返回列表 回覆 發帖

宗教組織的本質:披著羊皮的狼

一名男子多次在社交媒体发布具有煽动意图讯息,被控一项「作出一项或多项具煽动意图作为」罪,在西九龙裁判法院提堂。57岁被告区健威,报称无业,被控4月至10月,在两个社交平台发布陈述、相片、图片或影片,具意图引起憎恨或藐视中央及特区政府,或激起对其离叛等。被告暂时毋须答辩,控方申请案件押后,等待警方检验被告手机,及在他家中检取的电话、电脑及外置硬碟,调查会否内含其他信息,或牵涉其他控罪。总裁判官苏惠德拒绝被告保释申请,案件押后至12月再讯。

jimmychauck 基督教徒宣傳港獨證據,宣傳分裂國家言論(公安存檔用)

回覆  leefeng

所以咪話你自己冇道理好講,死爛屍癈老,映衰晒啲離教者。連嘴炮都做唔到叫人落尖咀,收皮啦,光復香港之時你等天收。貼幾條片以為自己幾巴閉識幾多野,見到面連個Joey Siu廿零
jimmychauck 發表於 2023/8/1 08:07

回覆  leefeng

老題型了,路19:27乃講"他既得國回來",將來審判之時,並不教訓人現在這樣做,現在仍是"Rom 2:4  還是你藐視他豐富的恩慈、寬容、忍耐,不曉得他的恩慈是領你悔改呢?"之時。
同時也警告,現在不悔改,將來審判之時就如路19:27般處置。
Joh 15:6乃叫你常在主內,沒教訓你燒柴。拾起柴來燒的也不是信徒,說不定是離教者。

先說回來,剛剛講到共產黨將全國反對共產黨嘅人殺晒,這是事實。講埋先走。

jimmychauck 發表於 2023/7/29 00:36
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
警方国安处拘捕并检控一名男子,涉嫌作出具煽动意图作为,明日于西九龙裁判法院提堂。警方称该名57岁男子,涉嫌透过社交平台持续发布具煽动意图讯息,包括煽动他人引起对中央及香港特区政府的憎恨、鼓吹「港独」、要求制裁政府官员及煽动使用暴力等。警方根据法庭手令搜查该名男子在屯门的住所,检获曾经发布煽动意图讯息的电子通讯工具。消息指被捕男子长时间在两个社交平台,发布至少三百篇煽动讯息

jimmychauck 基督教徒宣傳港獨證據,宣傳分裂國家言論(公安存檔用)
(全部cap晒圖,你旨意甩身)

回覆 118# leefeng

首先,寫一大堆分析係,嘲9你個乜7沖生同個嘉賓腦殘。你若有聰明,只管回答該些分析,不回只因你不懂回,回不了。
其次,再嘲啲推崇該片嘅人亦為腦殘。
第三,先係我分析,勇武破壞及還手的行為,不合法但合情合理。
第四,有汔油彈有弓箭有投石有激光筆,不過冇實彈冇避彈衣冇裝甲車,但黃絲素來唔介意同警察換裝。
第五,解放軍、國保、公安己經差唔多將全國反對共產黨嘅人殺晒,這是事實。黃絲將來有冇槍呢啲假設性問題呢,我唔洗答。
第六,第三屆特首選舉過左咁多年,佔中過左咁多年,五大訴求嗌左咁耐,連中英聯合聯絡聲明都已成歷史文件,你啲腦殘爛屍搞左咁耐都知人地爭取緊啲乜,只係你地低智腦殘眼盲耳聾,與人無尤。"不知道人家爭取什麼"是你腦殘的問題,不是別人的問題。
第七,中共失信於我,失信於我一代人,益左你癈老,所以我就鬧你癈老。

jimmychauck 發表於 2023/7/28 23:39

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
警方国安处拘捕并检控一名男子,涉嫌作出具煽动意图作为,明日于西九龙裁判法院提堂。警方称该名57岁男子,涉嫌透过社交平台持续发布具煽动意图讯息,包括煽动他人引起对中央及香港特区政府的憎恨、鼓吹「港独」、要求制裁政府官员及煽动使用暴力等。警方根据法庭手令搜查该名男子在屯门的住所,检获曾经发布煽动意图讯息的电子通讯工具。消息指被捕男子长时间在两个社交平台,发布至少三百篇煽动讯息

jimmychauck基督教徒涉嫌透过社交平台持续发布具煽动意图讯息,包括煽动他人引起对中央及香港特区政府的憎恨、鼓吹「港独」、要求制裁政府官员及煽动使用暴力等。
基督教徒宣傳港獨證據,宣傳分裂國家言論(公安存檔用)
(全部cap晒圖,你旨意甩身)

回覆  leefeng

你也在世上,世上嘅反基都冇盡行滅絕,所以基督教所有嘅咩滅族罪行都唔洗追究?咁你做咩一日到黑掛口邊?

你都痴9線,邊個話你知我喺香港?你證明俾我睇我喺香港吖笨。
呀沖生嘉賓啱啱先講,香港一千萬人都唔夠吖嘛,比起全國蚊比同牛比嘛,仲好意思拿香港來說話?

回覆 147# leefeng

都話左假設性問題唔洗答,睇吓啲實質例子如共產黨殺害啲國內反對佢嘅人啦,已成事實都未講,急急講啲不著邊際,俾你同條女一齊搭電梯你係咪會姦左佢呀?
jimmychauck 發表於 2023/7/29 04:31

你愛好和平唔嗌係你嘅事,我鍾意嘲9藍屍係我嘅事。以各種言語顯出佢嘅無知無能就係我目的,而宜家咪出左效果囉,你見佢回到#117 #156呢啲簡單問題咩?

黃絲藍絲咩水平同一個人鍾唔鍾意嗌交冇關係。黃絲有分和理非同勇武。我上唔到場幫勇武我就喺可以打嘅場打。美國住香港住日本住英國住法國住一樣可以黃可以藍可以蠢可以無知,咁fixate喺人地住邊到做乜?於討論有幫助?
jimmychauck 發表於 2023/8/1 20:00

.
涉嫌透过社交平台持续发布具煽动意图讯息,包括煽动他人引起对中央及香港特区政府的憎恨、鼓吹「港独」、要求制裁政府官员及煽动使用暴力等。警方根据法庭手令搜查该名男子在屯门的住所,检获曾经发布煽动意图讯息的电子通讯工具。消息指被捕男子长时间在两个社交平台,发布至少三百篇煽动讯息

jimmychauck涉嫌透过社交平台持续发布具煽动意图讯息,包括煽动他人引起对中央及香港特区政府的憎恨、鼓吹「港独」、要求制裁政府官员及煽动使用暴力等。

回覆  Guest from 124.217.137.x

2007年第三屆都未講,你講啲咩2012 2014全部都係浪費唇舌。

1997回歸起 ...

示威規模的巨大是由於香港人發現的司法危機,並政府多年失信於民積聚的民怨,而歷經一個月的大規模示威仍態度跋扈死口不肯徹回條例,刺激出後面的黑社會暴力、警察暴力,出現包括普選的五大訴求,則是港共政權及任命林奠月娥的中共自食其果。

2019年區議會選舉,民主陣營取得86%議席,完全充分說明反修例運動的民意基礎(leefeng死爛屍勿看,立即打飛機)
2020年中共破壞香港本地立法程序自行訂立國安法,香港司法獨立蘯然無存。
2021年立法會選舉,直選比例由一半跌至不足三成,循序漸進我呸。

簡而言之,中共政權只靠槍杆,全無合法性,出爾反爾,全無信用,以殘暴手段逼害一個城市的居民,完。

到藍絲表演時間。
jimmychauck 發表於 2023/8/2 18:12
回覆  旁觀者
即係妄顧事實不學無術潑婦罵街就OK啦,咁洗乜識字識理啫,識黎把托?所以你咪唔識字唔識理 ...
jimmychauck 發表於 2023/11/17 06:32

字又唔識, 理更唔明, 妖徒"洗乜識字識理啫", 一本妖書就够咯!
回覆  leefeng
又唔係中國人又支持屠殺中國人。呢啲咪人人得而誅之囉。
jimmychauck 發表於 2023/11/17 16:49

你自認中國人, 卻支持邪教屠殺一切生靈, 罪加十等!
回覆 66# 旁觀者

你潑婦罵街就OK啦。
回覆 64# leefeng

真係難為你幫我揾齊啲金句喎。

我可以光明正大咁閙警察,

你連自己講過嘅都唔敢認,唔敢回應?又唔係中國人又支持屠殺中國人。呢啲咪人人得而誅之囉。

你除左用武力恫嚇人,乜都唔識。
回覆  leefeng

真係難為你幫我揾齊啲金句喎。

我可以光明正大咁閙警察,

你連自己講過嘅都唔敢認,唔敢 ...
jimmychauck 發表於 2023/11/18 08:36

你好快同黎智英黃之峰監獄煲底見架啦,好行夾冇人送!
回覆  旁觀者
你潑婦罵街就OK啦。
jimmychauck 發表於 2023/11/18 08:35

你自己潑婦罵街就話人係, 更足以證明你係個神經病!
回覆 69# leefeng

你同我定,你公然話共產黨屠殺中國人,我諗都係你入去先㗎啦。
回覆 70# 旁觀者

大家咁話,你鍾意點講咪點講,點打飛機咪點打。一個病態反基死爛屍無力反駁人地嘅道理、自打嘴巴喺度大隻講唔知醜,我又唔介意繼續睇你出醜。
回覆  leefeng

你同我定,你公然話共產黨屠殺中國人,我諗都係你入去先㗎啦。 ...
jimmychauck 發表於 2023/11/19 08:05

你條基督狗黑暴jimmychauck即本面皮厚過屎坑板,繼續無恥當有趣,我買定香檳,
你一俾公安鎖,我地就開香檳慶祝,送你呢隻瘟神上路!

爛屍從來無恥,亦不有趣。

話題要轉了嗎?
回覆  旁觀者
大家咁話,你鍾意點講咪點講,點打飛機咪點打。一個病態反基死爛屍無力反駁人地嘅道理
jimmychauck 發表於 2023/11/19 08:07

爺爺都唔知你講啥"道理", 一個精神病人語無倫次.
你若知真理, 早就去俾回教徒斬首, 晚晚趷高屎窟, 等主"復臨"啦!
係嘞, 知唔知"臨"字點解呀(去聲).
回覆 75# 旁觀者

從來都話你北冥神功練得深。
你唔知我講咩道理,我從來覺得你冇講過道理,大家扯直各不相欠打和SUPER!
jimmychauck 發表於 2023/11/19 17:17
你從來都信死屍【基督(已死20xx年)】,你,不觉你自己无知???
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
jimmychauck 發表於 2023/11/19 17:17
你信死屍【基督】,就觉有趣???
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
爛屍從來無恥,亦不有趣
传销【传教(你的义务//////&责任)】这里,充满乐趣《强奸》,合你的卑鄙口味

回覆 78# 上流寄生族

你唔識字?唔係我自己話自己有趣喎,你去揾話我果個啦,干我了事?
高級模式 | 發新話題
換一個