返回列表 回覆 發帖

[腦殘白痴] 21歲女闖教堂自挖雙眼 拍扁眼球掛臉失明

deepfake, 我真係唔識分辨
Don't know where God is but the Devil is in the details
咁又唔係喎, 我淨係聽過叫我反多啲
沙文 發表於 2023/8/26 01:53

就算係....都係天主既計劃嚟
好似天主任由巴比倫去蹂躪猶太人
沙文 發表於 2023/8/26 02:00

能分辨唔難
呢個就要講認識, 關係深唔深勒......

(正如你老荳都唔會賭錢, 佢暈船, 唔會去澳門咁....點會係澳門輸咗十萬? 分明老吹)
沙文 發表於 2023/8/26 02:00

一個35識7 既日本女藝人俾人換咗臉, 真係唔識分真假
但我熟識個女神, 明明都無咁大對( . Y . ).....咁分明係假哩

你認識天主多啲, 就知把聲係咪來自真天主喇
咁係你叻過瑪竇囉, 當年佢都唔識分, 但係寫作態度嚴謹, 唔肯定係天主就只能夠話係聽到一把聲
屌您生不逢時呀!若然您早2000年出世由您負責作福音,就肯定可以寫“又有天主由天上説……”,唔會寫得咁L閃縮。
Don't know where God is but the Devil is in the details
屌您生不逢時呀!若然您早2000年出世由您負責作福音,就肯定可以寫“又有天主由天上説……”,唔會寫得咁L閃縮
沙文 發表於 2023/8/26 02:26

(1) 英文版本就唔閃縮
And a voice came from the heavens, saying, “This is my beloved Son, with whom I am well pleased.”
寫明係由heaven 來的聲。 天堂係天主主場喎
好似.....今日來自中南海既訓示...唔通唔係習大大架咩?

(2) 再者, 「這是我的愛子,我所喜悅的。」

聖詠2:7 平衡, 甚至是覆述。
我要傳報上主的聖旨:上主對我說:「你是我的兒子,我今日生了你。」
當時熟悉舊約書卷的人一聽就知是天主的話…。
真係難講咖。heavens有時都幾雜。

有一天,天主的眾子都來侍立在上主面前,撒殫也夾在他們當中。

有一天,天主的眾子都來侍立在上主面前,撒殫也夾在他們當中。 ...
沙文 發表於 2023/8/26 03:33

天主的眾子都來侍立在上主面前.....
聚會地方未必係天堂架喎, 係天國議會....立法會....係辦工地方, 唔係天主印印腳既地方嚟

即係人民大會堂同中南海.....唔一樣架
古時皇帝上朝聽政既大殿同後宮, 東宮西宮, 二奶殿.....
又未必唔係天堂。
所以要您作經先得。如果作到唔清唔楚,我叉卵廚您,您可以即場amend吖嘛

有一天,天主的眾子都來侍立在上主面前,撒殫也夾在他們當中。 ...
沙文 發表於 2023/8/26 03:33

睇中文聖經既就特別會被誤讀了。

英文版是:
One day, when the sons of God came to present themselves before the LORD, the satan also came among them.
satan 是細草,只是普通名詞 不是 Satan:不是那個背判了上主的天使。

satan: 在古希伯來語中, 更泛指是持不同意見的一方而已。

所以, 這個 satan 可以是個天使(不是那黑社會大佬), 只是不同意天主既睇法咁。
又未必唔係天堂。
所以要您作經先得。如果作到唔清唔楚,我叉卵廚您,您可以即場amend吖嘛 ...
沙文 發表於 2023/8/26 03:54

唔知係咪天主既計劃就是想你當Hell's Kitchen嗰主差卵廚

無咗個差卵廚, 都煮唔出煲「約伯傳」喇

(旁觀者應學下你點樣嚟叉卵廚, 唔好成都係獨沽鹵味)
我都知貴教管理層品流複雜,天使都搞到人冚家產,未必一定要撒殫。But now put forth your hand and touch all that he has, and surely he will curse you to your face.”

所以from heavens把衰聲,究竟係邊條草,馬豆都唔敢講到咁實。
所以from heavens把衰聲,究竟係邊條草,馬豆都唔敢講到咁實。
沙文 發表於 2023/8/26 06:13

有把聲話 :沙文是我個仔...
講嗰個唔係你老荳?
係咪你有好多老荳s, 你都唔知指邊個
我都知貴教管理層品流複雜,天使都搞到人冚家產,未必一定要撒殫。
沙文 發表於 2023/8/26 06:13

話明係測試, 梗係搞到雞毛鴨血咁, 有咁衰搞到咁衰
好似汽車生產商測車性能咁唶

玩聲音 / 腦 / 幻覺 ……呢啲,佛教就好耍家喇,我理得你係諗出黎既定係真,呢把聲究竟係咪上帝,五蘊無我又皆空架嘛。

https://www.hkbuddhist.org/zh/to ... kid=79&cid=12&id=43
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
玩聲音 / 腦 / 幻覺 ……呢啲,佛教就好耍家喇,我理得你係諗出黎既定係真,呢把聲究竟係咪上帝,五蘊無我 ...
抽刀斷水 2023/8/26 12:35 提交

隨便說道談佛,不用踩基來托高囉
回覆 56# beebeechan

各有所長啫,耶教向來都唔精研感官野,主打係救贖。

又有呢啲
馬豆話聽到聲,會唔會幻覺呢?在搞清楚這點之前,我唔敢輕率話信唔信,馬豆同本thread嗰位姐姐都係claimed聽到啲嘢之麻,若果貿然判斷邊個啱/唔啱,我驚唔係好公道。
有把聲話 :沙文是我個仔...
講嗰個唔係你老荳?
係咪你有好多老荳s, 你都唔知指邊個 ...
beebeechan 發表於 2023/8/25 14:42

咁點解您問
「I think 抽刀斷水 is a pervert, pedophile....」
咁抽刀就係咪一件pervert + pedophile???

乜原來您其實心底深處認為噏都未必係咩?等我仲想認我係您老豆添
高級模式 | 發新話題
換一個