返回列表 回覆 發帖

說好中國故事

貴國在一些領域的確領先全球。
各位concern神父性侵人仕,有冇發覺while西洋教會賠億億聲畀善信,中國天主教卻從來冇發生過這類案件?
中國神父雖然並非絕對冇犯法,不過都係未經批準集會之類,風化案就好似從未見過。我唔知中國神父牧師點樣做到咁守身如玉,不過若果梵帝岡禪讓畀中國做總壇,咁咪可以解決到長期以來困擾抽刀斷水嘅問題咯?
唔通三自教會係自宮、自閹、自切?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
有都唔會爆響口,只會秘密處理。
黨做咩要幫教會臭屎密冚?莫非我一直懷疑其實黨係教會subsidiary係事實?
Don't know where God is but the Devil is in the details
黨做咩要幫教會臭屎密冚?莫非我一直懷疑其實黨係教會subsidiary係事實?
沙文 發表於 2024/4/26 03:07

因為三自教會已經係under control好地地,如果有乜醜聞,除咗會令民眾議論紛紛之外,又要重新搵班人上位,造成混亂。國家要維穩,所以都會傾向密冚臭屎。

你以為今上介意議論紛紛咩?

議論紛紛咁又點啫?

如果照你咁推理, 大6應該冇強姦案
https://www.spp.gov.cn/spp/zdgz/201908/t20190814_428332.shtml
http://www.zhongshan.jcy.gov.cn/article/view/cateid/59/id/16816.html
Don't know where God is but the Devil is in the details
三自教會已經係under control好地地?

https://www.msa-it.org/freedom-news20190329/
三自教會已經係under control好地地?
沙文 發表於 2024/4/26 18:04

被開除既會唔會就係性侵教友既神職人員呢?
被開除既會唔會就係性侵教友既神職人員呢?
抽刀斷水 發表於 2024/4/26 21:47

唔聽話比性侵更大罪過
被開除既會唔會就係只聽從神的統治不聽從人的統治既神職人員呢?
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
咁奇?要炒人,應該冇都屈佢有,唔會好似您哋咁諗嘢有都話冇咁L好心啩

呃,這個神比共產黨更利害,從出生一路控制到死

自從你呱呱墜地來到這個人世間的時候,你就開始履行你的職責,為着神的計劃為着神的命定而扮演着你的角色,開始了你的人生之旅。無論你的背景怎麽樣,無論你的前方旅途前方旅途怎麽樣,總之,没有一個人能逃脱上天的擺布與安排,没有一個人能掌控自己的命運,因為只有那一位——主宰萬物的能作這樣的工作,因為只有那一位——主宰萬物的能作這樣的工作,能作這樣的工作。
https://www.msa-it.org/how-God-rules-over-all-things-choir/】

唔知呢種叫做心靈安慰的信仰? 還是奴隸主的信仰?
基督教真是病態。

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
從出生一路控制到死並冇比共產黨更利害喎。點解共產黨唔能夠控制社會有強姦,但係教就冇強姦呢?這一點係教會更利害
自從你呱呱墜地來到這個人世間的時候,你就開始履行你的職責,為着神的計劃為着神的命定而扮演着你的角色,開始了你的人生之旅。

為着神的計劃
神?即是以色列人啦
全地球的人都在以色列的計劃掌控之中………………………
全地球变了加沙,神一定十分喜悦。
歸計會唔會計少咗?應該未出世都已經跟神嘅計劃。如果唔係邊個負責決定您做邊國人?
能夠投生於冇神父強姦嘅國家,您應該仲喜悅過神。
會唔會係子為父隱父為子隱直在其中矣咁解呢?
從出生一路控制到死並冇比共產黨更利害喎。點解共產黨唔能夠控制社會有強姦,但係教就冇強姦呢?這一點係教 ...
沙文 發表於 2024/4/26 23:20

共產黨無法控制社會有強姦即係社會有自由啦。

中國境內的教會冇強姦可能係個鹹蟲神被共產黨為民除害,消滅了?
又或者唔聲唔聲地做了抽刀兄想咗好耐既野:閹割、切蛋了?

又或者唔聲唔聲地做了抽刀兄想咗好耐既野:閹割、切蛋了?
leefeng 發表於 2024/4/26 23:38

你講清楚啲好喎,你話我想咗好耐,講到好似我自己想咁做咁。
咁三自教會應該係最蒙神喜悅嘅教會,所以,大6嘅教會做得咁好,冇基督教真係唔得嘅。
黨同教會直情係父子關係咁滯啦
歸計會唔會計少咗?應該未出世都已經跟神嘅計劃。如果唔係邊個負責決定您做邊國人?
能夠投生於冇神父強姦 ...
沙文 發表於 2024/4/26 23:32

其實諗返轉頭,今日既共產黨真是比耶穌教個神開明好多,
普通人民可以自由全球去n次旅遊,可以移民,只要你不做犯法的事。
( 在任何國家旅遊或居住都要遵守當地國家的法律架啦,並唔係特别一個中國。
有啲曱甴以為不在中國,在外國就自由到可以随便踩外國法律?非常自由?佢地真是幼稚夾冇腦。)

想唔被神父強姦真是易過借火,不要信個鹹蟲耶穌教就可以了。

.

高級模式 | 發新話題
換一個