返回列表 回覆 發帖

鄭少秋大女美國自殺身亡 教友呼籲秋官盡快聯絡聖堂

回覆 119# beebeechan

https://www.youtube.com/watch?v=uAxP9vAoFbw

咁你可以睇返新聞片段有片有真相㗎。

咁個老人被掉死左當然係因為有黑衣人掉磚啦。咁所以當時用鐵通嘅,其他掉磚嘅全部都係想殺人囉,個老人咁唔好彩俾人掉中,就係死喺林奠手下。

兩批人打鬥有死傷就係落左手果批殺人,按你邏輯咁樣叫黃絲殺人,9日之前周梓樂就一定係被警察殺㗎啦。

"死者羅長清倒下後,在他身旁的男子卻「見死不救」並且繼續向穿黑衣的示威者掟磚,未有理會死者或示意要停止衝突"
片段1分10秒開始已經倒地啦,你拎後咁多嘅片段出黎把托?
回覆  beebeechan

片段1分10秒開始已經倒地啦,你拎後咁多嘅片段出黎把托?
jimmychauck 發表於 2023/10/7 05:07

1:11死者倒地
1:24 已被人發覺, 上前協助
13秒之差之喎, 點樣係「後咁多」??

個老人咁唔好彩俾人掉中,就係死喺林奠手下。
jimmychauck 發表於 2023/10/7 05:07

呢啲係做土匪, 都係逼上梁山咁既思維

回覆 122# beebeechan

"羅長清倒下後,在他身旁的男子卻「見死不救」並且繼續向穿黑衣的示威者掟磚,未有理會死者或示意要停止衝突"

請指出句子中不確的地方。

"羅長清倒下後,在他身旁的男子卻「見死不救」並且繼續向穿黑衣的示威者掟磚,未有理會 ...
jimmychauck 發表於 2023/10/7 05:25

若未有「見死」,, 當然没有「救」
回覆 123# beebeechan

反修例示烕不嬲都係被逼上梁山㗎啦,你今日先知?百幾萬人出黎行,天后到金鐘塞滿晒人行都行唔到。你認為你見地高過晒咁多人可以繼續扮清高㗎。

周梓樂都死左啦,咁咪即係警察殺左佢攞,仲要做成意外後刻意阻礙救護車。
回覆 125# beebeechan

所以正確寫法係見倒不救定點?你又知身旁男子冇見到"死"?

所以正確寫法係見倒不救定點?你又知身旁男子冇見到"死"? ...
jimmychauck 發表於 2023/10/7 06:02

當時磚頭橫飛啵, 棍來鐵通往, 個個都先顧自身安全喇。
有人失足跌倒同被磚擊倒...咁混亂場面中點會分手辨到

反修例示烕不嬲都係被逼上梁山㗎啦,你今日先知?
jimmychauck 發表於 2023/10/7 06:00
個老人咁唔好彩俾人掉中,就係死喺林奠手下。

最憎就係用呢啲歪理來自爽
係咪個麻甩佬姦個女, 都可以話鬼叫佢身材好顏值高...!
.
周梓樂都死左啦,咁咪即係警察殺左佢攞
jimmychauck 發表於 2023/10/7 06:00

呢樣, 同條屎feng話總統老婆買咗$1100000珠寶咁硬膠之喎
(唔好只識話人唔曉話自己)
回覆  leefeng

我冇講過喎,點解你又企圖散佈謠言?
11月24日,磚又掉死左人,馬鞍山又燒完人,自6月9 ...
jimmychauck 發表於 2023/10/7 04:51

黃畜呀黃畜,你即本寫到長篇大論,你一樣被香港人叫做黃畜=畜生。
畜生學人講大話,小心變三六煲!:沖涼:

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
呢樣, 同條屎feng話總統老婆買咗$1100000珠寶咁硬膠之喎
(唔好只識話人唔曉話自己) ...
beebeechan 發表於 2023/10/7 06:32

全網路都在話司机老婆買咗$1100000珠寶,你們快d去幫拖闢謠吧!
美加快d去追返果幾億元,留番自己買珠寶好過益人吖!:lol
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
全網路都在話司机老婆買咗$1100000珠寶,你們快d去幫拖闢謠吧!
美加快d去追返果幾億元,留番自 ...
leefeng 發表於 2023/10/7 08:20

挑。。。。網絡夠話2019年香港警察濫用暴力喇,你又唔死去信既?
黃畜呀黃畜,你即本寫到長篇大論,你一樣被香港人叫做黃畜=畜生。
畜生學人講大話,小心變三六煲! ...
leefeng 2023/10/7 08:12 提交

人哋都叫做係每點都反駁到你喎。
你就只能潑佬罵娘。
好心你無料就少出帖。
人哋都叫做係每點都反駁到你喎。
你就只能潑佬罵娘。
好心你無料就少出帖。 ...
beebeechan 發表於 2023/10/7 13:12

黃畜這不叫反駁,叫做帖帖吠,所以我只管問,永遠不會答。
畜生留番給你與佢對决!
看來你一樣駁不贏佢,你不潑佬罵娘,因為黃畜比你更潑。
所以你企定乖乖的讓黃畜罵。
我們在旁邊剝花生。

.
挑。。。。網絡夠話2019年香港警察濫用暴力喇,你又唔死去信既?
beebeechan 發表於 2023/10/7 09:04

用分析來相信真假,但,信一本書當神的教徒不會曉。

尚以基督教会为 “““道德高地、正义先锋”””???

beebeechan 發表於 2023/10/7 09:04

挑。。。。網絡夠話1xxxx年以来来来基督教濫杀杀杀性侵略暴力喇,怎魔样。。。。。。你地基督教徒又唔死去信既?

尚以基督教会为 “““道德高地、正义先锋”””???

(循道卫理联合教会在香港堂举行“撑暴集会”)

有面

。。。。。。

2019年11月08日13:41 |

抽刀斷水 發表於 2023/1/17 15:42

https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=14815&highlight=%E4%BA%9B%E6%95%99

“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
用分析來相信真假,但,信一本書當神的教徒不會曉。
leefeng 2023/10/7 13:42 提交

拜託你唔好侮辱『分析』呢個詞。
黃畜這不叫反駁,叫做帖帖吠,所以我只管問,永遠不會答。
畜生留番給你與佢對决!

我們在旁邊剝花生
leefeng 2023/10/7 13:39 提交

咁你就收嗲啦,唔好亂插嘴。
回覆 135# leefeng

你自承無法回答任何問題,咪得囉。以後都唔洗答你。
高級模式 | 發新話題
換一個