返回列表 回覆 發帖

耶穌從來冇...

捐錢。
四本福音好似都冇記載過耶穌有捐過錢,浄係試過叫人捐,佢自己就冇捐過。 ...
沙文 發表於 2024/3/11 10:48

有架...

若望福音13:29
不過,有人因為猶達斯掌管錢囊,以為耶穌是給他說:「你去買我們過節所需要的,」或者,要他給窮人施捨一些東西。
咁就要問返你自己啦, 相提並論嘅人係你喎: "等於話皇帝成日都淨係識得叫人哋納稅,佢自己就從來冇交過一 ...
沙文 發表於 2024/3/27 03:02

魔幻講既「皇帝」係獨裁的皇, 一皇專政既皇。秦始皇, 羅馬皇, 康熙, 雍正....老佛爺
你講既兩個今日例子.(英皇, 泰皇).....係君主立憲既皇, 已經唔係管治國家既權力。
回覆  beebeechan

你係佢肚裏面條蛔蟲咩? 佢啞唔識駁我,要您出頭咩?您即係話天主係同秦始皇、尼綠、雍正 ...
沙文 發表於 2024/3/27 03:29

天國真係無民主, 無民選...係絕對獨裁架喎。
獨裁落入英明, 公正, 公義的皇手上....當然係好事。 拍哂手叫好喇。
...
冇理由個個都咁健康, 但奇怪的是所有福音書記載都冇話佢會咁講:

”呢位逃出魔幻弟兄, 你生花柳喎, 但係唔緊要, 你畀我含一含即刻乜事都冇.....”
“ 呢位姐姐仔, 你乳癌第三期喎, 快啲畀我舐下啜下一柱香時間就會好㗎喇, 如果舐耐啲仲可以預防復發”

點解次次都係個patient自己或者佢嘅家人話明畀耶穌聽係咩病佢先搞得掂?

沙文 發表於 2024/3/27 03:30

即係咁, 病唔發到出嚟人就唔知死既
若有個道士無喇喇行埋你, 話你前列腺有事...經佢逗咗兩下, 依家無野勒...
你打賞番幾舊水香油, 跟隨佢哩。
你會唔會叫佢: 死開喇!

病發咗出嚟先覺得被醫好係恩惠嚟
咁做法錯重點喎,成本列哂出黎,無乜意思丫。

不如就話:耶穌從來冇治療過任何病,除了痲瘋、熱病、血漏、 ...
抽刀斷水 發表於 2024/4/8 21:22

若望福音20:30
「耶穌……還行了許多其他的神蹟,沒有記在這部書上」
耶穌只係受過魔鬼試探,但係從來冇受過我試探。
If I were 該亞法,根本就唔駛10字架玩到咁大,畧施小計就 ...
沙文 發表於 2024/4/13 01:53

你係咪潛水太多, 或經常潛得太深.....
近排short short哋咁既

Diving linked to brain damage
https://www.dailymail.co.uk/health/article-13345/Diving-linked-brain-damage.html
點解佢要等到"眾人都跑上來" 先至作法?咁明顯就係要觀眾多嗰陣表演先至有成本效益。即是賣廣告係prime time最貴
沙文 發表於 2024/4/13 19:29

「眾人都跑上來」可以是上緊嚟-ing, 仲未到。不是「眾人都跑到來」。
好似當年粉絲追披頭四咁...起哄

耶穌咪嗱嗱臨搞掂條魔, 唔想咁揚就真
高級模式 | 發新話題
換一個