返回列表 回覆 發帖

[腦殘白痴] 21歲女闖教堂自挖雙眼 拍扁眼球掛臉失明

抽按:多謝陳版友向我推介西方報道,得知「she thought God was asking her to make a sacrifice」(呢個唔靠「聲音」去asking都唔知靠乜),
抽刀斷水 發表於 2023/8/25 00:50

「she thought」已經係好清楚, 唔係真係「一把聲」
不是「she heard」
所以, 你仍未能祛鹽祛醋
A 20-Year-Old Gouged Out Her Own Eyes. Here’s What Makes People Do This.

Last month, Kaylee Muthar ...
抽按:多謝陳版友向我推介西方報道,得知「she thought God was asking her to make a sacrifice」(呢個唔靠「聲音」去asking都唔知靠乜),仲有好詳細既挖眼歷史參考同解釋,仲引述埋《瑪竇福音》有關挖眼既經文添。
抽刀斷水 發表於 2023/8/25 00:50

你想成隻鑊要宗教信仰揹哂, 都要搵個畸屎係當事人無食high咗, 只係聽到「一把聲」先入到數喎

(去五金舖買多桶黑油喇)
龍門任你擺,虛無境界。
抽刀斷水 發表於 2023/8/24 11:21

你將龍門加大到14米乘4米。。。。入咗波都唔係因為你好波喇
「she thought」已經係好清楚, 唔係真係「一把聲」
不是「she heard」
所以, 你仍未能祛鹽祛醋 ...
beebeechan 發表於 2023/8/25 06:20

呢個就係she thought she heard同she heard既分別,作為外人你點分?

參考:聲音從哪裡來?揭發大腦的奧秘 我們怎麼定義與理解聲音訊息 (ilong-termcare.com)

話時話,你作為資深教徒,有無聽過上帝既聲音?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
呢個就係she thought she heard同she heard既分別,作為外人你點分?

參考:

抽刀斷水 2023/8/25 11:35 提交

你又來玩改頭換面
「she thought God was asking her to make a sacrifice」
變咗你心想既「she thought she heard」

「heard」從未在英,中文版的報導中出現過啵
hear唔係ask既接收方咩?

你作為資深教徒,有無聽過上帝既聲音?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹

參考:聲音從哪裡來?揭發大腦的奧秘 我們怎麼定義與理解聲音訊息 (ilong-termcare.com)

話時話,你作為資深教徒,有無聽過上帝既聲音?

抽刀斷水 發表於 2023/8/25 11:35

成篇文,唔知你想我參考啲乜嘢啵。
你想講乜就清楚地寫出來喇。
我才不想「I thought 你想我睇到…..xyz 」

抽刀斷水 發表於 2023/8/25 12:27

「she thought God was asking her to」唔等如「god was asking her to….」啵
你作為資深教徒,有無聽過上帝既聲音?
抽刀斷水 發表於 2023/8/25 12:27

係咪未聽過神同你講野就唔可以叫「資深」?

抽刀斷水 2023/8/25 12:27 提交

你現在不是「asking 」me,但又唔係用口講咩?
咁點解ask一定要「聽」來接收?
「I think 抽刀斷水 is a pervert, pedophile....」
咁抽刀就係咪一件pervert + pedophile???
你現在不是「asking 」me,但又唔係用口講咩?
咁點解ask一定要「聽」來接收? ...
beebeechan 發表於 2023/8/25 12:58

以下係一般語言傳遞既流程:

(1) 口講ask -> (2) 聲音voice -> (3) 聽到聲音hear -> (4) 傳到大腦brain/think

呢度你想討論邊個環節或邊個去另一度值得討論/不確定?
係咪未聽過神同你講野就唔可以叫「資深」?
beebeechan 發表於 2023/8/25 12:40

我諗你答咗我了。
我諗你答咗我了。
抽刀斷水 發表於 2023/8/26 00:58

「我諗」「I think」「she thought」....真係幾好使好用....打牌隻「百搭」咁
以下係一般語言傳遞既流程:

(1) 口講ask -> (2) 聲音voice -> (3) 聽到聲音hear -> (4) 傳到大腦br ...
抽刀斷水 發表於 2023/8/26 00:56

你依家都唔係「用口講」喇.....
其實天主講嘢, 你未必能夠realize係天主講
好似人哋寫聖經: “又有聲音由天上說:「這是我的愛子,我所喜悅的。」 “
都唔夠膽話明係天主講啦, 只係話聽到把聲
所以你可能聽過但係自己唔知
Don't know where God is but the Devil is in the details
其實天主講嘢, 你未必能夠realize係天主講

沙文 發表於 2023/8/26 01:22

係呀, 依家用埋AI 造聲....
「亞仔, 老荳呀....我係澳門輸咗十萬, 借咗叠碼仔錢, 要還咗錢先甩到身返香港, 快啲過數俾呢個戶口,,,救救老荳」
..
所以你可能聽過但係自己唔知
沙文 發表於 2023/8/26 01:22

天主聖神真係成日同人講野,
如: 阿沙文, 抽水..你哋反少啲基喇....阿BB橙講少啲鹹野...
(聽到唔等如服從架喎)
咁又唔係喎, 我淨係聽過叫我反多啲
Don't know where God is but the Devil is in the details
咁又唔係喎, 我淨係聽過叫我反多啲
沙文 發表於 2023/8/26 01:53

係咪天國既AI technology?
AI 換臉, 亦可以AI 換聲
高級模式 | 發新話題
換一個