返回列表 回覆 發帖

亞伯拉罕vs郭巨

同依撒格小鮮肉點比呀?所以猶太佬唔要佢係啱 ...
沙文 發表於 2024/1/12 05:35

唔關猶太佬事, 件祭品唔係俾猶太佬既...
(亦唔係猶太佬做主祭)

係上邊收嗰個話事。
講完廢話就講正經
被宰時會驚, 掙扎, 會受傷....於是不能成無瑕庛的祭品:

beebeechan 發表於 2024/1/10 17:40

有時,一些天主的隊友會唔小心洩露國家機密:傷咗就不能成為無瑕疵祭品。(呢點, 正統既基徒都一早知咗)

又真係一種幾趣緻嘅寵物, 本網都養一兩隻娛樂各位

按: 係抽刀愛你, 你就唔愛抽刀

有時,一些天主的隊友會唔小心洩露國家機密:傷咗就不能成為無瑕疵祭品。(呢點, 正統既基徒都一 ...
沙文 發表於 2024/1/12 21:09

如耶穌天生出嚟就爛皮, 手腳肋旁穿窿就話有瑕疵唶。

呢啲係應驗依撒意亞書第53章...對默西亞的預告 。

(你係咪C眼叉電?)
故事中,郭巨没殺兒子,亞伯拉罕也没將兒子燒做叉燒。
    可「耶和華上帝」卻一次過吃米甸人32名處女,和某城被擄的八千名處女,卻證據確鑿。佢條靚李偉光弟兄亦唔執輸,實鼓實鑿,眼珠、心肝脾肺腎,吃餐飽,又全球皆知。
故事中,郭巨没殺兒子,亞伯拉罕也没將兒子燒做叉燒。
    可「耶和華上帝」卻一次過吃米甸人32名處女,和 ...
旁觀者 發表於 2024/1/13 01:56

檑漿棍, 屎忽窿, 讀BB班, 米甸人處女, 李偉光......隨了呢啲, 你無新野講架勒
檑漿棍, 屎忽窿, 讀BB班, 米甸人處女, 李偉光......隨了呢啲, 你無新野講架勒 ...
beebeechan 發表於 2024/1/13 02:27
讲基督教好话,‘圣‘’ 经,

除了这些, 你無新屎講架勒
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
檑漿棍, 屎忽窿, 讀BB班, 米甸人處女, 李偉光......了呢啲, 你無新野講架勒 ...
beebeechan 發表於 2024/1/13 02:27
除!
你居然要洋鬼子【寄生虫】指教你中文???

你简直是中国人之辱耻《耻辱》
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
如耶穌天生出嚟就爛皮, 手腳肋旁穿窿就話有瑕疵唶。

呢啲係應驗依撒意亞書第53章...對默西亞的預告 。 ...
beebeechan 發表於 2024/1/12 06:56

咁除非依撒格天生爛皮手腳肋旁穿窿就有瑕疵,被宰時驚掙扎受傷應該冇所謂。所以若要扮蟹先劏就一定唔係自願。
咁除非依撒格天生爛皮手腳肋旁穿窿就有瑕疵,被宰時驚掙扎受傷應該冇所謂。所以若要扮蟹先劏就一定唔係自 ...
沙文 發表於 2024/1/13 06:28

天主唔使依撒格被宰, 唔係因為佢會有瑕疵.....
係唔使亞巴郎玩真
見佢唔自願無謂勉強。
Don't know where God is but the Devil is in the details
見佢唔自願無謂勉強。
沙文 發表於 2024/1/13 06:56

你搞susanna時佢都話「唔好咁喇」。。你未至強, 都照上
(因為係你想。。。唔自願仲好氣氛)
所以這個亞伯拉罕古仔,只有豬頭基督教先會話佢好嘢。
好似我老婆咁,一話去walmart買裙都得,醒目的男人聽到就知道,其實佢係test緊佢喺我心中究竟係值versace定walmart.若果我話去walmart買一定遭秧。
天主亦都係以退為進,但遇著鈍胎亞伯拉罕,叫佢獻羊仔佢就真係獻羊仔算L數,天主都只好眼淚在裡流。
Don't know where God is but the Devil is in the details
所以這個亞伯拉罕古仔,只有豬頭基督教先會話佢好嘢。
好似我老婆咁,一話去walmart買裙都得,醒目的男人聽 ...
沙文 發表於 2024/1/13 07:04

所以, 由天主打骰嗰舖, 就真係送件 Versace 俾人, 唔使要猶太司祭啲Walmart貨。 (啲牛牛羊羊。。。幾係無瑕疵都唔係完滿既)
猶太人一向都係用 substitute offering...羊, 牛,班鳩....
beebeechan 發表於 2024/1/11 17:33

這個天主都好cheap啫,自有永有兼自cheap
若果我話去walmart買一定遭秧。
沙文 發表於 2024/1/13 07:04

你心目中要講既話就係:
妖,  walmart都唔使喇, 著到咁去大統華買魚, 笑死人咩

這個天主都好cheap啫,自有永有兼自cheap
沙文 發表於 2024/1/13 07:14

所以猶太司祭啲牛羊。。。都係「袋住先」囉
遲啲整件超荀既
就真係送件 Versace 俾人
beebeechan 發表於 2024/1/12 15:10

屌您又話傷咗就唔係perfect祭品?耶穌畀羅馬佬打到咁傷點做 Versace ?天主點好意思送件爛咗
Versace畀我地?

我都唔夠膽送爛衫畀老婆啦
屌您又話傷咗就唔係perfect祭品?
沙文 發表於 2024/1/13 07:23

屌。。。要我整個不文比喻你先明
即係亞susanna俾你哄上床, 佢既第一次俾你勒....
咁你摷到佢亂哂籠, 衣衫不整咁....咁佢就唔係處女咩?
唔係就唔係咖啦,畀邊個摷過都唔係。唔通我老婆仲係處女咩?
唔係就唔係咖啦,畀邊個摷過都唔係。唔通我老婆仲係處女咩?
沙文 發表於 2024/1/13 07:31

你老婆交貨俾你時係咪處, 係你知....(怕係卦?)
高級模式 | 發新話題
換一個