來都話我問嘅你答唔到。

你仲想叫信徒靠行為靠守誡命稱義?
神收回人嘅性命,輪不到我支持,輪不到我反對。你又無中生有我支持過反對過?就如黑警執法,還有堆癈柴藍屍以為要自己支持先成事,沒有自己成不了事,這般的不自量力。

你似乎想從旁觀者手中搶過無中生有嘅冠軍?

我從來都是罪人,靠耶穌的救恩憐憫,我一直都講。你今天說我"有罪",沒講錯,這是福音的內容之一。
回覆 406# dior13dior13

那樣隨隨便便能把不同動詞或詞彙等同起來的就是你嚴密無比的邏輯吧。大概也是你精神病才能想出這種道理。這樣隨便的道理我不懂就算了。

沒有干犯,也是有干犯。這種接近是玄了,所以我要不說,你沒有精神病,也是有精神病吧。

回覆 409# 旁觀者

唔識字就唔識字啦,仲要賴死唔識,臉皮厚過林鄭嘅死藍屍,同你講多都嘥氣,嘲你就夠。

你又知你爺爺學歷低? 旁觀者 發表於 2024/2/19 21:43

你怕俾DIOR搶冠軍,又發功呀?邊個話過你學歷底啫?
咁統計過都知藍屍學歷係比較低嘅,你鍾意咪認左佢。

你重未答如何"磨擦"BBChan呢!旁觀者 發表於 2024/2/19 21:43

你中文唔好,白話唔識,文言文唔識,google唔識,百度唔識定係你喺北韓上唔到兩大搜索引擎?

一早話你唔識字唔識理讀好書先出黎柒,我點樣由呼吸開始教你呀?細個唔讀書少壯不努力老大徒悲傷係咪你啫?

回覆 410# 旁觀者
錯錯錯全部錯。
閃時功一早講左係東洋旁門,專打宗師如DIOR,你啲三腳貓功夫一出場唔仆街我都偷笑。

回覆 411# 旁觀者
顧咩左右而言他,有本事幫DIOR答我,或者諗明我講乜先答啦。
我問親你你都唔識答,洗乜答你啲不成問題嘅問題?

話題要轉了嗎?
回覆 413# dior13dior13

你從起初也啥都答不到我,現在連啥要答也不知道,閱讀理解之無能,又要我從呼吸開始教你嗎?

有打幾個字便叫有道理?你還是繼續自吹自擂吧。

回覆 415# dior13dior13

回覆 202# dior13dior13
你閱讀理解都不會耶?
路19:15 他既得國回來,
白說的耶?
Luk 19:26  主人說:『我告訴你們,凡有的,還要加給他;沒有的,連他所有的也要奪過來。
Luk 19:27  至於我那些仇敵,不要我作他們王的,把他們拉來,在我面前殺了吧!』」
『』

1.你國小未畢業?標點符號不懂?
2.主人的一句是得國回來前說的?
3.僕人們在主人得國回來前已經知道主人把一錠奪走?

你要不就答123,要不就承認自己誣衊吧。
Guest from 219.79.255.x 發表於 2013/6/3 21:51

能否有點新意,我十年前答過了的,你能否先反駁好再問?

耶穌再來已經世界末日啦,跟手就審判啦,到時你揾佢嘈啦,我到時買定花生等睇戲,想幫都幫唔到㗎啦。
到時就係神權社會唔係人權世會㗎啦。
唔係做咩事叫你天國近了你們應當悔改?
你到時夠揪嘅,咪揪一鑊囉。

話題要轉了嗎?
回覆 420# dior13dior13

將來殺唔出奇呀,福音內容黎㗎。

我必討誰的罪,係以前同現在嘅事,執行就是人一樣唔成立。你邏輯真係好差。
回覆 423# 旁觀者

你應該係有眼疾,我連超連結都俾左

菲天主教徒 5成教堂外成婚 回覆/查看 117 / 22340

2萬幾人睇過。你睇唔到。

你睇完鍾意咪話BB磨我囉。睇都未睇學人癈嗡。

大把帖我都按你係地下磨擦啦,你次次都唔明之嘛,
旁觀能力有限,推理能力有限,搜證能力有限
jimmychauck 發表於 2013/6/17 22:11
回覆 425# 旁觀者

唔識字就柒少陣啦。返幼兒園從頭學過先出黎再柒啦。
回覆 424# 旁觀者

你有本事咪叫回教徒上黎同我打,佢地聽到我威名一早就遁啦。
回覆 430# dior13dior13

你又講得冇錯,我又真係唔溫柔。
不過似乎無關重要,温溫柔柔同你講,粗聲粗氣同你講,你一樣係無視各樣邏輯。
你可以指出我冇基督嘅樣式,不過一樣唔改變你解錯經。
回覆 435# 旁觀者

當然係"不是妄稱刵和華之人"果啲人唔識字,你顧左右而言他做乜?
高級模式 | 發新話題
換一個