返回列表 回覆 發帖

[發問] 天主教的姑丈癌症死掉

我媽前任教會牧師,
dior13dior13 發表於 2023/8/2 18:40

你拿一部山寨蘋果機去蘋果店要求保養維修, 你話睬不睬你?
此其一也, 還有二, 三...
算啦,基督教(包括天主教)內部都因為釋經問題,分裂成七大派
Guest from 124.217.137.x 發表於 2023/8/2 18:06

你都不懂教會歷史
你名單(其實都不齊全)中, 有四派都不是由天主教分裂出來的
是由新教裂出的......
回覆  beebeechan

那麼我天主教的姑丈,癌症病逝,你怎麼解釋?
dior13dior13 發表於 2023/8/2 19:44

早說了, 還有二, 三...........
回覆  beebeechan

那麼我天主教的姑丈,癌症病逝,你怎麼解釋?
dior13dior13 發表於 2023/8/2 19:44

為甚麼信教就是追尋這生不死, 鐵布衣護體, 金剛不壞之身?
不如搵道教煉仙丹去哩
BBC可能又要藉機來說我精神分裂超過十年

我媽前任教會牧師,大兒子因糖尿病死掉,
dior13dior13 發表於 2023/8/2 18:40

既然你要求到, 順你意喇

我媽前任教會牧師,大兒子因糖尿病死掉,...小兒子精神分裂, 還來反對耶穌與先母作對!.....(這樣說會抺得更黑!)
BBC可能又要藉機來說我精神分裂超過十年,

你的「精神分裂」可以是 nocebo.....
又可以用陰謀論:台灣對精神病者的福利

怪不得你不想痊癒
耶穌也被釘死了,你直接問衪吧。
jimmychauck 發表於 2023/8/2 20:10

你出去傳教時, 係咪對被傳者講: 你直接問耶穌哩....(咁?)
講就威威, 實係契弟; 叫佢出來, 總做縮頭皜龜!
旁觀者 發表於 2023/8/2 22:12

你要不要返去糼稚園?
字都唔識寫, 難怪百理不侵.
打錯字而已, 對你這種料, 你爺爺連再看一次都懶得去看.

旁觀者 發表於 2023/8/2 22:39

我既帖從來都是簡短, 一,二十字。
看一次就攞到意思架哩
爺爺意思你都未明, 冇閱讀理解能力就返去幼稚園重讀.
旁觀者 發表於 2023/8/2 22:51

你表達唔好, 咁又點叫人理解

事實是, 我的帖, 你必看
唔係直接分裂,都係間接分裂出黎啦。

抽刀斷水 發表於 2023/8/3 01:58

想玩諸九族?
原罪你又識遺傳咁多代都仲有。 ...
抽刀斷水 發表於 2023/8/3 01:58

阿抽仔生出嚟唔見有粒花生仔黐住
你都追問醫生: 喂...點解無既?
高級模式 | 發新話題
換一個