返回列表 回覆 發帖

為甚麼天主教教會認可的神蹟,不獲科學界接納

天主敎的標準絕對係太多漏洞。

Guest from 203.145.89.x 2024/1/27 15:23 提交

看,你開始詞窮理絕?
要賣「冷飯」作回應。
搶劫$100,搶$1000,同搶$10000 是不同的罪?

Depends on culture and legal systems la
在美國一些州,係唔同罪
你同我拗都無用,你拗贏學界就有 ...
Guest from 203.145.89.x 2024/1/27 17:01 提交

你自招了在此是「無用」
Depends on culture and legal systems la
在美國一些州,係唔同罪
Guest from 203.145.89.x 2024/1/27 17:25 提交

係加州嘛,咁都翕唔出!
唔同罰法,都是「搶」

B按
唔會因為價值少過$950就不是「搶」,是「取」「強行借用」「拎」
不同程度的相信,都是歸入了「相信」集內。

搶劫$100,搶$1000,同搶$10000 是不同的罪?

在世界上不少的法律系統,如美國的一些州,絕對是
搶100元和搶10000元的刑罰完全不同

似乎你人文水平要加把勁,國際視野唔夠強
在世界上不少的法律系統,如美國的一些州,絕對是
搶100元和搶10000元的刑罰完全不同

似乎你人文水平要 ...
Guest from 203.145.89.x 發表於 2024/1/27 17:33

上邊剛剛「B按」了
現在又不是「學界」在這裡招搖撞騙。
好似哨牙根唔夠人打,就話你夠膽就搵我師傅黃飛鴻喇。 ...
[

似乎你真係人文素質(閱讀理解能力)唔得
你睇我標題寫緊咩先講啦

仲話自己文科好
國際視野唔夠強
Guest from 203.145.89.x 發表於 2024/1/27 17:33

我講得出是加州,你只能說「一些州」
那個國際視野較強?
那個國際視野較強?

大陸刑罰都唔同啦
你數大坐的監勁好多
那個國際視野較強?

你要提示先識講返就算啦
你睇我標題寫緊咩先講啦

仲話自己文科好 ...
Guest from 203.145.89.x 2024/1/27 17:36 提交

炒過冷飯,又玩人身攻擊。
好典型既進入了「無話可說」的階段。

下一階段就是:我好忙,廢是睬你?
攝理教屬「邪教」cult...
不叫異端...更不配「分袂的弟兄」
beebeechan 發表於 2024/1/27 01:34

如何分辨?有官方名單嗎?
你唔好係到作些情景.
真實世界唔係咁喎

美國是科學發達地矣,
PEW 2010年曾做過宗教信仰調查,

80%人相 ...
beebeechan 發表於 2024/1/27 12:05

連無神論者當中都有人相信有神蹟,好奇怪啊。miracle一詞是否在這個統計上不是跟天主教所用的「神蹟」定義一致呢?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
好典型既進入了「無話可說」的階段。

下一階段就是:我好忙,廢是睬你? ...

你自己離題在先

我標題一早講咗,呢個POST係解釋,解釋點解天主教神蹟不獲科學界接納。
所以你有反對意見咪向科學家提出。
不過你的反對意見,說服到呢度的離教者先啦。
無謂到時比人REJECT又唔開心。
連無神論者當中都有人相信有神蹟,好奇怪啊。miracle一詞是否在這個統計上不是跟天主教所用的「神蹟」 ...
抽刀斷水 2024/1/27 18:40 提交

你睇人哋標題寫緊咩先講啦

係咪樓主就想講非天主教的神蹟就是科學界認可的

B按
新教唔少靈恩牧師傳導員都識「如來神掌」,不時在報導會使出。有直播,應該是科學界認可矣。
你自己離題在先

說服到呢度的離教者先啦。
Guest from 203.145.89.x 2024/1/27 19:13 提交

又話同你講無用既?(#157)
你無用就唔該企埋一邊
你睇人哋標題寫緊咩先講啦

Beebeechan,勸你學多少少語意邏輯

語意邏輯係文科黎
係咪樓主就想講非天主教的神蹟 ...

Your logic: b is false then a is true ?

如果你寫program應該連網上課程edx cs50 都fail
Beebeechan,勸你學多少少語意邏輯

語意邏輯係文科黎
Guest from 203.145.89.x 發表於 2024/1/27 21:16

用邏輯嚟分析一下, 說人不懂你的「語意」時, 不一定是接收的問題,
也可以是你「詞不達意」。。

又唔見我投訴你看不明我寫的帖??
Your logic: b is false then a is true ?

如果你寫program應該連網上課程edx cs50 都fail ...
Guest from 203.145.89.x 發表於 2024/1/27 21:27

亞旁觀者成日叫我返去讀BB低班架咋
用番幼稚園班都會聽得懂的話來講野喇
所以...話你呢啲理科生, 有知識, 但低智商
高級模式 | 發新話題
換一個