返回列表 回覆 發帖

「轉載」“聖經中的秘密”拿撒勒謊言

回覆  leefeng

又發羊吊?又或者繼續幫我證明我嘅論點?我兩樣都唔苟
jimmychauck 發表於 2024/4/16 15:10

乜L野叫做唔苟呀?廢柴!
你唔想做狗?

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  leefeng

所以你咪同旁觀者一樣咁低級。
國之大義面前,你只睇到一個錯別字,大義唔洗理啦?!
或者 ...
jimmychauck 發表於 2024/4/16 00:02

當你批評別人錯別字既時候,又唔講國之大義?
你們黑暴勇武打老年人打女人既時候,又唔講國之大義?
為了你們自己既利益,不惜打爛成個香港,破壞國家經濟,浪費納稅人既錢,又唔講國之大義?
你既乜L大義? 出賣香港出賣中國,叫外國人來殖民中國人既大義?
你係潛伏在香港隨時準備做賣國賊既基督教畜生,你學人講國之大義? 不知羞恥的妖孽!
你一日幾十萬上落? 陰司紙?

.

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆 19# 旁觀者

呢個世界上你想還想,現實係殘酷嘅。

咁鍾意論資排輩爭先恐後,答左我十年前問題或認左裁咪到我答囉,急乜?
回覆 20# 旁觀者

所以原來你唔敢講國之大義,剩係咁講錯別字?刵和華都講得出都仲敢講,真唔知醜

回覆 22# leefeng

你放棄左答#117 #156,又唔係香港人又唔係中國人,我冇需要答你任何關於香港嘅問題。你問嘅低能偽問題我答過晒,你自己走去揾答案,我無需再費心神答你。
我從來都係同你班爛屍講國之大義,係旁觀者爛屍一直只批評我唔識字,卻無法回答大義嘅問題。
即係你爛屍做得,我做不得?
當你批評別人錯別字既時候,又唔講國之大義?

你又喺度明批暗鬥人地旁觀者老人家,你真係冇資格同我講敬老囉。
「他們把難擔的重擔,捆起來擱在人的肩上,自己一個指頭也不肯動」
聖經一向都批評你呢種講一套做一套嘅人。
回覆  leefeng

你放棄左答#117 #156,又唔係香港人又唔係中國人,我冇需要答你任何關於香港嘅問題。你問 ...
jimmychauck 發表於 2024/4/17 00:45

一日到黑顛三倒四,癲癲廢廢?
發羊吊加神經病,睇黎你冇得醫架啦,息勞歸你個耶主吧啦!

.

回覆 26# leefeng

一日到黑迴避回答,重重複複無聊低級嘅辱罵,發羊吊加神經病,睇黎你冇得醫架啦,返鄉下收皮啦。

答唔到咪認左佢。
回覆  leefeng

一日到黑迴避回答,重重複複無聊低級嘅辱罵,發羊吊加神經病,睇黎你冇得醫架啦,收鄉下收皮啦。

答唔到咪認左佢。
jimmychauck 發表於 2024/4/17 04:05

乜L野叫做收鄉下呀,廢柴!

對付你呢種畜生,真係嫌辱罵得太少了!
回覆 28# leefeng

話左你鍾意留係第一二低級,又一次幫我證明。るするするするす
回覆  旁觀者
所以原來你唔敢講國之大義,剩係咁講錯別字?刵和華都講得出都仲敢講,真唔知醜 ...
jimmychauck 發表於 2024/4/17 00:38

你個神經佬,講話顛三倒四,語無倫次︰
字唔識︰主生命之根一嘢嘢「鐘」入你屁眼,湧出活水.。「呈清」下你如何「挑避」啦。中國「藉」、「唔洗本」、「架兩」、「癈心神」。
理唔明︰為主俾回教徒斬首就得著生命。
唔懂邏輯︰主帶個細路,為啥要佢剝光豬?
史唔懂︰基督妖教如何為害國人,如何禍害世人,你乜Q都唔知。
基督教係「人類文明嘅恥辱」,你懂嗎?
一個神經佬語無倫次,懂唔懂晚晚趷高屎窟吖﹖
又話唔答?你真有誠信!
回覆  leefeng
我無需再癈心神答你
jimmychauck 發表於 2024/4/17 00:45

你真識字!
回覆 31# 旁觀者

即係你承認你自己旁觀能力有限、推理能力有限、搜證能力有限,甚麼反基言論可靠可信程度都有點限、解錯經、唔識字啦。
即係承認你自己唔識歷史,錯誤評價太平天國啦。
即係承認你承認自己十足無賴啦。
回覆  旁觀者

即係你承認你自己旁觀能力有限、推理能力有限、搜證能力有限,甚麼反基言論可靠可信程度都 ...
jimmychauck 發表於 2024/4/17 23:19

睇你個樣,你真是生得特様衰,難怪你的行為同回應都是衰夾賤!
回覆 33# leefeng

除左低級,都係只有低級,正一低級人。
回覆  leefeng

jimmychauck 發表於 2024/4/18 03:38

你jimmychauck低級啲,冇人低級得過你,重唔拿拿聲去英國?
Rishi Sunak 用紅地毯列隊歡迎你架!
回覆 35# leefeng

又再一次自己幫我證明論點。
回覆  旁觀者
所以原來你唔敢講國之大義,剩係咁講錯別字?刵和華都講得出都仲敢講,真唔知醜
jimmychauck 發表於 2024/4/17 00:38

一隻喪屍連字都未識,知咩係理﹖知咩係義﹖睇下你自己啦︰
字唔識︰主生命之根一嘢嘢「鐘」入你屁眼,湧出活水.。「呈清」下先啦你如何「挑避」啦。中國「藉」、唔「洗」本、「架兩」、「癈心神」。你真識字!
理唔明︰為主俾回教徒斬首就得著生命。
唔懂邏輯︰主帶個細路,為啥要佢剝光豬?
史唔懂︰基督妖教如何為害國人,如何禍害世人,你乜Q都唔知。
基督教係「人類文明嘅恥辱」,你懂嗎?
一個神經佬語無倫次,懂唔懂晚晚趷高屎窟吖﹖
又話唔答?你真有誠信!
回覆 37# 旁觀者

識字便識理,是故不識字也可識理,不識理卻必不識字了。

所以你旁觀能力有限、推理能力有限、搜證能力有限,甚麼反基言論可靠可信程度都有點限、解錯經、,不識理,唔識字,不識太平天國歷史,呢啲你全部唔否認,我當你認左㗎啦。

太平天國同香港黑暴和紅衛兵差不多,一樣係對中國大攪破壞的妖孽!
信耶穌的不是特憎紅衛兵嗎? 又會因為太平天國是信耶穌,所以扮盲?

中国大陆改革开放后,学术界也出现了一些不同的声音。例如北京中学教师
袁腾飞指斥太平天国和义和团的性质类似,是披着宗教外衣的封建腐朽政权[132]洪秀全等人攻陷天京之后迅速堕落,使得太平天国前期取得的一系列成果就此付之东流。再加上太平军在各地推行拜上帝教,打击和破坏古代建筑和古书的现象也非常普遍,根据洪秀全之子洪天贵福的供词,洪秀全曾向其弟洪仁玕索要所有杭州珍藏的唐宋元明古籍,读完后全部由洪秀全本人举火烧毁,或者读一本烧一本[133]。太平天国此举被认为是要摧毁传统观念和文化,以推行他们崇尚的“拜上帝教”思想。

近年来也有评论认为太平天国在各地推行拜上帝教,以及“凡一切孔孟诸子百家妖书邪说者尽行焚除,皆不准买卖藏读也,否则问罪也,读者斩,收者斩,买者卖者一同斩。”[98]“洪秀全为首的太平军,是头领们利用迷信发动和发展起来的一支造反队伍。他的一套教义、教规、戒律,不但从精神到物质严厉地控制着参加造反者,而且断绝了一切可能的退路。它们的指归,在于由洪秀全个人占有天下,建立他个人的'地上天国'。这种洪氏宗教,披着基督教外衣,拿着天父上帝的幌子,以中国奴隶主和封建帝王的腐朽思想、条规,对他控制下的军民实行极其残酷的剥夺与统治,实际上是一种极端利己主义的政治性邪教。
洪秀全造反获得局部成功,是以中国社会的大动乱、大破坏、大倒退为代价的,是以数以百万计军民的生命、鲜血为代价的,是以中国丧失近代的最后机遇而长期沦为帝国主义刀俎下的鱼肉为代价的。尤其可怕的是,这一切还被作为一首英雄史诗,向人们指点通向人间天堂的金光大道。”[135]是毁弃固有文化与“去中国化”运动的滥觞。

.
太平天國同香港黑暴和紅衛兵差不多,一樣係對中國大攪破壞的妖孽!
信耶穌的不是特憎紅衛兵嗎?

又會因為太平天國是信耶穌,所以扮盲?
高級模式 | 發新話題
換一個