返回列表 回覆 發帖

關於超短基版的對答

回復 143# 64891687

買條褲不合身,修改一下亦無可厚非者也。睼開尐啦。
所以我也懶得理,因為這些話題吵也吵不完,吵也無謂!所以正如穌哥所說:

馬太福音 第6章
21         因為你的財寶在那裡,你的心也在那裡。
64891687 發表於 2011/10/7 06:53

哦,佢即是叫人唔好信哂佢。
分散投資係理財 lesson 1 來咖
8         這智慧世上有權有位的人沒有一個知道的、他們若知道,就不把榮耀的主釘在十字架上了。
64891687 發表於 2011/10/7 07:28

單是這一句已是超級廢話啦。穌哥的社交圈子只限巴勒斯坦地區而已。即使漢光武帝知道穌仔大名, 難道他修國書一封飛馬送去羅馬叫Tiberius再轉告本丟彼拉多刀下留人? 如何斷言"他們若知道,就不把榮耀的主釘在十字架上了。" 穌哥釘10字,根本不關劉秀先生事嘛。
沙文兄母親十月懷孕生你下來,現在你竟然不能十月懷孕幫你母親生個孫子,真的是辱沒娘了。
jimmychauck 發表於 2011/10/7 06:37

她知道智慧設計的智慧其實很有限,不會強求的。
回復 157# beebeechan

即是鎗炮本身才是宇宙終極真理#1啦。若您唔接受鎗炮的真理,就要有更勁的鎗炮打羸佢。

夭主都要靠武力打敗撒殫,佢先至係夭主。若夭主被撒殫打敗,咁撒殫就係夭主了。
回復 159# beebeechan

若望作默示錄時冇預計到過了過了冷兵器時代末日都還未來臨。夭主都要與時並進嘛。
若果撒殫用核武,天使仍然騎馬,咁就真係畀撒殫登基做夭主了
回復 163# beebeechan

所以夭主要用男同志先至頂得住。唔怪得之大公教會員工成日操練後欄。
我承認赦罪的聖洗,只有一個。
beebeechan 發表於 2011/10/9 00:47

淨係呢句已經明顯有錯啦。

陳教友有一個聖洗、阿占又有一個聖洗,您話全世界有幾多聖洗?
亞孟。
或者係要同你講俗野, 賤野你先會易明白囉, 賤人要同佢講賤話

女仔人人都有隻豬, 初夜只有一次。 ...
beebeechan 發表於 2011/10/9 15:25

女仔嘅初夜我都試過好多次啦。
回復 180# beebeechan

所以,求其一個神父郝唔止做過一個赦罪的聖洗啦。一個神父做過咁多個赦罪的聖洗,您叫佢信得邊一個赦罪的聖洗好?
恐龍化石為何全部都會出現在幾千萬年前的地底裡
cannypp 發表於 2011/10/13 08:31

唔係全部。
恐龍最先出現於三疊紀,在白堊紀玩完。
生活期間一億6000萬年左右
另外, 你用甚麼的尺, 準則來量「睇過聖經的人不覺得神很豐盛」
beebeechan 發表於 2011/10/10 21:02

係我。我話畀佢聽嘅。
回復 214# cannypp

屎忽痕咯。
我信夭主--係玉帝扮嘅,得閒得滯去玩下猶太佬,默感呃佢地寫本騎呢經。

問題還是在:
你信不信夭主是玉帝扮的?

信夭主「造這個世界」,與信夭主「由玉帝所扮」分別唔係要咁大
分別好大
天主造天地------好多人信, 好多人認同

天主是肉帝所扮---得你一個人狗翕 ...
beebeechan 發表於 2011/10/13 23:32

講疊馬,就唔夠唔認同嘅人疊馬喎。您上次話夭主造嘅世界上有幾多夭主教徒話?
他的作風是逢問必答,逢答必長
抽刀斷水 發表於 2011/10/14 09:27

咁即是無效答案啦。

本thread主題乃是「關於超短基版的對答」,先决條件是「超短」。今佢變咗超長基版的對答,failed to fulfill 最基本的超短要求
回復 233# jimmychauck

唔係啵,我唔可以看到抽對闡釋自己vsfaq的無力。我可以看到佢好有力喎。
回復 245# beebeechan
咪扮scientific啦
猶太佬冇地圖,在曠野氹氹轉三日三夜唔算多
回復 247# beebeechan

40年咁耐,行過都唔認得啦, 只好人云亦云氹氹轉
其實霉蝨係矇查查唔識路,要天使帶路嘅:

Exo 32:34 現在你去領我的百姓到我吩咐你的地方去。看,我的使者在你前面引路。在我懲罰之日,我必懲罰他們的罪。」
高級模式 | 發新話題
換一個