返回列表 回覆 發帖

怎樣揭開生命的迷底?

唔係啦,咁你都信:
抽刀斷水 發表於 2023/9/6 11:14

???
唔「係」乜野?
「信」乜野?

總知就係唔知乜野
回覆 41# beebeechan

地球唔係圓
回覆  beebeechan

地球唔係圓
抽刀斷水 發表於 2023/9/7 00:13

哦.....原來係關於「圓」
回覆  beebeechan

地球唔係圓
抽刀斷水 發表於 2023/9/7 00:13

呢個只係話 pi 唔係 3.14
應該係:3.141592653589793238462643383279502884197

一般人唔使咁要求高係嘛, 4捨5入都得卦。
回覆 39# leefeng

乜你美國民主投票係鬥合理唔係鬥人多?
反共嘅你叫共產黨紅衛兵,咪叫不可理喻囉。
紅衛兵係上而下推嘅排除異己政治動員,黃絲係下而上自救嘅運動,讀多少少書先出黎行啦契弟。
回覆  leefeng

.
jimmychauck 發表於 2023/9/7 00:35

事實也是「人多」唔一定就係「合理」

歷史上唔係無先例。 1933年,希先生不是以大比例得票勝出大選嗎?

近日好多人搶鹽, 咁搶鹽就係合理?

呢個係民主制度既死穴。

今時今日, 懂群眾心理, 要弄出個「人多」唔係難。
你看長城內不也是擅長搞「人多」咩
呢個只係話 pi 唔係 3.14
應該係:3.141592653589793238462643383279502884197

一般人唔使咁要求高係嘛, ...
beebeechan 發表於 2023/9/7 00:23

如果唔計海水,地球就一巉一忽架啫。
回覆  leefeng

紅衛兵 ...
jimmychauck 發表於 2023/9/7 00:35

反共嘅你叫共產黨紅衛兵up乜春?語無倫次?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  leefeng

紅衛兵係上而下推嘅排除異己政治動員,黃絲係下而上自救嘅運動,讀多少少書先出黎行啦契弟。

唔知你把衰口賤口屎口叫人契弟算唔算是謾罵呢?
你又唔記得你把死人口講過乜L野?正一雜種腦,屎坑口!你係讀屎片,不是讀書的畜生一隻!

回覆  leefeng

中國內政當然關中國人事,你啲外國勢力無權說三道四,就算我賣,我都係賣中國,除非你係買方,又真係唔關你事。
你外國人尋釁滋事貼YOUTUBE癈連結灌水在先,在下對你雖遠必誅。謾罵我係好冇興趣,嘲諷同埋討論我就有,你不妨繼續俾啲原料我。
jimmychauck 發表於 2023/9/5 14:48

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。

回覆 48# leefeng

閱讀理解好難有人幫你,返去上小學或者補習班啦。

回覆 49# leefeng

根據事實而得出嘅觀察講出黎就唔叫謾罵,我一早同你講過我唔同你,你不長耳朵可能同基因有關。
你都識highlight我啲字?見唔見到係喺文章最末嘅結論呀?相反你啲侮辱性嘅詞語就基本上出現喺你文字嘅開端,呢啲就係講道理同謾罵嘅分別,你其實完美示範左。
我都好冇興趣交稅,不過世界上就唔係淨係做你有興趣嘅事,
你柒少陣咪冇人話你契弟囉,你逼人叫你仲咁多爹做乜?

話題要轉了嗎?
如果唔計海水,地球就一巉一忽架啫。
抽刀斷水 發表於 2023/9/7 10:23

電腦畫面上的圓, 其實都不是圓喇, 真係一巉一忽
天主教教理第207條解釋上主名字 I am who I am
207. 天主在啟示祂的名字時,也同時啟示了祂永恆不變的忠誠,過去如何(「我是你父親的天主」出 3:6),將來也復如此(「我將與你同在」出(3:12)。天主啟示祂的名字是「我是」,顯示祂是一個時常臨在的天主,在祂的子民身旁拯救他們。

是說名字意思是永恒的, 我是過去, 現在, 將來都臨在的。
(没有「自有」的味道)
beebeechan 發表於 2023/9/7 21:29

基督徒禱告,蛇呀!獅子呀!不要咬我呀!

還不是一樣!

求了有個屌用?

以前我牧師張仲湖抓著人講,你不信上帝病永遠不會好,這個人於2021年病逝!

「趕鬼牧師」夫婦相繼離世,兩人多年捨己、拯救眾多受壓制者!友嘆:醫治典範離開我們
https://cdn-news.org/News.aspx?EntityID=News&PK=0000000000652e59fdbdf93b964bfb4cb1e1cb94560ec2f7

禱告求告,奉耶穌基督的聖名求,有什麼用?比我早死,還智慧的開端.........

向上主求,我比他先病死,都沒有用!

回覆  leefeng

你都識highlight我啲字?見唔見到係喺文章最末嘅結論呀?相反你啲侮辱性嘅詞語就基本上出現喺你文字嘅開端,呢啲就係講道理同謾罵嘅分別,你其實完美示範左。
jimmychauck 發表於 2023/9/7 17:52

你柒少陣咪唔使【交稅】囉契弟!
你一樣完美示範左你的低智同狂犬病。
全網人都睇到你既不學無術,
錯字百出,返去上幼兒園或者補習班啦地球垃圾!

.

回覆  leefeng

閱讀理解好難有人幫你,返去上小學或者補習班啦。 ...
jimmychauck 發表於 2023/9/7 17:52

你契弟個腦越來越混亂,前言不對後語,亂寫一通,錯字百出,揾食揾到癲癲廢廢,真是可憐,俾多兩蚊你買藥,醫好你個亂咬人既狂犬病,先至返黎出醜啦!

除了BBC這個白癡以外,我還以為無人能出基督教以外了...............
你都識highlight我啲字?見唔見到係喺文章最末嘅結論呀?
相反你啲侮辱性嘅詞語就基本上出現喺你文字嘅開端,呢啲就係講道理同謾罵嘅分別,你其實完美示範左。

你冇興趣交稅咪等坐監啦!
若是你冇興趣交談咪專心去醫好個狂犬病先囉!
其他會員冇迫你,你都一樣謾罵佢地,還不知羞恥話自己係講道理?
“揾食啫”揾到搲爛你自己個面皮?何必呢?
呢度版友每人俾你兩蚊,都有餐麵包食啦,使乜做悪丐啫?

.

回覆 57# leefeng

你到今日都未知咩叫謾罵,https://www.zdic.net/hant/%E8%AC%BE%E7%BD%B5
謾罵,是一個漢語詞彙,拼音màn mà,意思是用輕慢、嘲笑的態度罵。肆意亂罵變成了一種謾罵的象徵、一個不負責任的貶損的代名詞
相反,我批評你,不嬲都實事求事,有晒前文後理最後先下結論。呢啲,就係我同你唔同嘅地方,同你錯嘅地方。

到今日都未答到#117 #156, 到今日都以為美國民主投票係鬥合理唔係鬥人多?

咁多錯誤,又真係好難要求一啲低智嘅契弟糾正自己。
回覆  leefeng

你到今日都未知咩叫謾罵,
謾罵,是一個漢語詞彙,拼音màn mà,意思是用輕慢、嘲笑的態 ...
jimmychauck 發表於 2023/9/7 23:37

乞丐即係乞丐,惡丐成咁真是少見?
叫旁觀者兄上流兄垃圾不是謾罵?

雖然乞丐近來社會進步比較少見,
但爛仔惡丐jimmychauck竟然會出現在呢個論壇賴死唔走?
為了“揾食啫”真是去到盡,
唉,兩蚊的確係少咗啲,醫狂犬病應該要十蚊,大家幇手隨緣樂助,送jimmychauck上路啦,成日吠埋啲歪理,煩!

.
向上主求,我比他先病死,都沒有用!
dior13dior13 發表於 2023/9/7 22:40

不是我說你耶,BBC,我想這樣求都求不到,上主不准!
你可不可以幫我求他通融一下,早點比你們這幫白痴先離開世界!

你要仔細的求,細細的求呀!
高級模式 | 發新話題
換一個