返回列表 回覆 發帖

亞伯拉罕vs郭巨

嗰陣係啫,而家的佢去邊間醫院驗都驗唔到係處喎。
Don't know where God is but the Devil is in the details
B按: 係天主愛你, 你就唔愛天主
beebeechan 發表於 2024/1/11 12:58

夠有好多女人愛我,我冇辦法個個都愛番佢,sorry about that
嗰陣係啫,
沙文 發表於 2024/1/13 07:38

你識講「嗰陣係」就得喇。
耶穌未受難前又唔係斷手斷腳, 單眼佬
(30幾歳既猶太佬仲無破處......去邊到搵到咁正既?)
一受就斷手斷腳, 單眼佬, 正如以撒係咁,您都話唔perfect
Don't know where God is but the Devil is in the details
夠有好多女人愛我,我冇辦法個個都愛番佢,sorry about that
沙文 發表於 2024/1/13 07:38

請教抽水, 唔樣做個server
一受就斷手斷腳,
沙文 發表於 2024/1/13 07:42

若望福音:
        兵士遂前來,把第一個人的,並與耶穌同釘在十字架上的第二個人的腿打斷了。可是,及至來到耶穌跟前,看見他已經死了,就沒有打斷他的 腿;...
這些事發生,正應驗了經上的話說:『不可將他的骨頭打斷。』

耶穌死咗都仲係咁perfect
就算嗰陣係,唔通我而家就唔可以嫌棄佢咩?信唔信我聽日就去walmart買裙
就算嗰陣係,唔通我而家就唔可以嫌棄佢咩?信唔信我聽日就去walmart買裙
沙文 發表於 2024/1/13 08:13

walmart 見, 一齊揀
檑漿棍, 屎忽窿, 讀BB班, 米甸人處女, 李偉光......隨了呢啲, 你無新野講架勒 ...
beebeechan 發表於 2024/1/13 02:27

要講就多嘞: 字都未識, 滿嘴謊言. 先講住咁多, 等下插多你幾支擂漿棍.
其實,老婆話不如買walmart衫,若果我即刻lur飯應,亦都暴露咗我真正嘅mentality其實唔係咁情願。所以,我一定會反對:呢亭cheap嘢點襯得起妳咁elegant氣質,而家我又唔係買唔起.........
而亞伯拉罕咁樣lur飯應,大家就睇得出佢先前根本唔自願,若是自願,天主話唔要佢個仔,佢都會話天主你做乜L嘢嫌棄犬子,以撒有咩比唔上隻羊.....唔止以撒唔自願,亞伯拉罕都唔自願。
後來,耶穌也文也武用成日用婚姻比喻教會同天主,其實對於夫妻相處佢識條鐵。好似亞伯拉罕咁對天主,唔散就有鬼。論夫妻之道,請教我先啱,耶穌自己都娶唔到老婆茄,問佢可以有咩advice畀到出黎?
其實對於夫妻相處佢識條鐵。好似亞伯拉罕咁對天主,唔散就有鬼。
沙文 發表於 2024/1/15 02:19

你老婆話: 「衰佬沙文, 你係應承唔再出去搞三搞四搵susanna, 就切咗條jer 出嚟俾我!」
你又會唔會照做, 拎把孖人牌出嚟?
(或是諗住老婆會唔捨得, 到時拎條香腸嚟做替代)
講完廢話就講正經
說是依撒格主動要求的..因被宰時會驚, 掙扎, 會受傷....於是不能成無瑕庛的祭品
在猶太人眼中, 依撒格都係自願上祭台既, 唔係天主教夾硬老作。

beebeechan 發表於 2024/1/10 17:40

關於依撒格扮蟹,仲有小小補充。其實佢主動要求扮蟹,正正就證明佢預咗自己會驚、掙扎。自願又點會掙扎呢?一掙扎即是已經改變主意,變咗非自願。
總唔見我叫老婆挖我個心出黎要扮蟹,當時我內心一片澄明,只係諗住當她見到我心中真係只有佢一個女人就十分高興,完全感覺不到絲毫痛楚。

若果以撒格真係自願,都應該一樣,心中只諗住天主,驚乜L嘢啫?掙扎,即係唔想見天主,自乜L嘢願?
關於依撒格扮蟹,仲有小小補充。其實佢主動要求扮蟹,正正就證明佢預咗自己會驚、掙扎。自願又點會掙扎呢 ...

完全感覺不到絲毫痛楚

沙文 發表於 2024/1/16 07:54

佢係咪挖錯咗位置, 挖低咗尺半
關於依撒格扮蟹,仲有小小補充。其實佢主動要求扮蟹,正正就證明佢預咗自己會驚、掙扎。自願又點會掙扎呢 ...
沙文 發表於 2024/1/16 07:54

耶穌自願上十字架
在山園祈禱時都標哂冷汗喎。
(更說明天主子, 係用佢既人性 (唔係神性)嚟替人受罪, 撻個神性出嚟梗係無有怕, 無有痛)
挑,我都係用人性接受我老婆處置啫,難道我有神性咩?阿穌為人性格蛇o鬼,我都冇辦法幫佢。我只知真真正正完完全全獻出自己畀老婆,只要佢開心,我死何足惜?
挑,我都係用人性接受我老婆處置啫,難道我有神性咩?阿穌為人性格蛇o鬼,我都冇辦法幫佢。我只知真真正正 ...
沙文 發表於 2024/1/16 08:31

你「挑」得咁爽....

咁下次結婚週年紀念, 你送呢件禮物俾佢, 表示一心一意
https://dangerousminds.net/content/uploads/images/made/content/uploads/images/Vhhkvfstkmlmlkgtd_465_349_int.jpg
唔止呢樣嘢, 我成個人畀曬佢, 連埋呢樣嘢, 佢咪仲高興
唔止呢樣嘢, 我成個人畀曬佢, 連埋呢樣嘢, 佢咪仲高興
沙文 發表於 2024/1/16 09:01

俾唔哂......你用「蔣氏配劍」,, 隔住咗啲精華
(或者係佢都唔想要)
練槍都唔會成日live rounds. dry firing 一樣咁緊要
高級模式 | 發新話題
換一個