返回列表 回覆 發帖

教會擬為袁天佑辦公開悼念活動 袁家人發聲批不尊重遺願

回覆  beebeechan

耶穌咪又係後來被人神化,一L樣。
抽刀斷水 2023/8/4 09:51 提交

耶穌在世時,已經自視為天主,那麼真正把祂「神化」起來的,便是祂自己;「耶穌只是死後才被其他人神化起來」的觀點,自然說不通了。
中國個個皇帝都係天子架啦,不是希奇古怪的事。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
中國個個皇帝都係天子架啦,不是希奇古怪的事。
抽刀斷水 發表於 2023/8/4 17:07

稀奇在中國天子, 每年都會到天壇祭天.
羅馬皇也拜太陽神。
耶穌....曾不止一次向經師, 司祭們說:「我就是」I AM
耶穌....曾不止一次向經師, 司祭們說:「我就是」I AM
beebeechan 發表於 2023/8/4 20:37

咦?耶穌無親口承認自己是神麼?
咦?耶穌無親口承認自己是神麼?
抽刀斷水 發表於 2023/8/4 20:40

乜我呢句:「耶穌....曾不止一次向經師, 司祭們說:「我就是」I AM」
........有「無親口承認自己是神」這個意思?

是我說不準, 還是你接收失真?
I am 就係了?咁哥哥咪做歌神?

支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
I am 就係了?咁哥哥咪做歌神?
抽刀斷水 發表於 2023/8/4 22:19

你一早衰過既:
逢「帝」便是神,
現在又衰逢 I AM, 我....就係神

(你係咪唔知猶太人的YHWH.....就是 I WAS, I AM, I WILL 咁解既呢?)

好似今日有人講港毒, 唱通菜牛肉剁爛.....都分分鐘有各安人上門
你一早衰過既:
逢「帝」便是神,
現在又衰逢 I AM, 我....就係神

(你係咪唔知猶太人的YHWH.....就是 I W ...
beebeechan 發表於 2023/8/4 22:52

張國榮呢首歌,我唱K都唱過,唔通我又係歌神咩。

香港人既歌神,只有呢兩位,佢地唔駛自己認屎認屁架:

張國榮呢首歌,我唱K都唱過,唔通我又係歌神咩。

香港人既歌神,只有呢兩位,佢地唔駛自己認屎認 ...
抽刀斷水 發表於 2023/8/4 23:53

咁有歌神. 賭神, 女神.....呢啲神多多都無所謂
咁有歌神. 賭神, 女神.....呢啲神多多都無所謂
beebeechan 發表於 2023/8/4 23:59

開始識野喇喎,雅典娜女神係正既

開始識野喇喎,雅典娜女神係正既
抽刀斷水 發表於 2023/8/5 10:52

呢個造型就有啲大媽
回覆 168# 抽刀斷水

嘩!好耐冇見過80年代嘅gears.
回覆 172# 沙文

兩位歌神如今年紀都有返咁上下了。
高級模式 | 發新話題
換一個