返回列表 回覆 發帖

亞伯拉罕vs郭巨

最可疑嘅地方, 天使好似狗咁樣有名㗎嘛, 佢都冇話自己係邊個, 咁點信佢啫?
https://www.christianity.com/wiki/angels-and-demons/what-are-all-the-names-of-angels-in-the-bible.html
Don't know where God is but the Devil is in the details
乜都試過啦, 成日收到我唔識嘅靚女無端端都會send個friend request畀小生
沙文 發表於 2024/1/31 09:22

friendly request 唶, 試過law談未先
最可疑嘅地方, 天使有名㗎嘛, 佢都冇話自己係邊個, 咁點信佢啫?
沙文 發表於 2024/1/31 09:29

經上只有三個天使亞頭先有名俾:彌額爾(Michael)、加俾厄爾(Gabriel)和辣法厄爾(Raphael)
乜都試過啦, 成日收到我唔識嘅靚女無端端都會send個friend request畀小生
沙文 發表於 2024/1/31 09:22

少。。。。淨係你先有得威咩
花甲老翁先搶手呀。。。好似屯門公園唱歌啲大媽, 專搵亞伯粉絲
回覆 103# beebeechan

如果唔係佢哋三個, 都要報上名來,好似差佬執法都要出示警員委任證, 唔係出咗事嗰陣時搵邊個follow呀?
回覆  beebeechan

如果唔係佢哋三個, 都要報上名來,好似差佬執法都要出示警員委任證, 唔係出咗事嗰陣時搵 ...
沙文 發表於 2024/1/31 10:52

唔使驚, 淡定有錢淨。
一有唔滿意馬上拔出手機, 拍拍拍..
(西部牛仔獨行俠拔鎗咁)

你upload 上 god.net
天主既50G網絡CCTV 就同你追縱到架喇
(最好先開個account)
當時被認為係主的使者只係開聲講嘢,冇樣睇,影到一舊雲有L用咩
Don't know where God is but the Devil is in the details
當時被認為係主的使者只係開聲講嘢,冇樣睇,影到一舊雲有L用咩
沙文 發表於 2024/1/31 23:16

少, 上邊一早有「雲臉辨識」
都影唔到,辨識碌葛咩
都影唔到,辨識碌葛咩
沙文 發表於 2024/1/31 23:41

想影靚雲, 要加PL filter架
當日係陰天
當日係陰天

沙文 發表於 2024/1/31 23:57

佢個名叫 nimbostratus

照我們一般人的常識, 接到一個唔識嘅incoming call, 尤其是涉及人命, 都會問對方姓名作為紀錄,日後有得追查

而點解亞伯拉罕一收到call就飯應, 並冇追究講嘢嗰個係邊位呢?

對於他的心路歷程, 其實我係相當了解嘅。現在我就已過來人嘅身份, 同大家詳細解釋。我老婆提出話要買嗰件 Versace嘅時候, 其實我一早知道佢只不過係想試下我錫唔錫佢/有幾錫佢, 我真係拎張卡出嚟碌嘅時候, 佢就會話不如唔好咁嘥錢㗎喇

亞伯拉罕亦都係咁樣, 佢根本就知道天主係好慈愛嘅, 會喺最後關頭, 千鈞一髮之際, 出手阻止, 所以其實佢根本就係等緊呢個call, 如果冇天使出聲, 佢就會整色整水最後都係唔忍心隊落去, 跪低求天主饒命。

正如我如果係冇錢嘅, 張卡就會過唔到數, 我就會話oh, sorry hon, 張卡爆咗呀 ………

有錢就冇所謂啦, 我唔係買衫, 而係當買個開心畀佢啫

照我們一般人的常識, 接到一個唔識嘅incoming call, 尤其是涉及人命, 都會問對方姓名作為紀錄,日後有得追查 ...
沙文 2024/2/1 13:44 提交

天主call 過亞巴郎好多次架喇。
叫佢移民,
同佢簽約,
天火焚城前同佢討價還價,
應承俾亞巴郎寶刀未老,老而彌堅,
叫亞巴郎同「Susanna」一刀兩斷,專一咁對佢個「羅莎蓮」。
創世紀13:14 天主帶亞巴郎去睇「示範單位」:第日佢子孫住既「流奶流蜜」區。

真係唔使 call display 都知係老細打嚟。又戓者一早 set 咗個 ringtone。
對於他的心路歷程, 其實我係相當了解嘅。現在我就已過來人嘅身份, 同大家詳細解釋。我老婆提出話要買嗰件 Versace嘅時候, 其實我一早知道佢只不過係想試下我錫唔錫佢/有幾錫佢, 當我真係拎張卡出嚟碌嘅時候, 佢就會話不如唔好咁嘥錢㗎喇。
沙文 發表於 2024/2/1 13:44

會唔會你老婆話買件versace, 唔係旨在件衫, 係試下你會唔會孤九寒。
其實, 佢係第日去買件Brioni...嚟舖真既
但係佢同天主一樣, 咁樣係試唔到嘅。
我拎張卡出嚟, 作狀要碌, 佢已經制止我, 由於我睇死佢會制止我, 所以我先至拎張真卡出嚟啫, 否則我就會特登搵張已經碌爆咗嘅, 或者過期嘅卡去碌。
天主的使者所犯嘅錯誤亦都係一樣, 其實當時亞伯拉罕只不過係作狀拮落去,
“亞巴郎正伸手舉刀要宰獻自己的兒子時,上主的使者從天上對他喊說:「亞巴郎!亞巴郎!」
mission abort 。

其實佢未拮落去,上主的使者點L知佢係咪真係會拮落去呢?試佢真唔真心嘅唯一辦法,就係由得佢拮落去,然後先至證明到佢有幾虔誠。正如我老婆應該要等到碌卡過咗數, 架機顯示‘payment approved‘ 先至可以證明我真係對佢好。

不過呢啲頭腦偏向簡單嘅人/使, 就永遠唔識咁樣,創世紀嗰陣時係咁, 而家都係咁

但係佢同天主一樣, 咁樣係試唔到嘅。
我拎張卡出嚟, 作狀要碌, 佢已經制止我, 由於我睇死佢會制止我, 所以我先至拎張真卡出嚟啫, 否則我就會特登搵張已經碌爆咗嘅, 或者過期嘅卡去碌。

其實佢未拮落去,上主的使者點L知佢係咪真係會拮落去呢?試佢真唔真心嘅唯一辦法,就係由得佢拮落去

沙文 發表於 2024/2/2 16:05

係咪個傻佬脅持住人質, 你係機埸特警神鎗手,
就話: 都唔知條友係咪真會開鎗打死個女人, 由得佢先, 睇下佢係咪真係咁癲.....唔好一鎗打爆佢個頭
如果係想試下佢係咪真係夠,就係要咁樣先至試到

但係點解機埸特警神鎗手會對呢樣嘢好奇呢?

我可以理解天主curious about 亞伯拉罕虔唔虔誠

但係我唔明點解機場特警會對條友夠唔夠薑咁好奇

如果係想試下佢係咪真係夠薑,就係要咁樣先至試到
但係點解機埸特警神鎗手會對呢樣嘢好奇呢?
我可以理解天主 ...
沙文 發表於 2024/2/3 09:14

亞巴郎舉起把刀想拮落去

傻佬拎把鎗指住人質個頭

都係應當行動既時候, 唔可以等....execute!
睇下execute嘅目的係咪乜咯。若目的係睇下佢夠唔夠薑就不能心急。心急就睇唔到。中間execute,咁恐佈份子會唔會開槍,永遠冇人知,而神槍手其實並冇興趣想知道。
天主就唔同嘞,佢搞呢場大龍鳯,無非都係想知亞伯夠唔夠薑拮落去,所以斬亂歌柄就唔知結局。

好似愛國觀眾睇大戲,唱到“將砒霜帶淚放落葡萄上”就抵唔住頸衝上臺一手搶走周世顯手上包砒霜.....
高級模式 | 發新話題
換一個