返回列表 回覆 發帖

我們的祖先很長壽

回覆 6# 旁觀者

殺殺殺時就話人心狠手辣,唔殺時就話人縮頭烏龜,係咁上下水平。
回覆 8# dior13dior13

耶穌都死了,為什麼又說要救以巴戰爭中的人?旁觀者一天到晚叫人到中東自殺,叫人丟掉生命才得生命,現在死了那麼多人,旁觀者又到哪裡去了呢?

我不得不說,你讀的帖,真的很厲害!

回覆 19# 旁觀者

都叫你不可試探神,又repeat repeat and repeat 你唔悶?確實係一丁點道理都唔明。
回覆 21# 旁觀者

我引聖經,耶穌直接同魔鬼講嘅,我唔知你引乜,"你爺爺曾叫" 你話點就點架 la?,"一丁點道理都唔明"嘅係你。
引它當"真理"叫人去俾回教徒斬首, 就著"生命"的正是閣下,想來閣下是喜歡荒誕絕倫的東東。

話題要轉了嗎?
不是妖徒又引聖經,自認魔鬼?

話題要轉了嗎?
所以咪話啲人讀得書少,聖經裡面唔係信徒又引聖經,咪新約魔鬼試探耶穌囉,咪引左好幾次俾你睇囉,你都唔知醜,你表現得像,行動得像,說話像,唔洗你自認㗎喎。

回覆  leefeng
李生,第一,雖然你不認,不過種種跡象都顥示你奉DIOR為神明喔,就以本#121作比方。
你為何 ...
jimmychauck 發表於 2023/7/3 06:09

本人素來觀言察行,乃憑所見之事下結論

話題要轉了嗎?

話題要轉了嗎?
回覆 31# dior13dior13

咁多人嘅問題我都答過晒,我問嘅又冇人識答,武林中尋能交手之人實為艱難,或許對世界世道還是期許太高,一寸光陰一寸金,寸嘴難過寸觀音。
jimmychauck 發表於 2023/7/5 19:20
回覆 33# dior13dior13

不敢不敢真的不敢,複讀機閣下認了第二,我不敢認第十。
回覆 35# dior13dior13

https://en.wikipedia.org/wiki/Simo_H%C3%A4yh%C3%A4
Häyhä was known as a modest man who never boasted of his wartime merits. He rarely spoke of the war and his experiences.

且看一位殺人如麻的高手,謙虛的白色死神。
回覆 37# dior13dior13

回覆  dior13dior13

所以DIOR兄就確實該一早言明,亦不應應用香港口語如"九唔搭八"等使人誤會嘛。DIOR兄 ...
jimmychauck 發表於 2023/7/4 21:39

回覆  jimmychauck
多3:2 不要毀謗,不要爭競,「總要和平」,向眾人大顯溫柔。

和平沒有說不可殺人呀,
...
dior13dior13 發表於 2023/7/4 22:17

不理會、沒法回應旁人的解釋,亦沒法進入我的思路為我拆盲。本人沒有其他補充。
jimmychauck 發表於 2023/7/4 23:03

你每次問的也是大同少異,答的亦是複讀機一般重覆自己說話的回答,亦沒法對我的解經作任何深入回應,我沒有需要或義務為你再解任何經,直到你開始能有效回覆為止。
回覆  jimmychauck
和平沒有說不可殺人呀,
dior13dior13 發表於 2023/11/3 14:45

複讀機 複讀機 複讀複讀機
複複複 複複讀機 複複複讀複讀機 機
複讀機 複讀機 複讀複讀機
複複複 複複讀機 複複複讀複讀機

話題要轉了嗎?
回覆 41# 旁觀者

偏偏我就知大把你唔知嘅野喎,你自認魔鬼可以怪邊個?
高級模式 | 發新話題
換一個