返回列表 回覆 發帖

鄭少秋大女美國自殺身亡 教友呼籲秋官盡快聯絡聖堂

「一直活得不開心, 三角戀痛苦....

佢亦係最近先想加入教會, 唔係入咗會先唔開心,被教到去自殺。

我不明你指教會是邪, 邪在那裡?
beebeechan 發表於 2023/10/3 22:43

正一傻豬黎既,三角戀仲要加入倡儀一夫一妻既教會,一入去實即刻千夫所指啦,真係前世未傷心過咩。依家流行open relationship,連香港啲電視劇都做polyamorous, NTR,唉邊個介紹佢去呢間教會架:

https://zh.wikipedia.org/zh-hk/Food_Buddies

搞到人自殺,無論間接定係直接,我都覺得係邪教黎,乜唔係咩?
回覆  leefeng

ONL9,喺共產黨裡面做少一樣都上唔到位,投名狀宋朝已有啦,你連中國歷史都唔識,慳哦咪黎 ...
jimmychauck 發表於 2023/10/4 00:06

基督宗教的意識形態就如同共產黨的意識形態 ..............
https://www.horace.org/christianfaq/H04.htm

耶和華     = (如同)辯證唯物論
救世主     = (如同) 馬克思
特選人士    = (如同) 無產階級
教會      = (如同) 共產黨
基督的再臨   = (如同) 革命
地獄      = (如同) 資本家的受懲罰
基督千禧年統治 = (如同) 共產社會

林後 8:14  乃要均平.就是要你們的富餘、現在可以補他們的不足、使他們的富餘、將來也可以補你們的不足、這就均平了。
正一傻豬黎既,三角戀仲要加入倡儀一夫一妻既教會,一入去實即刻千夫所指啦,真係前世未傷心過咩。 ...
抽刀斷水 發表於 2023/10/4 10:23

你怎樣就肯定了當事人是「三角」了別人的家庭?
你啲腦毛病又發作矣?
基督宗教的意識形態就如同共產黨的意識形態 ..............
https://www.horace.org/christianfaq/H04.htm

昊暠昺 發表於 2023/10/4 10:32

唉...你拎啲咁野嚟擺上檯?!

好似人地訂二萬元既酒席, 你竟然拎碟干炒牛河, 星洲炒米上檯俾客食!
你交咗唔少智商稅
你怎樣就肯定了當事人是「三角」了別人的家庭?
你啲腦毛病又發作矣?
beebeechan 發表於 2023/10/4 10:46

就算唔係家庭,都係三角咗人地既關係啦。教會點都唔會開明得過polyamorous / NTR喇掛。
就算唔係家庭,都係三角咗人地既關係啦。教會點都唔會開明得過polyamorous / NTR喇掛。 ...
抽刀斷水 2023/10/4 15:03 提交

點解唔會係被三角?
回覆 26# beebeechan

被三角一樣,都可以靠開明既思維改變痛苦。

呢啲野你唔明架喇教徒~
回覆 20# leefeng

所以你是認為"共產黨偉光正奉公守法廉潔"是錯誤的陳述?
回覆  beebeechan

被三角一樣,都可以靠開明既思維改變痛苦。

呢啲野你唔明架喇教徒~ ...
抽刀斷水 發表於 2023/10/4 16:18

照放咗上檯既資料嚟睇,
當年, 母親被人三角了, 家庭破碎。
今日, 不管當事人是三角了別人家庭, 還是被三角....都會牽出痛苦。不平安, 不快樂。

其二, 當事人是「最近」才加入道理班, 你唔係以為一叩門就可以成聖喎。
你去武館習武, 一入門未學紮馬就變咗葉師傅咩.
回覆  leefeng

所以你是認為"共產黨偉光正奉公守法廉潔"是錯誤的陳述?
jimmychauck 發表於 2023/10/4 18:33

原来你仍然唔明?又唔懂别人寫的意思?你問完又問是否在向人顯示你係特别低智?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
原来你仍然唔明?又唔懂别人寫的意思?你問完又問是否在向人顯示你係特别低智?

. ...
leefeng 發表於 2023/10/4 23:52

唔係喎, 人哋回得你好清楚:
「不貪腐,不做豆腐工程,不賣國,不做內奸」只係得個講字。
唔係喎, 人哋回得你好清楚:
「不貪腐,不做豆腐工程,不賣國,不做內奸」只係得個講字。 ...
beebeechan 發表於 2023/10/5 00:02

“天网”行动 會做野!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
冇咩,好簡單,有人反對"共產黨偉光正奉公守法廉潔",並且被告知"共產黨裡面'不貪腐,不做豆腐工程,不賣國,不做內奸,不信基督教'做少一樣都上唔到位"。

又唔係破題兒第一槽,又唔係咩新聞,何需驚慌失措大驚少怪?

話題要轉了嗎?
冇咩,好簡單,有人反對"共產黨偉光正奉公守法廉潔",並且被告知"共產黨裡面'不貪腐,不做豆腐工程,不賣國 ...
jimmychauck 發表於 2023/10/5 01:01

越辯越證明你個腦真係有病!

.
回覆 34# leefeng

問你意見,俾機會你講,仁至義盡啦,仲想點,洗唔洗幫你佪腦殘垃圾爛屍粉紅上埋位做總書記先叫對得住你?
回覆  leefeng

問你意見,俾機會你講,仁至義盡啦,仲想點,洗唔洗幫你佪腦殘垃圾爛屍粉紅上埋位做總書記 ...
jimmychauck 發表於 2023/10/5 02:30

終于睇到你個原形啦!

回覆 36# leefeng

你有你自己對共產黨睇法冇問題。咁我話共產黨有人自殺,叫大家小心,其實都冇問題。問題係你腦殘。

話題要轉了嗎?
回覆  leefeng

你有你自己對共產黨睇法冇問題。咁我話共產黨有人自殺,叫大家小心,其實都冇問題。問題係 ...
jimmychauck 發表於 2023/10/5 03:58

共產黨有人自殺是因為乜野,要針對事實來評論,
不是用抹黑來宣傳你們曱甴的偽民主自由,
究竟是誰腦殘,不是你說了算,因為你的腦是曱甴老鼠+精神病的腦!

.
回覆  leefeng

你有你自己對共產黨睇法冇問題。咁我話共產黨有人自殺,叫大家小心,其實都冇問題。問題係 ...
jimmychauck 發表於 2023/10/5 03:58

用「共產黨有人自殺,叫大家小心」来助長犯罪?
為什麼不說「黑暴曱甴打人放火殺人,叫大家小心」?
不說「基督教殺人滅族,性侵,強姦,說謊,叫大家小心」?
共產黨因為有黨員腐敗,做豆腐工程,賣國,做內奸,被包大人追斬所以要自殺,你叫大家小什麼心? 小心要做壞事不要讓人知道?

.
回覆 39# leefeng

所以話話頭醒尾呢啲高級野你唔識㗎啦,當然係小心唔好入共產黨啦,唔通叫人小心做左粉紅爛屍變腦殘,或者小心行路仆崩鼻咩。

君不見樓主因為見到有人入教自殺勸人唔好入教咩?你係咪唔明樓主up乜?

原来你仍然唔明?又唔懂别人寫的意思?leefeng 發表於 2023/10/4 23:52

記得退黨保平安呀腦殘粉紅爛屍。

話題要轉了嗎?
高級模式 | 發新話題
換一個