返回列表 回覆 發帖

掃羅殺死千千,大衛殺死萬萬

回覆 3# leefeng

頒佈完十誡後又走去打仗殺人?
當以色列人不肯進攻迦南的仇敵時,雖然大發怨言,一同攻擊摩西,爲何却沒有一人以十誡中曾經說" 不可殺人"爲理由而拒絕殺敵?

解經一塌糊塗,字又唔識,就少啲出黎獻醜。
回覆 5# leefeng

唔識就唔識,亂解就亂解,何需用忙去推托爛屍無學識嘅事實?爛屍低智低學歷又唔係由你開始,乃有統計數據嘅公認事實,何需以之為恥?
回覆 7# leefeng

唔識就唔識,只有冇學識嘅人好似粉紅,先會託辭試圖遮醜。知之為知之,不知為不知,中華文化偉大嘅承傳,下三流蠻夷馬克斯嘅傳人邪惡共產黨點會識?更唔好話佢啲舔狗跟班。

講唔過人就只識謾罵,爛屍不嬲只有呢種水平。

我做人就好貫徹始終嘅,你冇新嘅表現,舊嘅一直會適用。
回覆 10# leefeng

癈材連鬧人嘅說話都只識執人口水尾,爛屍學歷智力唔洗批評,自己有幾低能直頭急於示眾。
回覆 13# 旁觀者

刵和華都寫得出嘅唔識字癈老爛屍。
捨得唔逃避回答吓十年前嘅問題未呀?為何如此之虛怯?是怕顯明自己字唔識,理唔識,中文唔識,文言文唔識,google唔識,百度唔識,我所有問你你都答唔識?
回覆 15# 旁觀者

想唔話你係神經佬都唔得,十年前你爺爺都唔響呢度
旁觀者 發表於 2024/3/30 23:07

BB仔, 蒲頭啦, 何必鬼鬼祟祟, 藏頭露尾.
旁觀者 發表於 2013/6/2 11:21

BB仔一人演三個角色, 好野!
旁觀者 發表於 2013/6/4 09:33

果然爛屍講大話係唔洗本嘅,所以咪

話題要轉了嗎?
回覆 17# 旁觀者

網站歷史
離教者之家創立於2004年3月10日,概念源自抽刀斷水在三基新聞組寫的

2009~2012都見你發言
2013年6月你發言
2023年你發言

乜Q十幾年?搬乜網主出黎佢知道乜乜乜?發言記錄有晒喺度,託乜詞邊個人點點點?

簡簡單單。證據確鑿嘅事實都可以矢口否認。

講乜野別人識字與否?講乜野愛國大義?自己連基礎事實都可以否認,視誠信若無物。

基本上你係精神病一個。

字唔識、理唔識、揾資料唔識、答人唔識、一啲誠信都冇嘅一件癈老藍屍,其實我覺得係好反映到藍屍一般嘅水平。

字唔識、理唔識,都仲話可以返幼兒園補吓。誠信被人用明確證據指出有問題,都賴地硬死撐,呢種生物係冇得醫。

話題要轉了嗎?
回覆 19# 旁觀者

睜眼說謊便行,諸多託詞作啥。
回覆 22# Guest from 124.217.137.x

咁正經想討論,幫李瘋答我#4吖嘛。你唔認同佢你可以出聲診佢㗎,你唔認同我你可以舉出理由㗎。
回覆 21# 旁觀者

我連結以前又唔係未貼過俾你,有案可稽,無可抵賴,你今日仲講乜揾出黎?跟住#16咪揾到囉。你自己講嘅你唔記得,人地講嘅你又唔記得,講咩自己識字識理啫,揾資料唔識、答人唔識、一啲誠信都冇嘅一件癈老藍屍,其實我覺得係好反映到藍屍一般嘅水平。

字唔識、理唔識,都仲話可以返幼兒園補吓。誠信被人用明確證據指出有問題,都賴地硬死撐,呢種生物係冇得醫。

藍屍想來都是如你一般ON9的。
回覆 26# 旁觀者
死癈老爛屍都係唔識講理㗎啦,一日到黑只會口放厥辭。
有錯唔洗認,講過可以當冇講,人地講過可以當聽唔到,唔識理可以扮識字,口中全是放屁,當爛屍真爽真容易。
回覆 29# 旁觀者

你個神經講大話無中生有唔識字唔識理唔識谷歌乜柒都唔識佬,乜都唔識,答左我十年前嘅問題先同我講答乜乜柒柒啦戇鳩
回覆 31# 旁觀者

你個神經講大話無中生有唔識字唔識理唔識谷歌乜柒都唔識冇誠信佬,乜都唔識,答左我十年前嘅問題先同我講答乜乜柒柒啦戇鳩
回覆 33# 旁觀者

你個神經講大話無中生有唔識字唔識理唔識谷歌乜柒都唔識冇誠信佬,乜都唔識,答左我十年前嘅問題先同我講答乜乜柒柒啦戇鳩
回覆 35# 旁觀者

十年前嘅野未答,宜家轉咩話題?

旁觀者明顯是在缺乏任何證據下,指控BBC分飾多角
旁觀者旁觀這麼久,顯示旁觀能力有限,推理能力有限,搜證能力有限,提出的甚麼反基言論,可靠可信程度就有點限。
誠信有問題。

你唔回應,轉話題,即係認晒上面嘅野,冇野好講啦?
我係反問咋,事實證明,十年過去,幾日過去,你全部無法回應,即係默認左,都冇野好講。句號。

你個神經講大話無中生有唔識字唔識理唔識谷歌乜柒都唔識冇誠信佬,乜都唔識,答左我十年前嘅問題先同我講答乜乜柒柒啦戇鳩。

已證明左你好多能力有限,誠信又有問題,喜歡無中生有,又不識字又不識理又不識谷歌百度各樣。你提出啲乜柒反基理論全屬不值一晒。反正以前指出你解錯經你也無法回應,我無需對你的偽問題作任何回應。

乜柒野無中生有基督教為害國人?稍讀歷都知係癈up

講乜野殖民侵略乜乜乜,爛屍中國人就係身為奴隸,卻有著主子的思維,自以為聰明,實則愚拙無比

搜狐簡體字資料(2020年文章,即係大陸幾年冇下架) https://www.sohu.com/a/381438799_100238527

政府不是现代意义上的民意政府,民众与政府不但不是一个利益共同体,相反,政府的执政理念中,始终把人民当作了终极敌人,这一点英国殖民者也明白,所以政府的训令中,专门指示他们不要与中国民众为敌。

扬威将军奕经给道光皇帝的折子“每逢打仗之际,百姓男妇,毫无畏惧,从旁指点嬉笑,竞不知是何肺腑?”

其实封建统治者最害怕的就是人民力量的动员,人民,唯有人民,才是专制政府最大及最终的敌人,所以政府的国防思想乃是防民甚于防寇,动员民众,政府敢吗?

满清统治者没有把人民当成国家的主人和一份子,百姓认为对外战争与己无关,甚至可能会认为满清倒台生活会更好

套用到今日,一樣毫不過時,含沙射影的技巧,你爛屍懂個屁?元朝流行說岳,因百姓指望有人為其驅走苛政蒙古人,清朝自順治間又怕說岳,因岳抗金,是故高抬關雲長而淹之。中華文明用史含沙射影呢啲明爭暗鬥,又豈是沒文化的番邦蠻夷馬列灰孫之流所能懂?

愛國愛黨?人民唔洗生活啦?蒙古殖民主義者尚知耶律楚材之言有地要有民,今日資訊科技爆炸一天飛機人手一機,啲食古不化嘅粉紅爛屍尚自只會在強國強城管強截訪殘害人民自肥嘅夢中打飛機。不知歷史歪曲歷史大言不慚恬不知恥。

話題要轉了嗎?
回覆 38# 旁觀者

你都識講我都將佢按地上磨擦,又點會維護佢?自打嘴巴正一ONL79。
唔否認就係係,所以我講你旁觀能力有限、推理能力有限、搜證能力有限,甚麼反基言論可靠可信程度都有點限、解錯經、唔識字、誠信有問題你唔否認就係係。
爛屍智力水平素來咁上下。
回覆 40# leefeng

係呀,講起羅湖口岸邊檢我香港人要排果條隊叫外國人隊㗎,中國從來冇當過我係國人,我冇需要效忠中國㗎喎,你條死爛屍癈老做乜柒一日到黑講到我香港人不效忠共產黨大不孝咁?正一智障。

你問我,咪即係冇我資料,仲唔鬼拍尾後枕?
你知我有過羅湖深圳,你直接話"你jimmychauck就係恬不知恥的番邦蠻夷耶L灰孫雜種賣國賊"嘛。

冇料扮四條,返鄉下收皮啦。
回覆 41# leefeng

你唔係爛屍中國人,你係爛屍外國人。
我唔係爛屍中國人,我係黃絲中國人。
我話緊旁觀者,你係咪想做埋架兩?
定係你讀書少唔識中文,閱讀理解有問題?
你有唔明係可以問,我可以答你。
回覆 42# leefeng

我引埋本壇記錄,旁觀者都口啞啞,你仲出黎充撐,咪無中生有,生安白造囉。知你唔妥個爛屍中國人好耐,自己要做埋爛屍之霸㗎啦,一於喺佢手上爭個"無中生有之王"稱號返黎啦,我等睇你表現。橫掂國安就快敲你門,起定一兩個朵入去坐時嚇吓人地唔敢搞你,又冇害嘅。
高級模式 | 發新話題
換一個