返回列表 回覆 發帖

N-1

原來佢地都唔係原先我地以為咁大罪

新国城市丰收教会上诉案 牧师康希和5副手减刑
(新加坡7日讯)城市丰 ...
沙文 發表於 2017/4/8 20:27

不如你去新加波做官哩
沙文,你日日係網上詆毀基督教,你老婆知唔知架?
Guest from 96.126.115.x 發表於 2017/4/9 20:05

現實生活既沙文係俾老婆押去教會坐定定過種。
根據國語辭典,詆毀係「說人短處,毀謗他人」。

前句「說人短處」沙文就做得很好,後句「毀謗他人」又唔多 ...
抽刀斷水 發表於 2017/4/9 22:13

那裡會有說人長處來譭謗的?
據報道,雷敏爾在2016年查看兒童色情網站,並將會受當地法庭傳召。
沙文 發表於 2017/4/10 10:45

看兒童色情網站也要被法庭傳召?

我懷疑作這篇野條友係無腦,引用這篇個條友個腦係生係屁眼內。
全球在打擊兒童色情物品罪行的執法上均非常嚴厲

bb仔勿以身試法:
抽刀斷水 發表於 2017/4/11 00:12

咁使唔使 d烈左你細時在街邊屙尿幅相?
回覆  抽刀斷水

我都有問題代天主教問。

若然神父並冇 download, distribute, making....
但係, 佢 book ...
沙文 發表於 2017/4/11 04:16

你用加拿大法例去告法國佬神父?
我國嘅細路鹹網法例係國際楷模嘛
"現時,世上普遍以《加拿大刑法》第163.1條第1節的定義為依歸"
...
沙文 發表於 2017/4/11 05:39

你係咪唔識字既呢?
兒童色情是指一切以兒童為對象的色情活動記錄。現時,世上普遍以《加拿大刑法》第163.1條第1節的定義為依歸[1]。根據這條法例的定義,「兒童色情」指:

163.1.1 係定義甚麼是「兒童色情」.

之後的處理方法仔是各村有各例。
法國連領土都送畀我國謝恩, 為了細蚊仔得到最高保護, 在细路鹹網法對我國亦步亦趨, 亦係情理之中。
當然, 對於某些對細蚊仔鹹網有濃厚饑渴心態的宗教界人仕, 認為唔應該咁做  、又天真到以為法國佬唔係咁做。
沙文 發表於 2017/4/11 06:23

咁唔用真人, 用公仔做细路鹹網, 點計數
算唔算觸犯兒童色情條例?

https://bossip.com/1271977/fair-or-too-foul-lifelike-child-sex-dolls-designed-by-man-to-stop-pedophiles-committing-crimes/
..

《防止兒童色情物品條例》 第2條 界定「兒童色情物品」為:

(a) 對兒童或被描劃為兒童的人作色情描劃的照片、影片、電腦產生的影像或其他視像描劃,不論它是以電子或任何其他方式製作或產生,亦不論它是否對真人而作的描劃,也不論它是否經過修改;或
沙文 發表於 2017/4/11 10:00

乜呢舖又唔用加拿大 163.1
又用香港既579呢?

世上普遍以《加拿大刑法》第163.1條第1節的定義為依歸[1]。根據這條法例的定義,「兒童色情」指:
加港緊密合作 ...
沙文 發表於 2017/4/11 14:07

Tim Hortons 賣埋菠蘿油就真係加港合作勒。
茶餐廳賣 donuts 得咩?
沙文 發表於 2017/4/11 14:59

總理去拜山都得洛
回覆  沙文

按常理,在正常情況下,瀏覽者係唔會睇都無睇過個西就書籤了它的。

當然,神職人員大可 ...
抽刀斷水 發表於 2017/4/11 21:39

同沙文講常理,
就易失常架哩
州長做執事就失常揸奶架哩

涉「摸奶快感」性醜聞 74歲阿拉巴馬州長賓利辭職
飽受通姦醜聞困擾、並且受到 ...
沙文 發表於 2017/4/11 22:58

咁好易唶, 
轉行就治好了
咁多神父轉行做AV男優, 聖座又嗌short handed
唔止揾有婦之夫做神父, 修女變埋性做神父 ...
沙文 發表於 2017/4/11 23:21

人手短缺都唔係今日既事黎哩
耶穌對他們說:「要收的莊稼多,做工的人少。」
德州天主教會公佈被控性侵兒童的神職人員名單
沙文 發表於 2019/2/10 04:22

咁又話教會包庇, 隠瞞犯事的神職人員既?
唔係好識法律程序。

點解佩爾紅衣主教第一次開庭時,陪審團係10對2 話佢罪不成立。
呢次陪審團裁決就無效,要重審。

呢次12票話佢罪成,就落實。

係咪第一次的陪審團判斷能力唔夠,
第二次審的陪審團就醒啲

仲有,若呢次佩爾紅衣主教入罪不成,便有另一宗訴罪: 在游泳池搓男童條野,陸續有來。

呢次罪成了,第二個訴罪便徹回,不告了。

呢個司法制度,好似唔係審罪,係審人,針對人,
煮死咗便可以收工咁。
睇電視劇幾多號皇庭成日都話: 疑點歸於被告
原來唔係既,
呢到就疑點盡歸原訴人
司法制度既野
真係有人好彩,有人唔好彩

的確係有好多人亂過馬路,
警方嚴打又係無錯,
不過, 若警察的嚴打, 一日都係嚴打南亞裔人仕既話,
呢個警察既問題都唔小。

社會上有罪, 乜罪都有。
嚴打亦係無錯
不過打嚟打去都係神父啊, 牧師。。。
『呢條友』亦問題唔小。
高級模式 | 發新話題
換一個