返回列表 回覆 發帖

N-1

回覆  抽刀斷水

唔應該要神父負責曬卦?修女都有份
---------------------------------------------------------------
德国曝惊天丑闻!修女把上千孩子“出租”给恋童癖,恶行持续20年!
在宗教氛围浓厚的地方,神职人员的身份,是很崇高的。
而普通人的尊敬,恰好成为了保护伞。
沙文 發表於 2022/5/1 19:05

奇怪既係反基仔對基督徒的見証 (如宗徒大事錄上的記述), 現今有甚麼神蹟...都要求有甚麼証據, 實物, 文獻支持.....之類之類
但一到講神父性侵故事, 一聽進耳就罪名成立, 唔使審咁。信到不離地, 簡直很貼地
唔好怪佢地,佢地都係被貴教教壞。
因為貴教為群眾樹立咗壞榜樣,竟然全無必要地派專案小組收集證據。

...
沙文 發表於 2022/5/4 20:31

呢一帖就一定怪你
因唔能知你想翕乜
我就知您噏乜。
沙文 發表於 2022/5/4 21:14

當然哩, 我寫文, 一向都無問題
簡而清
春風化雨作育英才

6歲男童模仿性愛動作 爸媽氣炸告「教友」卻判無罪
〔記者張瑞楨/台中報導〕台中市年僅6 ...
沙文 發表於 2022/5/5 21:28

作者, 轉載者的裁判權凌駕台中法院的裁決。
轉載者話明係appreciate教友春風化雨作育英才喎
沙文 發表於 2022/5/5 21:39

黑社會啲陀地提醒拒交社團費既店主出入平安.....都係祝福嚟
回覆  beebeechan
咁您早尐主懷安息啦
沙文 發表於 2022/5/5 23:11

你呢啲正一係中國大媽食自助餐咁

根本人人有份, 使乜搶先哩
驚執輸嘛,貴教向來都係咁大媽咖啦

因為他治好了許多人,所以,凡有病災的人都向他湧來,要觸摸他。 ...
沙文 發表於 2022/5/6 21:36

你呢啲又係斬頭切尾, 隱藏真相...
全文係咁架啵:

因為人多,他遂吩咐他的門徒,為自己備好一隻小船,免得人擁擠他。
10因為他治好了許多人,所以,凡有病災的人都向他湧來,要觸摸他。

耶穌要在船上講道, 就係叫人唔好擠上來, 咪驚死執輸咁

嗱, 五餅二魚派餐咁, 幾有秩序
教会与虐待儿童:新加坡总主教的来信
新加坡(亚洲新闻)- 近日,当地一所天主教学校校长因涉嫌性虐待两名 ...
沙文 發表於 2022/5/9 03:18

成日話主教們會包庇, 隱瞞教內的性侵.....原來都唔係咁既

為了驚住成日畀人話主教們會包庇, 隱瞞教內的性侵,
就算冇教內的性侵, 主教特登製造一 ...
沙文 發表於 2022/5/9 23:53

好似李先生當選咁,
都要有8票反對

特首選舉 ︳李家超獲1,416票當選特首 得票率99% 另有8票不支持
https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/3247328/%E7%89%B9%E9%A6%96%E9%81%B8%E8%88%89%20%EF%B8%B3%E6%9D%8E%E5%AE%B6%E8%B6%85%E7%8D%B21,416%E7%A5%A8%E7%95%B6%E9%81%B8%E7%89%B9%E9%A6%96%20%E5%BE%97%E7%A5%A8%E7%8E%8799%20%E5%8F%A6%E6%9C%898%E7%A5%A8%E4%B8%8D%E6%94%AF%E6%8C%81

表示有民主咁?
您喺教堂同佢撞口撞面,自己問佢啦
沙文 發表於 2022/5/10 04:54

香港特首, 天主教徒代理咁?
天主特別賜福香港,謝主隆恩
沙文 發表於 2022/5/10 05:42

根據中央, 呢啲一定係國外黑手...背後操縱, 干涉國家內政
聖荷西小教會為女童驅魔後死亡 當局裁定謀殺
編譯組/聖荷西10日電 2022-05-11 02:00

一名三歲女童去年9月 ...
沙文 發表於 2022/5/11 21:58

好似搵啲根本唔在行既人嚟搞裝修.......

係咁上下架哩

驅魔要搵老字號, 信譽好既
老字號暫停營業,由得撒殫虐待教友冇眼睇。神父健康最緊要

小妹妹係畀天主教害死嘅!

...
沙文 發表於 2022/5/11 22:26

又即係咁, 疫情嚴俊時, 你割痔瘡既手術都會延期哩...又唔係至死既。
不過你又心急, 叫蘿莎蓮用把鎅刀同你割, 搞血流如注....
你唔可以話係醫管局害你啵, 係你硬能膠發作 ,唔怪得人。
貴教業績
沙文 發表於 2022/5/11 23:29

雖話天下武源出少林, 不過唔係家家都打得咁正宗, 原汁原味啵。
驅魔源出教會, 不過無牌行驅既唔少架喎。

經上耶穌驅魔, 成隊軍旅趕走哂, 有無玩綁手綁腳, 打心口呢啲招數呢?

https://kknews.cc/news/xjrxvar.html呢啲一睇就係外行野, 外行人好多連神父牧師都唔曉分既…

再者....天主教係無修女能參予驅魔既。
Orthodox church 也不是敝教。 因為你外行, 東正教與天主教唔曉分, 有神父, 有修女, 就以為都係一樣。
您連東正有midnight復活彌撒都唔識,外行嗰個係您喎
https://en.wikipedia.org/wiki/Anneliese_Michel ...
沙文 發表於 2022/5/12 03:04

你都幾唔識英文, 
Anneliese Michel 唔係曉去驅魔既修女嚟

你英文咁屎, 點在番邦生活。。。不如早日回流返香港好喇

附魔痛苦而危險過武肺好多,神父有大無畏犧牲基督精神,幾時聽過主耶穌因疫情暫停營業呢?
沙文 發表於 2022/5/12 03:02

耶穌派遣這十二人,囑咐他們說:「外邦人的路,你們不要走;撒瑪黎雅人的城你們不要進,
6你們寧可往以色列家迷失了的羊那裏去。

雖然耶穌的救恩是由猶太人轉給外邦人,
但仍有次序, 時候未到便要等。

疫情下, 先搞定肉驅才搞靈魂, 人喪失咗肉驅就搞唔到佢既靈魂
Never said Anneliese Michel 係曉去驅魔既修女嚟
沙文 發表於 2022/5/12 05:10

你淨係拎個蓮出又鬼知你想said乜spring
咦餵,大師都認梵帝岡開orgy喎!
沙文 發表於 2022/5/12 05:35

「唔知就問下先嘛」
你又翕乜spring
淨係露蓮
大師係咁講, 唔係我翕: 驅魔大法師驚人之語:梵蒂岡綁架女童參加性派對!
沙文 發表於 2022/5/12 06:03

每個人既專長係唔同既
驅魔, 佢係大師, 講其它野佢係學師

正如沙文講鹹野賤野係專長大師級, 一講聖經就係大屎
其他嘢你就自認大師
沙文 發表於 2022/5/12 06:35

在聖經, 天主教事務上, 我的確係你上師
其他野。。。未知 (投資方面都在你之上)

鹹野賤野, 打個平手喇
高級模式 | 發新話題
換一個