返回列表 回覆 發帖

「轉載」“聖經中的秘密”拿撒勒謊言

回覆  leefeng

羅爾網能代表到中國?佢代表共產黨之嘛。你到底識唔識字,我講左咁耐共產黨你發耳搛呀?邊 ...
jimmychauck 發表於 2024/4/23 07:56

基督徒寫衰基督教,叫基督教太平天国带有邪教性质的破坏,抵死!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆 60# leefeng

所以話你唔識中文

https://www.youtube.com/watch?v=yKk2Ojy2Ifw
回覆 61# leefeng

好地地共產黨員、全國政協嘅著作你唔信唔睇,係要用一個基督徒,受聘台灣嘅"中國人"去代表中國,代表共產黨。你乜柒居心呀?反離教者之家呀?反黨呀?

你自己都未答,入壇又唔讀帖,關人忍事?
我從來冇認過太平天國同基督教有關,係你地瀨到冇野好瀨攞黎講,但原來共產黨早已啪啪啪打盡你臉。
一年三百萬人比一年五百萬人禍國殃民?
早問過晒你地嘅野,你地冇回應,就我幫你下結論啦。
回覆  leefeng

好地地共產黨員、全國政協嘅著作你唔信唔睇,係要用一個基督徒,受聘台灣嘅"中國人"去代表中國,代表共產黨。你乜柒居心呀?反離教者之家呀?反黨呀?

你自己都未答,入壇又唔讀帖,關人忍事?
我從來冇認過太平天國同基督教有關,係你地到冇野好攞黎講,但原來共產黨早已啪啪啪打盡你臉。
一年三百萬人比一年五百萬人禍國殃民?
早問過晒你地嘅野,你地冇回應,就我幫你下結論啦。
jimmychauck 發表於 2024/4/23 16:31

乜L野叫做呀?
字唔識,理唔識,你呢啲咁嘅水平嘅畜生,個個字都錯,還有面扮有料,畜生學人問問題?你面皮厚過屎坑板!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆 64# leefeng

轉咩話題啫?好地地共產黨員、全國政協嘅著作你唔信唔睇,係要用一個基督徒,受聘台灣嘅"中國人"去代表中國,代表共產黨。你乜柒居心呀?反離教者之家呀?反黨呀?

撒賴咪撒賴,轉話題咪轉話題,揾次唔好咁肉酸得冇?
回覆  leefeng

轉咩話題啫?好地地共產黨員、全國政協嘅著作你唔信唔睇,係要用一個基督徒,受聘台灣嘅" ...
jimmychauck 發表於 2024/4/24 00:28

因為拜咗個衰猶太人上帝,上帝教的太平天國禍國殃民!
不管黑貓白貓,能指出個衰猶太人上帝的信徒破壞中國傳統文化的就是好貓。

.
因為拜咗個衰猶太人上帝,上帝教的太平天國禍國殃民!
不管黑貓白貓,能指出個衰猶太人上帝的信徒破壞中 ...
leefeng 發表於 2024/4/24 03:05

長城內的教科書對太平天國其極為推崇,將其定義為「起義」,推至「反侵略、求民主」的高度。其中,十分強調《天朝田畝制度》反映的平均主義思想,評論其為「幾千年來我國農民反封建鬥爭的思想結晶」。運動後期的《資政新篇》,則被認為是「先進的中國人首次提出的在中國發展資本主義的設想」。

你話太平天國禍國殃民!不配合國家政策, 不懂亞爺臉色......要再教育
長城內的教科書對太平天國其極為推崇,將其定義為「起義」,推至「反侵略、求民主」的高度。其中,十分 ...
beebeechan 發表於 2024/4/24 03:30

「起義」冇問題,係因為民不聊生,冇得食。
不過,如果拜上帝的太平天國得民心,就不會再被清朝打敗了,對不?

從信猶太人上帝的太平天國的荒淫與殺戮,
已經可以確定,信了猶太人上帝的 必荒淫,必殺戮,古今中外都有大把記載。

「在中國發展資本主義的設想」係因為上帝教的外來代表想在中國做獨門生意,
一邊洗腦傳教,一邊把中國貨運回外國,又賣入弄死你國家的鴉片進來。

那一個猶太人上帝教的從登陸,從開始,從起初,不是笑口噬噬地想在當地發展資本主義呢?
一旦熟門熟路就會殖民你,奴隸你,食埋你,殺死你,滅你族。
絕對不是危言聳聽囉!

「起義」在中國已經有過 n次,為了改善人民生活,本來沒有問題。
但太平天國的猶太人上帝的要滅中國傳統文化,文物,文字,的所謂「起義」,
同世界各地發生的「猶太人上帝教」殺人滅族的手法差不多,
大家不妨猜想一下,如果讓猶太人上帝教在中國得逞,
唆使一眾教徒徹底摧毀了中國的文化,文字,等等,
到時中國會變印弟安吖?或變加沙吖嗱?

.
回覆  leefeng

所以話你唔識中文
jimmychauck 發表於 2024/4/23 15:36

係耳䏁,不是耳搛。
原来你既中文程度只係麥兜级?

䏁【唐韻】作亥切【集韻】【韻會】子亥切, 音宰。【說文】益梁之州謂聾爲䏁。秦晉聽而不聞,聞而不達謂之䏁。【徐曰】不全聾也。【玉篇】半聾也。

搛:【集韻】離鹽切,音廉。擊鼓也。音兼。夾持也。

再一次證明你jimmychauck不學無術,唔識字,唔識理。
你求其從一個不學無術基督教徒albert kwan寫錯的搛抄番黎,
你唔識用google,唔識核實,廢柴一個!

.
回覆  leefeng

所以話你唔識中文
jimmychauck 發表於 2024/4/23 15:36

係耳,不是耳搛。
原来你既中文程度麥兜级?

「起義」冇問題,係因為民不聊生,冇得食。
不過,如果拜上帝的太平天國得民心,就不會再被清朝打敗了, ...
leefeng 發表於 2024/4/24 07:24

你講野立埸要跟亞爺一致。
祖國說了算。
你唔可以再唱衰偉大的無產階級「農民起義」
你講野立埸要跟亞爺一致。
祖國說了算。
你唔可以再唱衰偉大的無產階級「農民起義」 ...
beebeechan 發表於 2024/4/24 08:08

跟亞爺一致的偉大的無產階級「農民起義」並不代表可以把國家打到爛曬,
出賣中國文化去媚一個殺人滅族的外邦「猶太人上帝教」啦!
跟亞爺一致的偉大的無產階級「農民起義」並不代表可以把國家打到爛曬,
..
leefeng 發表於 2024/4/24 08:54

文化大革命時打爛哂唔少野

一再警告你, 你若還唱衰祖國支持的太平天國, 我將你你帖轉發給國家,
即使身在英國, 都有特派的海外公安上門勸教你!
文化大革命時打爛哂唔少野

一再警告你, 你若還唱衰祖國支持的太平天國, 我將你你帖轉發給國家,
即 ...
beebeechan 發表於 2024/4/24 10:05

乜我有唱衰祖國咩?
基督教徒又生安白造,哎哟,我好驚呀!
文化大革命時打爛哂唔少野,所以咪俾人鬧足幾十年!

祖國根本不會支持太平天國,只不過拎出來做失敗的様本:「嗱,你地睇,「猶太人上帝教」的太平天國一樣衰咗」!

阿爺都係講事實【太平天国运动、洋务运动、戊戌变法、义和团运动、辛亥革命接连而起,但都以失败而告终,没有能够改变中国人民和中华民族的悲惨命运。】

所以太平天國運動加埋「猶太人上帝教」一樣係廢架!

當然,因為你呢個基督教徒都係廢之緣故!

.
回覆 74# leefeng

你表現到好想做異見人士喎。
從來冇話你唱衰祖國,不嬲都唔知你邊度祖國,你都唔肯認自己係中國人,好似中國人身份映衰你咁。
你啲中共舔狗,收共產黨錢就唔該做全套。呢頭袋左人錢抹黑我,果頭就用台灣基督徒代表中國,去反對共產黨史觀。黨同國就不嬲分開嘅,係你啲爛屍粉蛆糾纏不清自己催眠自己以為人地都唔識分啫。
咁異見人士發完耳䏁未?

話題要轉了嗎?
回覆  leefeng
我從來冇認過太平天國同基督教有關
jimmychauck 發表於 2024/4/23 16:31

話你唔識字、唔懂理、唔通邏輯,連歷史亦唔懂。
洪秀全學的是基督邪教,認「上帝」做老竇、屁眼教主做契哥,行的是基督邪教惡事。同基督邪教無關﹖
祖國根本不會支持太平天國,只不過拎出來做失敗的様本:「
leefeng 發表於 2024/4/24 12:04

毛主席已經定調了。 洪秀全等人代表了「在中國共產黨出世之前向西方尋找真理的一派人物」。

毛澤東都對太平天國的「消滅私有」給予很高的評價。

在1951年紀念太平天國起義100周年。
決定勒石立碑,建議中共中央主要領導人為紀念碑寫碑文。
“太平天國起義百年紀念碑”

咁高調, 不支持?
行的是基督邪教惡事。
旁觀者 發表於 2024/4/24 20:54

你乜春歷史都唔識
共產黨50年代推共主義時, 都不知幾friend洪秀全既 《天朝田亩制度》
唱到係十分之德政。。。惡乜事!?

(莫非老毛才是認賊作父?)
你爺爺看事物是以歷史角度,不管任何政黨吹捧。
太平天國害死了七千餘萬國人,那是不爭的事實。
你個撚樣只是縮在妖書井裏,氹氹轉就以為是一切。俾阿柒(Chauck)(扌禁)住「磨擦」,興奮過了頭。
高級模式 | 發新話題
換一個