返回列表 回覆 發帖

N-1

回覆 1884# beebeechan

如果你話神=空氣,咁我信神存在架。
存在就係要睇到摸到?空氣存在嗎?你睇到摸到空氣?
抽刀斷水 發表於 2023/6/21 22:35

哈/....同空氣咁, 唔睇到, 唔可以摸到既神就不存在了嗎?
你對「存在」既定義都好飄忽下
唔係實物既野, 你要求要「存在」,, 要睇到摸到....仲唔係戇居?
beebeechan 發表於 2023/6/21 21:12

存在就係要睇到摸到?空氣存在嗎?你睇到摸到空氣?
戇居係形容詞,當然唔係實物啦,天主都係形容詞黎既?
抽刀斷水 發表於 2023/6/21 16:33

唔係實物既野, 你要求要「存在」,, 要睇到摸到....仲唔係戇居?
係…..你係膚淺。
正如你手上無一樣實物叫「戇居」。但「戇居」又真係存在你身上。

我上邊既謀殺案舉例係 ...
beebeechan 發表於 2023/6/21 13:16

戇居係形容詞,當然唔係實物啦,天主都係形容詞黎既?
我真係幾膚淺架,原來天主係唔駛存在,你都可以亂講野,要好好向你學習先真。 ...
抽刀斷水 2023/6/21 09:43 提交

係…..你係膚淺。
正如你手上無一樣實物叫「戇居」。但「戇居」又真係存在你身上。

我上邊既謀殺案舉例係話即使搵唔到條實物屍體,仍然有方法証明到條友殺咗人。
你膚淺, 以為乜都要「存在」,, 有實物先係証據

警察查案都會用上科學鑑証, 其他証明嚟揭發罪狀既。
你 ...
beebeechan 發表於 2023/6/21 03:13

我真係幾膚淺架,原來天主係唔駛存在,你都可以亂講野,要好好向你學習先真。
真的嗎?天主證實存在了?
抽刀斷水 發表於 2023/6/21 02:23

你膚淺, 以為乜都要「存在」,, 有實物先係証據

警察查案都會用上科學鑑証, 其他証明嚟揭發罪狀既。
你唔識點查案唶

要証實天主存在唔係要兜口兜面咁要見到佢既

你唔識查案...咪學囉
你唔識點搵到天主.....又唔肯學囉(仲話慕緊道!)
我未睇清前係唔會亂講野
beebeechan 發表於 2023/6/21 01:37

真的嗎?天主證實存在了?
我隻眼又點睇到全豹?

抽刀斷水 發表於 2023/6/21 00:54

我隻眼唔好過你好多, 一樣睇唔到全貎
不過, 我未睇清前係唔會亂講野.........你就唔係
教會都唔公開全部資料,我隻眼又點睇到全豹?

究竟涉案神父係乜水?做乜個名都唔夠薑公開?呢啲係 ...
抽刀斷水 發表於 2023/6/21 00:54

賣大麻, 食用大麻...呢啲唔使教會公開資料
係刑事, 由警察來查, 有搜令。
至今, 無人因此被落案喎
我隻眼無你隻眼咁大, 可以睇過龍

你邊隻眼睇到修女要為賣大麻, 開毒品性派對...上庭?
邊隻眼睇到德州法院 ...
beebeechan 發表於 2023/6/20 21:40

教會都唔公開全部資料,我隻眼又點睇到全豹?

究竟涉案神父係乜水?做乜個名都唔夠薑公開?呢啲係咪就係包庇?

邊隻眼睇到德州法院 ...
beebeechan 發表於 2023/6/20 21:40

一說到基督邪教的臭屎就問人「邊隻眼睇到」?
咁,你又邊隻眼睇到大躍進,文化大革命,六四…呢?
一隻二隻雙標的貨基督邪教徒。

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
貴教修女神父玩埋一堆然後見報上court,我除咗食花生仲可以點喎?
抽刀斷水 發表於 2023/6/20 21:35

邊隻眼睇到德州法院在控訴修女

食花生時小心哽親
你呢舖又唔見你講:「疑點跟證據是不一樣」既?

基本上, 你就是合你心意的就照單全收,「垃圾紀實」你都 ...
beebeechan 發表於 2023/6/20 21:08

貴教修女神父玩埋一堆然後見報上court,我除咗食花生仲可以點喎?
跟多兩篇啦:

嘩,又大麻又性交,毒品性派對喎,真happy,咁個涉案神父係邊位呢? ...
抽刀斷水 發表於 2023/6/20 15:58

你呢舖又唔見你講:「疑點跟證據是不一樣」既?

基本上, 你就是合你心意的就照單全收,「垃圾紀實」你都當寶
不想信的就諸多要証據, 懶係理性科學咁。
感覺就是:教會真亂。陳版友叫我深入啲睇,果然好介紹。

叫堂傳叫圖
臭流二千年,萬分不堪。聽八方一熟半生,隨意成兩成雙,人鬼女男同枕睡。
圖告十九省,百姓通曉。合五服四鄰三黨,謹防亡六亡七,天豬兄弟進門來。

支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
跟多篇啦:

嘩,又大麻又性交,毒品性派對喎,真happy,咁個涉案神父係邊位呢? ...
抽刀斷水 發表於 2023/6/20 15:58

神职人员,都是,

因:::大权 在握
圣经,煽动>“废王”【Daniel 2:21】
你一向作風都是「只要標題,不管細節」。
跟多幾篇報導,睇埋內容,便知原因喇。 ...
beebeechan 發表於 2023/6/19 13:12

跟多兩篇啦:
    https://www.cbsnews.com/texas/ne ... fort-worth-diocese/
https://tw.news.yahoo.com/%E4%BF%AE%E5%A5%B3%E9%99%A2%E9%95%B7%E6%8E%A7%E4%B8%BB%E6%95%99-%E7%9B%9C%E7%AB%8A-%E7%A0%B4%E5%A3%9E%E5%90%8D%E8%AD%BD-060024504.html

嘩,又大麻又性交,毒品性派對喎,真happy,咁個涉案神父係邊位呢?
被指與神父發生性關係 天主教修女院院長遭開除
世界日報
2023年6月3日

抽按:炒條女唔炒條仔,重男輕女。

抽刀斷水 2023/6/19 10:26 提交

你一向作風都是「只要標題,不管細節」。
跟多幾篇報導,睇埋內容,便知原因喇。
高級模式 | 發新話題
換一個