返回列表 回覆 發帖

研究5000個瀕死案例 醫生信有死後世界 75%人想留在來世

我都曾關心過這方面的事情。

關於靈魂出竅,又不是瀕死的人獨有的現象,有些人睡著後也發現自己有此現象, ...
抽刀斷水 發表於 2024/2/10 22:39

人哋早介定了甚麼是「瀕死經驗」:
Jeffrey將「瀕死經驗」定義為處於昏迷、臨床死亡、沒有心跳、但仍然清醒的狀態,

與你的定義根本就不同
關於靈魂出竅,又不是瀕死的人獨有的現象,有些人睡著後也發現自己有此現象,更有人開辦課程,很有研究呢。

你睡著時會「昏迷、臨床死亡、沒有心跳」的嗎??

B按
你成日改龍門
沒有心跳但清醒?不如您示範下開下服界
沙文 2024/2/11 02:47 提交

大夫的定義是說心跳已停、
「仍能感受到情緒、看得見和聽得到」
沒有心跳但清醒?不如您示範下開下服界
沙文 2024/2/11 02:47 提交

大夫的定義是說心跳已停、
「仍能感受到情緒、看得見和聽得到」
唔止看得見聽得到, 做嘢仲要做兩次添
沙文 2024/2/11 05:08 提交

肉身雖死、靈魂清醒
嘩諗過先好喎, 可能會咁㗎喎

虔誠的天主教徒瀕死時得觀音菩薩接迎見到西方三聖

"首先,她見到兩位聖潔的天使,說是天主派來帶她回家的,接著,她見到了自 ...
沙文 發表於 2024/2/11 05:09

呢個畸屎來自佛網 賣花梗係讚花香架喇..
唔通個佛網會話虔誠佛徒瀕死時見到耶穌咩。
有冇佛教徒瀕死見上帝/天主嘅案例呢? 歡迎貼文, 貨比三家冇蝕底
沙文 發表於 2024/2/11 05:15

又唔怕貨比貨架

Buddhist Dies, Attacked by Demons, Meets Jesus

至少主角拍埋片, 出埋鏡..肯露臉, 唔戴口罩, 無格仔.....
唔係佛網咁得個名

咁為咗搶客,耶穌網都唔會報道旗下教徒臨死見佛祖啫。拍片話臨死見耶穌有幾難?周街都有talent agencie揾人 ...
沙文 2024/2/11 12:38 提交

咁寫篇野話
「虔誠的天主教徒瀕死時得觀音菩薩接迎見到西方三聖」都唔難。你又搬出嚟當係世紀盛事咁既?
咁為咗搶客,耶穌網都唔會報道旗下教徒臨死見佛祖啫。拍片話臨死見耶穌有幾難?周街都有talent agencie揾人 ...
沙文 2024/2/11 12:38 提交

那位J大夫都無同教會拉客喎。
佢只係話經過呢啲案例,他信死後仲有世界,不是如煙,熄滅咁簡單。
要作文,搵 ChatGPT 作文都得

所以最重要的係真實,最少係真實的經驗
Guest from 124.244.37.x 發表於 2024/2/11 21:47

最難, 亦係你唔曉做的..就是點知這都是真實經驗
唔好只憑你個人喜好, 就話一個真, 一個假
好似我咁,試過幾次全身麻醉/飲大咗都只係斷片,若果我冇樓上哥哥仔經歷,而死在手術枱上,咁我係咪就唔會 ...
沙文 發表於 2024/2/11 15:30

照呢啲報導...就係你「死」咗, 你先會飛出嚟睇到你死咗。
你飲大咗唔係死咗
高級模式 | 發新話題
換一個