返回列表 回覆 發帖

中華民族好仰慕天主教

呀係係係,屬下記錯了
Don't know where God is but the Devil is in the details
好在首長提醒,唔記得咗作風優良能打勝仗添。
但係您支兵仲用唔用得卦?全體受洗禮喎?http://www.81.cn/jfjbmap/content/2020-11/14/content_275784.htm

人民軍隊唔會唔識英文,唔知baptism of fire係來自境外勢力,用咗就會對國家安全構成威脋卦?
若果唔識英文,咁喺南海撞口撞面見到福特號,

人民子弟兵想叫佢滾蛋,用百度翻譯,會唔會係boiled egg呢?

美國佬聽到,會搵隻SH-60 Sea Hawk送一煲滾水蛋過來山東號。

Don't know where God is but the Devil is in the details
剃人頭者,人亦剃其頭
天主教有運行。

我發覺中華民族心底深處,係相當仰慕天主教的。
禽日的新華社文章:

trace back 貴國歷 ...
沙文 發表於 2023/8/13 16:20
tracing 或 traced 或 I traced
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
1st of all, "trace back" is a phase.
If use it as a verb, "I trace" is formal, but there is something called "omitted subject pronouns"

example:
我決定今晚飛起老婆同羅莎蓮撐枱腳,於是call佢:
Hey honey, i'm afraid we have to take a rain check for tonight’s anniversary dinner.
Oh no, again? 我聽出佢把聲想喊,但望住身邊的羅莎蓮,我把心一橫:I’m sorry, something comes up at work.  but I promise you I'll make this up when I can. ok?
ok, you take care, love you.
Love you too.
然後我啜一聲錫咗身邊的羅莎蓮一啖,老婆聽到,仲以為我電話傳吻。一啖可以錫兩個女人。

"love you" 就得咖啦, "I "可以omit.
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
冇嘲笑呀大佬,我賠唔起咖!我向來熱心學習貴國訓示,見貴國對於洗禮講得咁正面,我都重新考慮向這方面尋求發展
回覆 26# 沙文

我係相信並採納你並無嘲笑質疑人民子弟兵既。
梗係要相信啦。
info update:
原來貴國亦有新教浸禮

http://www.zjsjw.gov.cn/zhuantiz ... 20119_5445168.shtml
雖然中華民族從前自己都話自己支那,但被架仔噏過,而家您提支那,就同叛國差唔多,可見中華民族在民族尊嚴方面的政治覺悟係相當敏銳的。
近年,在中國特式社會主義習近平思想的英明領導下,各級政府接二連三不停洗禮,可見中華民族對天主教同對架仔的態度有雲泥之別。
人民政府一向以生命至上,人民至上,若果天主教真係做過咩對唔住中華民族,中國人是不好惹的,若真有清末教案傳教佬恰我同胞,人民政府對之雖遠必誅,毛主席都話唔會有無啦啦的愛,所以人民政府決不會洗禮洗得咁爽!
所以,我們可斷言,極有可能係人民政府在習近平思想的偉大光明正確指導下,深刻評估過天主教根本冇咩對中國人唔住,又或雖有個別傳教佬行為上有少許inappropriate但總的來説對中華民族的貢獻遠遠大於過失。各位愛國版友都應響應中央久唔久洗下禮
回覆 29# 沙文

我都慕緊道準備緊洗禮架喇,但啲假教徒真撒殫成鬼日提供埋啲錯誤福音引誘我跌倒,減慢我邁向洗禮既速度。
回覆 30# 抽刀斷水
人民政府常常洗禮,您就日日喊打喊殺閹神父對抗黨,唔知您嘅對抗軟定硬?問下SB 局長先
回覆 31# 沙文

閹神父係幫助聖教會既偉大公關方案,你千祈唔好以為我別有用心先得格。
您唔係別有用心都註定以失敗告終
SEO tag,对联
您唔係別有用心都註定以失敗告終
沙文 發表於 2023/8/18 13:25
您乃係別有用心【“贵国”】都註定以失敗告終《于历史评价,等等{根本 - 0}》
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
btw.我諗起貴國洗禮好似漏咗一個程序。
洗禮時, 係咪應該領導坐直-20 神雕, 揸住個大聲公:這是我的愛子,我所喜悅的。

有人話直20.....老翻Black Hawk嚟

引入咗外國勢力
屌根本chopper就係長期恰中華民族境外勢力整出來,不論您整成點都係老番咖啦,不過牀板夾春袋唔認衰仔老番又冇得用
屌根本chopper就係長期恰中華民族境外勢力整出來,不論您整成點都係老番咖啦,不過牀板夾春袋唔認衰仔老番 ...
沙文 發表於 2023/8/30 06:06

呢啲先係嶄新設計, 唔係copycat
高級模式 | 發新話題
換一個