返回列表 回覆 發帖

你渴望得到世上的一切權力及榮華富貴嗎?

唔係喎, 啲邪魔都守天主誡命定期返教會聽道理,並不抗拒:

23當時,在他們的會堂裏,正有一個附邪魔的人, ...
沙文 發表於 2024/4/13 23:34

係咪做臥底..undercover
唔係喎, 若果做undercover, 佢縮埋一邊咪得囉, 唔使見到耶穌就大聲嗌主動暴露身份
你唔出聲,耶穌都唔會知道 ...
沙文 發表於 2024/4/14 00:12

前文有講:

「他們進了葛法翁;一到安息日,耶穌就進入會堂教訓人。人都驚奇他的教訓,因為他教訓他們正像有權威似的,不像經師們一樣。」

即係無喇喇捉你(唔信神啫) 去彌撒聽神父講道, 讀經, 又低頭又跪..你都周身唔聚財喇。
何況係魔鬼仔? 梗係頂唔順耶穌正氣埸。 發皮四
而一篇文章的內容是否虛假,可能都可從當中有沒有錯別字或文法錯誤而得知。

抽刀斷水 發表於 2024/4/16 01:57

唔可以咁草率就下定論

例如香港公安署貼出既公告, 都錯字屢屢, 你唔好話亞sir 講野係虛假!
(點錯法, 留番俾「捉字旁」去更正, 至於英文仲離哂譜....哇, 警局內無懂英文既亞sir, 沙展咩?...英文文法點錯, 亞旁唔識架喇, 留俾沙文搞勒)

唔知係咪好似猶太人請比拉多更改耶穌在十字架上的牌, 不要寫「猶太人的君王」。。
比拉多話: 「我寫了, 就寫了。」
即係亞兩粒花咁寫咗, 啲沙展, 散仔都唔敢出聲 ?
就算勉為其難肯改,佢心裡面都會有條刺,您唔佢感受一味掛住自high。

沙文 發表於 2024/4/16 11:27

咁我依家係俾「榮耀」你, 定係「榮你老母!我屌鳩緊你呀」
.
但係如果係望幾百條女, 不如信伊斯蘭好過?
沙文 發表於 2024/4/17 08:08

要真主俾72條女你少,
你要為聖戰捐驅先夠資格分配啵。
兩個字通用㗎嘛你榮乜L嘢啫?
顧後瞻前     
本指前後觀看。語出唐˙李商隱˙為李郎中祭舅竇端州文:塞遠城 ...
沙文 發表於 2024/4/16 21:42

通你個頭!

顅----解毛少, 稀疏.....但又唔係光雞
粵音: 慳
哈哈我都有一段犬子4歲往事同各位分享,很可以闡明所謂原罪。

犬子初讀幼稚園冇幾耐,一天我哋屋企電話響 ...
沙文 發表於 2024/5/4 14:16

咁你屋企咪應該一早唔好較電話
高級模式 | 發新話題
換一個