返回列表 回覆 發帖

鄭少秋大女美國自殺身亡 教友呼籲秋官盡快聯絡聖堂

你真係中國人既負知產
(你少在網上亂翕已經係夠愛國架喇)
beebeechan 發表於 2023/10/6 03:07
你地个基督教正冚家铲
(你少在網上亂翕帮基督教 “打飞机” 已經係夠愛教架喇)
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
回覆  leefeng

有共產黨當時統治香港,所以香港暴亂係共產黨搞出黎。
jimmychauck 發表於 2023/10/7 00:28
有乜【什么】必然关系?
回覆  leefeng

jimmychauck 發表於 2023/10/7 00:28

咁你證明唔到係xx黨搞出暴亂,你咪【就是】散佈謠言囉,咁《这么》淺都唔明?
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
回覆  leefeng

你唔能够能够我玩嫁a快快快d死la

屌你基督老宀閪
回覆  leefeng

11-24 全港直選嘅區議會選舉已解釋晒民意,你可以繼續活喺自己世界以為黃絲幾乞人憎,爛屍 ...
jimmychauck 發表於 2023/10/7 00:31
11-24 全港直選嘅區議會選舉已解釋晒系【是】基督教操纵民意
回覆 102# 上流寄生族

咁佢講嘅基督教乜乜乜就好必然?瞓醒未?
澤連司基老婆豪洗美加人民血汗納稅錢! 我說的!
怎樣?
leefeng 發表於 2023/10/7 00:18

先不論是否散佈謠言,首先比共產黨親屬豪洗自家人民血汗納稅錢強。
回覆 105# 上流寄生族

民意咁好操控,所以個ON9李瘋睇到果啲網上乜乜乜全香港鬧黃畜,咪係操控嘅民意囉,懞丙。
回覆  leefeng

你個垃圾話有你口中黃畜話831死人
1. 咁我有冇?
2. 咁係邊個?
3. 咁係幾大部份人?

咁 ...
jimmychauck 發表於 2023/10/7 00:26

你有冇講過在香港人心里,你都是死黄畜!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  leefeng

你證明唔到係黃人掉磚整死佢,你咪散佈謠言囉,咁淺都唔明? ...
jimmychauck 發表於 2023/10/7 00:27

不叫黄人,叫黄畜懸紅80萬元
12月13日,警方在上水及大埔,以涉嫌「謀殺」、「參與暴動」及「傷人」為由,拘捕疑似與老翁喪命有關的三男兩女(15至18歲)[37]。據媒體16日報道,5名被捕者均已獲得保釋,疑似真兇仍在逃。2020年4月22日,其中兩名16歲及17歲青年被控「謀殺」、「蓄意傷人」及「暴動罪」,下午於屯門裁判法院提堂。警方表示早前懸紅80萬元緝兇依然有效。
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  leefeng

咁你證明唔到係黃人掉磚整死佢,你咪散佈謠言囉,咁淺都唔明? ...
jimmychauck 發表於 2023/10/7 00:27

謠言???

馬鞍山燒人事件是指於香港反修例運動期間的2019年11月11日,一名57歲李姓男子先在馬鞍山站內與參加「黎明行動」的示威者追逐及互毆[1]以阻止示威者破壞港鐵站[2][3],及後在馬鞍山海柏花園馬鞍山公共圖書館方向的行人天橋上被一名黑衣蒙面人士潑易燃液體放火焚燒導致嚴重受傷的事件。警方列企圖謀殺案處理[4]
回覆  leefeng

不要轉移視線,冇黃畜,冇香港暴亂!

.
回覆  leefeng

11-24 全港直選嘅區議會選舉已解釋晒民意,你可以繼續活喺自己世界以為黃絲幾乞人憎,爛屍 ...
jimmychauck 發表於 2023/10/7 00:31

想睇黄畜幾乞人憎,可以参考呢一帖

到而家都未見到黃畜反思佢哋點解失敗

其實,一個主要原因:

我同好多人,由以前6.4開始都一直反感共產黨(晤係想推反,亦晤係晤愛國)。
反修例運動初期,中期,大把人似我抱觀望態度,甚至有d支持,因為佢哋一開始做緊嘅係正常抗爭。
到後期變黑暴,先晤講影響民生致神憎鬼厭。
最闗鍵係:你班黃畜,口就講爭取民主自由法治,但日日恃人多去打殺燒晤同政見嘅普通市民,但居然所有黃畜都支持。
滅聲,打殺晤同政見。。。咁叫民主自由法治?
重有d乜禍必及家人,你哋根本比黑社會重惡,賎過共產黨n倍。
就係咁,我哋大部份人睇清楚,黃畜原來係假民主真獨裁!
重支持你哋?咪玩啦。就算有日,新x安統治香港,都無你班畜牲咁樣殘暴對普通市民呀!
民主自由法治?虧你哋面皮夠厚,夠膽死講!
維基你都唔信,我幫你唔到喎,有人夾硬拖佢入去現?你睇到? ...
jimmychauck 發表於 2023/10/6 23:10

講真, 又唔可以信哂呢筆維基編輯啵。行文不乏「偏黃」。。

控方承認沒有證據顯示擊中羅長清的磚頭由這兩名被告掟出

法院都唔知邊個掟磚,你講成黃絲殺人,又係你散佈謠言。

呈堂影片所見, 兩批人互掟磚, 擊中死者的磚明顯是由黑暴一方掟出。 只是不能証實是由那兩位被控的黑暴青年所掟。

死者羅長清倒下後,在他身旁的男子卻「見死不救」並且繼續向穿黑衣的示威者掟磚,未有理會死者或示意要停止衝突

這句失實, 有抺黑清路障一方, 說他們只顧掟磚, 不理傷者, 無人性?
影片所見, 發現死者倒地後便有人上前查看施救。

衣著明顯不是黑衣黑臉。

我來編輯, 也可以說「黑暴青年, 見死還要繼續掟, 阻止人施救」..

(加進了自己情緒的話, 就不客觀 矣)

數分鐘後,20至30名穿蒙面黑衣示威者折返現場,與市民發生爭吵及肢體衝突[13]。衝突的起因有不同說法,有指黑衣示威者先向市民投擲磚頭及鐵支[14],也有指是清理路障的人士先用長棍襲擊及拾起地上磚塊當武器掟向示威者

同頁另一則編輯說不知是那方先掟磚。
掟磚, 一向都是黑暴小強來發洩不滿的手段, 我為甚麼没有理由相信是由黑暴先掟。

既然立心要來清理路障的「熱心無私市民」,, 要他們破壞公物, 撬起地上的磚來掟.....就有違熱心無私矣。與常理不合…。

B按: 就照片所示, 清路障市民所處一方, 地面無磚可撬, 只能拾起掟過來的磚來掟回。
回覆  leefeng

你一樣繼續活喺自己世界以為黃畜幾正義,幾受人歡迎,睇死你唔敢睇?

你呢條畜生去hk discuss或其他站搜尋【黄畜】一定满足到你!

【刑毀港鐵】涉7.1收酬破壞港鐵

多間「黃店」宣布結業 議員:市民厭倦政治爭拗
奸邪妖獸窮途末路,我覺得非常美好,前景愈來愈光明。

正一低能仔, 覺得自己係唔使負責

現在等看黃人邊個下地獄先,就知世界殘酷

黃畜呃黃屍,黃屍條氣唔順又篤9黃畜,不停輪迴。

...................自己揾啦
回覆 114# beebeechan

你鍾意咪自己編輯,人地咪又提出呢樣個樣來源請求,你有資料咪講。人地乜野新聞稿法庭文件都引用晒,我唔通走去信HKG?
你一樣繼續活喺自己世界以為黃畜幾正義,幾受人歡迎,睇死你唔敢睇?

你呢條畜生去hk discuss或其他站搜 ...
leefeng 發表於 2023/10/7 01:42

你呢啲, 咪正一係鹹濕佬眼姦美女, 只係睇到你想睇既地方
回覆  beebeechan

你鍾意咪自己編輯,
jimmychauck 發表於 2023/10/7 01:44

我唔會好似嗰啲35識7, 又無權威既人, 就走去編輯維基, 好心做壞事
上網一查即知嘅都可以亂嗡,冇學識嘅爛屍就做得出
https://zh.wikipedia.org/zh-hant ... D%E4%BA%8B%E4%BB%B6
jimmychauck 發表於 2023/10/6 23:05

就你引來的維基依據, 說說。

維基有一個好處就是保留各編輯痕跡。
圖示比較原始的版本當前版本, 不難看出內容是給「黃化」了。

2019.11.17的版本中立, 客觀, 只報導一件事。
但經不知乜水的編編輯輯, 就加添了為黑暴除惡的字句。

(1) 原文「被黑衣示者用磚擲中頭部」,, 給編輯成「被一塊投出的磚擊中頭部」
(很有意地想抺去黑衣人的責任? 因塊磚也可以是除硌障的人掟出?)

(2) 在黑衣人退去, 對死者施救之間,
加入了:「見死不救」「追著示威者掟磚」
把除路障一方醜化成無人性。

(3) 編輯特別強調是路障一方是「操鄉音」。
目的是使人聯想起元朗721事件? 黑衣示威者是受害的一方?

回覆 109# leefeng

你有冇講過在香港人心里,你都是死黄畜!
leefeng 發表於 2023/10/7 00:45

我冇講過喎,點解你又企圖散佈謠言?
11月24日,磚又掉死左人,馬鞍山又燒完人,自6月9日過左差唔多半年啦,黃嘅嬴議席一樣嬴都開巷,一切民意都反映晒,喺香港人心中,你咪死爛屍。我都明點解你一再否認現實,就係因為你只能活在幻想之中,夠鐘食藥啦。

回覆 58# leefeng
幾條twit,就可以當證據,我屈習大傻偷睇阿婆裙底扼細路波板糖,屈你偷阿婆底褲都得啦。
人地newsweek都查得好清楚,片段由親俄傳媒開始傳播,個老婆同佢喺渥太華,根本冇足夠時間去到紐約,完全係fake news,你仲可以繼續信到十足,你智商有上限。

回覆 65# leefeng
有誰保證是假? 你嗎?

你低Q能到又反轉舉證責任?係你要提出證據係真喎,關我乜事。
上個月共產黨匯三百萬俾你唱衰我,你宜家日日做啦,你保唔保證到我講嘅係假?

乜你有信用?太子站?

啱先又話我散佈謠言,宜家又幫我證實我講嘅野?咩「被迫害症」?我唔知咩叫「被迫害症」,聽都未聽過。你自己妄想症就似。

回覆 84# leefeng
世界任何地方發生任何事,任何新聞,任何人都有權利去批評,評論,提問。
leefeng 發表於 2023/10/6 23:49

好俊的功夫,又長進了,前陣子才叫哈佛未去過中國唔好評論中國,今日功夫長進了可以打倒以前的自己了。

關美國事嗎? 關加拿大事嗎? 為什麼要去乞討?
leefeng 發表於 2023/10/6 23:49

問美國攞錢唔通去烏克蘭大街到乞?到美國乞又咩問題?美俄不嬲都打代理戰呢啲常識睇怕你冇。你問嘅問題直頭低能,想類比卻能力有限智商有上限比得不倫不類。
呢啲係你爺爺共產黨口交部嘅語氣,咩耿爽華春大媽秦剛汪文斌日L日都係咁講,你唔反對佢地反對我咪你自己雙重標準啫。

回覆 90# leefeng
如果你在街上拿出手機拿並混入衝突人群中拍攝,被一塊磚擊中你的頭部,死L咗,應該判你抵死,對不?答!
leefeng 發表於 2023/10/7 00:15

你係咪聾㗎?特首李家超成日答你問題㗎啦,佢去得現場,就有咁嘅風險。點解你成日當香港特首冇到?

邊一隻畜生攪滿地磚? 要別人為黃畜清理路障?答leefeng 發表於 2023/10/7 00:15

咪就係剛愎自用搞反修例風波出黎嘅林奠。

你自己把屎口不是講過澤連司基老婆不關中國人事嗎?leefeng 發表於 2023/10/7 00:25

全網都見到係你第一個拎澤連司基出黎講,同時散佈謠言。你又唔係俄羅斯人,又唔係烏克蘭人,又唔係中國人又唔係美國人,你講得人地唔講得?
你自己需要時就用共產黨話術,需要時就用普世價值,只顯你前言不對後語雙重標準自打嘴巴。

回覆 110# leefeng
警方表示早前懸紅80萬元緝兇依然有效。leefeng 發表於 2023/10/7 00:51

你又攞唔到懸紅,又冇人攞到懸紅,大拿拿80萬都冇人要,即係證明唔到攞。

回覆 111# leefeng
謠言???
馬鞍山燒人事件leefeng 發表於 2023/10/7 00:53

你唔洗借故混駁視聽,掉磚還掉磚,燒人還燒人,我話你"法院都唔知邊個掟磚,你講成黃絲殺人"係散佈謠言,從來冇否認過燒人喎,你係咪有被害妄想症?嚴重既“被迫害症”,生安白造當事實,扭曲別人的說話(或根本看不懂???)
唔係我一個發現你既問題,其他人也發現,而且亦指責過你,不過你一樣死性不改。
就算澤連司基埃及真係有豪宅,你話佢老婆去紐約買野洗一百一十萬美刀再累人被炒一樣係散佈謠言,因為已幫你FC左冇可能係真而你繼續當事實周圍講。

回覆 112# leefeng
不要轉移視線,冇黃畜,冇香港暴亂!leefeng 發表於 2023/10/7 00:56

由頭到尾都係你在轉移視線,米一日到黑拾人牙慧。由共產黨不偉不光不正不奉不法不廉一路扯到澤連司基、老婆去美國、埃及、洗錢、馬鞍山、上水,樣樣都係你講唔過人開始講其他,你由頭到尾都係轉移視線低級紅高級黑嘅示範。

冇修例,就冇反修例,就冇反修例示威,就冇一百萬人上街冇兩百萬人上街冇警暴冇1124區議會建制派輸到仆街!

回覆 113# leefeng
智障,1124區議會建制派輸到仆街囉,咁大聲。

回覆 115# leefeng
【刑毀港鐵】涉7.1收酬破壞港鐵
非法交易網站,即係暗網啦,即係查唔到邊個出錢啦,共產黨出錢嘅,我講嘅,你可以試吓證明係假㗎,你有聰明試吓。
3000蚊都殺,80萬老豆做嘅都供出黎啦,自己邏輯前後矛盾到一塌糊塗。

香討係一切?
一早知道共產黨得把口

你答埋#117 #156先再講你啲連結,貼左出黎人地質問你你自己話唔識答唔敢答。所以話你貼親都係垃圾灌水。
或者當你認同#117 #156咪得。

你捨得答未?
"你先講清楚"說到貪贓枉法,俾啲耐性睇下裡面的新聞與評論"==>澤連司基老婆嘅新聞係咪謠言先啦。"
"先不論是否散佈謠言,首先比共產黨親屬豪洗自家人民血汗納稅錢強。"

話題要轉了嗎?
高級模式 | 發新話題
換一個