返回列表 回覆 發帖

[腦殘白痴] 21歲女闖教堂自挖雙眼 拍扁眼球掛臉失明

咁貴教辦virtual 朝聖團唔駛舟車勞頓
沙文 發表於 2023/8/27 00:02

你想食海南雞飯, 就唔可以virtual喇
咁貴教辦virtual 朝聖團唔駛舟車勞頓
沙文 發表於 2023/8/27 00:02

有架.....不過係免費
https://m.museivaticani.va/content/museivaticani-mobile/en/collezioni/musei/tour-virtuali-elenco.html

第日用5G, 戴埋立體眼罩, 現埸一樣 (還可以自選路線來睇)
貴教屈人嘅技巧, 同貴國某黨真係不遑多讓

你的兒女正在長兄家宴飲的時候,
19忽然從曠野那邊吹來一陣颶風,颳倒了房屋的四角,壓死了你的孩子

唔知各位有冇見過乖到咁抵死嘅富二代?佢地唔係開orgy, 而係family gathering, 因為黐家而不幸被
十全十美,生性正直,敬畏天主,遠離邪惡的老豆買豆腐渣工程累9死?
Don't know where God is but the Devil is in the details
貴教屈人嘅技巧, 同貴國某黨真係不遑多讓

19忽然從曠野那邊吹來一陣颶風 ...
沙文 發表於 2023/8/28 10:28

1:4 他的每個兒子,按日輪流在家中設宴,且派人邀請他們的三個姊妹來一同宴飲。
老荳都唔叫嚟既, 係乜野家庭聚會先?
約伯係義人, 行天主道, 連仔女既聚會都唔想埋堆, 你話係咪正常既家庭聚會?
正正經經既family gathering, 事後又使乜老荳為每個仔女獻個全燔祭?
19忽然從曠野那邊吹來一陣颶風,颳倒了房屋的四角,壓死了你的孩子

唔知各位有冇見過乖到咁抵死嘅富二代?佢地唔係開orgy, 而係family gathering, 因為黐家而不幸被
十全十美,生性正直,敬畏天主,遠離邪惡的老豆買豆腐渣工程累9死?
沙文 發表於 2023/8/28 10:28

以道家老子角度睇, 呢啲只係「天地不仁,以萬物為芻狗」,,
係大自然規律。做乜要入神的數?

放在老子就係高深哲學道理?
放在約伯就是天不仁? 陰毒?
回覆 85# beebeechan

你用埋無神論角度睇,就包保一定唔會入神的數了。
回覆  beebeechan

抽刀斷水 發表於 2023/8/28 23:43

你睇約伯傳
作者讓你不時可以角色轉換..一時讓你身處天庭, 參予了天主與魔鬼的對話..
一時又把你代入約伯的角式
一時又把你代入第三者, 旁觀者角色...
你不能角色抽離.

人不能同時都在這不同角色中.

約伯跟本不會知道有天主與魔鬼的打賭.
正我我們現世, 不會知天主在上邊的全盤計劃是甚麼, 我們只能看到眼前的一小瓣.
可能當你有份參予天上的計劃時, 你便明暸天災人禍的作用囉

耶神係與撒旦打賭, 但係無害約伯喎。。
耶神只係任由撒旦用佢既方法對約伯, 只是不能取命。
安排約伯命運的是撒旦。
係撒旦以為令約伯家散人亡, 生瘡生痔, 家財盡失便會對耶神失信心矣。。(好似香討有條友話信耶穌23年既信心, 兩年玩完咁)

其實, 撒旦唔可以俾72個處女靚模, 金銀財富, 無上權力俾約伯咩?
事實, 人暴發便易無品。。(例如強國人既土豪)。。咁既橋撒旦都諗唔到, 佢屎唶。

B按:如神俾三幾十億阿沙文, 你估佢變義人+1, 定係淫人^2?

楞嚴經中個阿難都頂唔住摩伽女...差啲失身喇。要文殊打救, 即時神閹咗佢

你錯勒,
最想入神數既正是無神論者
一有天災人禍時就會拎個神出嚟唱衰, 要佢揹鑊架喇
你錯勒,
最想入神數既正是無神論者
一有天災人禍時就會拎個神出嚟唱衰, 要佢揹鑊架喇 ...
beebeechan 發表於 2023/8/29 00:31

佢地先假設咗有神存在,然後從天災人禍當中推論出神原來不存在,咁先係無神論者會做既事。
可能當你有份參予天上的計劃時, 你便明暸天災人禍的作用囉
beebeechan 發表於 2023/8/29 00:18

有咩object(s)會有份參與天上計劃?
回覆 84# beebeechan
有請老豆,老豆話生意多唔得閒又有generation gap唔中意聽hip-hop
老豆係中意做埋尐多舊魚嘢當買保險,佢地孝順,當順下老人家意咯,其實並無必要,弟兄姊妹兄友弟恭日日開P好感情,咁嘅家庭求之不得啦。
若果我仔女係咁,人人送一艘Nord
老豆忙到原來買咗豆腐渣屋都唔知,一打風即時冚家產。其實最要內疚就係約伯,冇提點仔女要定期揾Home inspector睇下間屋有咩要優化。

約伯呢亭人,正是主耶穌所講:
凡聽見我這話不去行的、好比一個無知的人、把房子蓋在沙土上。
7:27                雨淋、水沖、風吹、撞著那房子、房子就倒塌了.並且倒塌得很大。

佢咁L得閒全燔祭, 唔得閒叫個仔驗樓, 佢並不是經書吹嘅"十全十美,生性正直,敬畏天主,遠離邪惡"

若果我做老豆做成咁,不如切腹啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
佢地先假設咗有神存在,然後從天災人禍當中推論出神原來不存在,咁先係無神論者會做既事。 ...
抽刀斷水 發表於 2023/8/29 11:22

呢啲唔係叫無神論, 係從天災人禍中推論出有嗰唔做野既神。
有咩object(s)會有份參與天上計劃?
抽刀斷水 發表於 2023/8/29 11:34

所有信徒都有份並獲邀參與天主的計劃: 使眾人都能回天國。
(雖然被邀, 但人仍有自由拒絕: 唔得閒, 都無人工既...., 唔撈!)
約伯呢亭人,正是主耶穌所講:
凡聽見我這話不去行的、好比一個無知的人、把房子蓋在沙土上。
7:27                雨淋、水沖、風吹、撞著那房子、房子就倒塌了.並且倒塌得很大。

沙文 發表於 2023/8/29 20:07

你呢亭人, 聽到耶穌的話又不願去行
你天國間屋就好易冧, 唔冧都被市管清場喇, 非法僭建嚟
佢咁L得閒全燔祭, 唔得閒叫個仔驗樓, 佢並不是經書吹嘅"十全十美,生性正直,敬畏天主,遠離邪惡"

沙文 發表於 2023/8/29 20:07

有撒殫嚟搞破壞., 建在石上, 日日驗屋優化都無用。
若果我仔女係咁,人人送一艘Nord
沙文 發表於 2023/8/29 19:59

亞仔話, 隻NORD 泊唔到遊艇會, 上岸要駁嘩哩嘩拿..唔方便。 有無隻細啲既?
(夠同一兩個靚模開船P就夠喇)
有撒殫嚟搞破壞., 建在石上, 日日驗屋優化都無用。
beebeechan 發表於 2023/8/29 05:07

屌您又撒殫拍後尾枕!50樓先話唔L係撒殫,係天使

仲有僕人幾條命都未計。佢地打份牛工,又係抵L死?

用刀將那些僕人殺了,只有我一人逃脫,來向你報告。」
16這人還在報告時,另一個人跑來說:「天主的火由天降下,將羊群和僕人都燒死了,只有我一人逃脫,來向你報告。」
17這人還在報告時,另一個人跑來說:「加色丁人分成三隊闖入駱駝群,將駱駝搶走了,用刀將僕人殺了,只有我一人逃脫,來向你報告。」
仲有僕人幾條命都未計。佢地打份牛工,又係抵L死?

...
沙文 發表於 2023/8/29 21:48

你又唔記得咗約伯傳主角係約伯。
佢要面對好多「唔係抵L死」既人都要死既事實。
(即使佢班仔女幾唔聖潔, 父母都係唔想佢哋死既)

「唔係抵L死」既人都要死...係咪都要歸究神? 是神衰?

一般人同你都會話係, 約伯就話唔係......你聽聽佢點解釋囉, 呢個就係約伯傳要講既野
高級模式 | 發新話題
換一個