返回列表 回覆 發帖

[腦殘白痴] 21歲女闖教堂自挖雙眼 拍扁眼球掛臉失明

唔係,向來都係佢中意邊個死就邊個死咖啦,打工仔,弱勢社邊有得話objection?係我咁悲天憫人先肯為佢地發聲。天主可以咁,唔係我幫佢地呻兩句都危害天國安全卦?
Don't know where God is but the Devil is in the details
你又唔記得咗約伯傳主角係約伯。
佢要面對好多「唔係抵L死」既人都要死既事實。
(即使佢班仔女幾唔聖潔,  ...
beebeechan 發表於 2023/8/29 06:05

拍戲咩?主角唔死得,死茄呢啡就冇所謂?通常寫劇本都係咁, 不嬲Hollywood formula都係咁
拍戲咩?主角唔死得,死茄呢啡就冇所謂?通常寫劇本都係咁, 不嬲Hollywood formula都係咁 ...
沙文 發表於 2023/8/29 22:20

咁真係個劇本嚟又得唔得?
用個劇本嚟說教有咩問題?
hollywood既american heros, iron man....用嚟宣揚大美國主義, 美國係救世者.....唔通你又以為真係有heros??

Hero burger 就有
屌您又撒殫拍後尾枕!50樓先話唔L係撒殫,係天使

...
沙文 發表於 2023/8/29 21:48

你都留心聽書。

重點就是背後有勢力來特登搞鬼,  有幕後黑手。
我見The Avengers會盡力避免collateral damage, 我未睇過劇情話佢地為咗實験造瓜打工仔咁political incorrect嘅
Don't know where God is but the Devil is in the details
我見The Avengers會盡力避免collateral damage, 我未睇過劇情話佢地為咗實験造瓜打工仔咁political incorre ...
沙文 發表於 2023/8/29 22:44

唔係喎, 班Avengers 同惡勢力交戰, 成個NY city打到容容爛爛, 好多collateral damages
迫不得已就冇計,但劇本唔會寫”天主的火由天降下,將羊群和僕人都燒死了”

天主的火唔識避一避僕人咩?

打到斷橋,蜘蛛俠都會用蜘蛛絲吊起school bus

迫不得已就冇計,但劇本唔會寫”天主的火由天降下,將羊群和僕人都燒死了”
天主的火唔識避一避僕人咩?
打 ...
沙文 發表於 2023/8/29 23:02

「天主的火由天降下」指火山爆發就真
乜火山啲熔岩, 火山灰會避人架咩
火山還火山,天主還天主
而家係火山創世咩?
火山還火山,天主還天主
而家係火山創世咩?
沙文 發表於 2023/8/29 23:35

古時既人將所有未明白的自然現象都歸入神個戶口架喇

(你讀既約伯係古文嚟, 唔係TVB劇集劇本)
經書係天主默感寫出來,天主唔會有嘢唔明白咖嘛
經書係天主默感寫出來,天主唔會有嘢唔明白咖嘛
沙文 發表於 2023/8/30 06:01

deal....我俾你係格蘭披治賽車冠軍, 要你楂架1930年既福特。。。都不會快過我楂架豐田camry喇

天主默示嗰條友, 同當時既讀者係知咁少野。
你十年前講zoom facetime , whatsapp..都無人知你翕乜蠢喇
(ICQ  IRC...都或者有人識)
回覆 112# beebeechan

你咁講即係等同於話聖經啟示缺乏前瞻性,未能適應時代變遷架啫。
回覆  beebeechan

你咁講即係等同於話聖經啟示缺乏前瞻性,未能適應時代變遷架啫。 ...
抽刀斷水 發表於 2023/8/30 16:05

聖經唔係向人啟示科學, 唔係預測下星期恒指升跌幾多點.......所以, covid, 5G, internet, 新能源車....蘇拉颱風在香港東登或西登.....通通都不會出現在經書內
科技發展一日千里,而且與人類生活息息相關,世界各國都在進行科技競賽,咁聖經同科學毫無關係,即係對現今人類既關係脫節架啫。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
即係對現今人類既關係脫節架啫。
抽刀斷水 發表於 2023/8/30 22:33

經中的人物。。例如亞當, 厄娃, 亞巴郎, 蕩子, 約伯, 猶達斯, 。。。。不時都在社會上找到人辦。
經文, 一啲都不離地
科技發展一日千里,而且與人類生活息息相關,世界各國都在進行科技競賽,咁聖經同科學毫無關係,即係對現今 ...

佛經, 道德經都唔係講科學發展喇, 又係咪脫節?
你又好沉迷啵
科技發展一日千里,而且與人類生活息息相關,

宗教就不與人息息相關?
你唔見日日都有人怨天怨地架咩?
科技發展一日千里,而且與人類生活息息相關,

CERN 花了幾百億歐元搞個撞擊器, 嚟搵出啲波色子....

就真係有啲與我地生活息息無關, 發展萬里..離咗地

我未睇到搵到波色子, 明白宇宙如何生成...怎樣改善了人類生活。

唯一貢獻就是CERN 的副產品:科研人員為方便分享傳遞研究資料數據, 研發出world wide web
佛經, 道德經都唔係講科學發展喇, 又係咪脫節?
你又好沉迷啵
beebeechan 發表於 2023/8/30 22:46

沉迷又講唔上,一沉就迷信架喇。

據星雲法師所述,佛教其實都幾科學架:https://books.masterhsingyun.org/ArticleDetail/artcle8736
高級模式 | 發新話題
換一個