返回列表 回覆 發帖

N-1

其實,大師梗係有通靈消息,所以知道。唔通您有咩
沙文 發表於 2022/5/12 06:36

咁豈不是大師自己都附了魔?要搵人驅
您自己落袋,冇放響宗徒腳前喎
沙文 發表於 2022/5/12 06:46

宗徒講明:
田地留下不賣,不是還是你的嗎?既賣了,價錢不是還屬於你權下嗎
您自己落袋,冇放響宗徒腳前喎
沙文 發表於 2022/5/12 06:46

你既「高買低放」遇上我既「高放低買」
係我幫你把錢放在宗徒腳前就真
Never said Anneliese Michel 係曉去驅魔既修女嚟
沙文 發表於 2022/5/12 05:10

我地講緊天主教係無修女驅魔,
你就嗱嗱臨咁掉個Anneliese_Michel, 話我唔在行,
到我指出你睇錯時,
又嗱嗱聲話
「Never said Anneliese Michel 係曉去驅魔既修女」

正一係跌落地話係挪砂,
食咗屎都話係食榴蓮唶.....

算喇, 呢啲都係你一向既風格嚟
回覆  沙文

閹割神父才是改革王道,其他一切皆是虛言。
抽刀斷水 發表於 2022/5/14 01:03

好似中世紀時麻甩佬要出門, 就用貞操帶銷住老婆個大門。
你也會如此對你老婆?
Students call for an end to high-school dress codes after girls singled out in incident at Ottawa Ca ...
沙文 發表於 2022/5/18 00:07

其實依家天主教學校的校服裙仔都已經OK寛鬆喇喎, 
咁都話長, 要短啲。。。。咁真係令男生好難專心上堂架喎

你以為個個男生都係唐僧咩
Students call for an end to high-school dress codes after girls singled out in incident at Ottawa Ca ...
沙文 發表於 2022/5/18 00:07

學校係咪都應教導學生, 社會上不同埸合都有不同dress code, 要懂尊重。
唔通踢對膠拖背心就去出席喪禮咩?
做保險sales唔著西裝上班?
咁既態度出嚟社會做野, 好快就被炒魷。
好啦好啦,您做校長,代表校方收回道歉啦

French Catholic school board apologizes for dress code crack ...
沙文 發表於 2022/5/18 00:36

好哩好哩...渥太華警察亞頭都要道歉...哩...社會棟樑大銀哂

After teen arrested at dress code protest, review of police needed say community groups
https://ottawasun.com/news/local-news/community-groups-call-for-review-of-police-after-teen-arrest-at-dress-code-protest/wcm/55852017-cedc-45fb-ae65-ad438dffaf42
太相信朋友教友:120华人参与集资按揭被骗惨
几年前大多伦多地区120多名华裔投资者受华裔投资经纪人夏其骢 ...
沙文 發表於 2022/5/19 23:26

你唔知有人扮信教滲入教會,拉客 吸金架咩.....尤以保險, 投資, 旅遊, 層壓推銷為甚
女子教堂挺身指控牧師性誘拐:你奪走我貞操時我才16歲
在美國印第安納州華沙市,新生活基督教會65歲的洛威 ...
沙文 發表於 2022/5/30 00:23

「其實性誘拐了才16歲的自己」
說明不是強姦, 迷姦, 是同意下性交。
16歲, 也是合法扑野之年

「還有據說是洛威在兩人有染期間送的「貞潔指環」」
也說明不止一次的性交....食過番尋味?

年少無知行差踏錯, 自己無責任架咩, 只怪個牧師托咩!

唔通蘿莎蓮告幾十年前掟咗煲既前度男友非禮咩
你有寶貴意見就早響啦, 等牧師自己認錯然後先至幫佢辯護, 有L用咩

“It was wrong. I can’t make it righ ...
沙文 2022/5/30 03:41 提交

我無話牧師溝嫰妹係無錯。
只係牧師肯認錯,嫰妹不知自己隨便開門俾人入都有錯。
沙文你唔係諗住返小學母校搞番一劑:「天主教舊生回母校飲水思源」
N+1 又可多一帖
美国牧师邀2名女AV教堂拍3P色情片 ,判3年缓刑罚1千美元
美國路易斯安納州有一名牧師找來2名色情片女演員, ...

褻瀆的祭壇
沙文 發表於 2023/4/11 05:48

褻瀆的祭壇既, 自古便有,
肋未紀記下了亞倫兩個仔在至聖所亂獻凡香一事
抵褻瀆到爛啦。以前penalty係死刑,唔知幾時開始減刑罰一撇。
沙文 發表於 2023/4/11 08:28

咁抵玩, 大割引咁
你真係想玩番一舖? 你咁多德納, 玩得起啵
睇下幾時校友會搞mother shool reunion party
學埋曬特首英文,唔知以前個英文miss會唔會係復活聖者趷起身 ...
沙文 發表於 2023/4/11 10:11

唔使等。。。
叫兩個雞飯,送外賣。。。。103屙屎町通
把碎嘴妻趕出房門 牧師竟遭老婆持雙球拍痛打
高姓男子和太太都是高雄某教會牧師,高男日前被教 ...
沙文 發表於 2023/4/21 01:17

所以神父獨身不娶妻.. 係岩既
有時真係一份禮物
大家都是主內兒女,你就別持倖免於難的心情了。
抽刀斷水 發表於 2023/4/21 11:02

點解你要用到「倖免於難」呢個詞呢?
神父獨身, 無兒女, 無家庭負擔....
想去秘魯, 肯亞, 黃刀, 山旮旯傳教事奉都唔使睇老婆臉色, 唔使佢up頭, 拎個篋就行得。
呢啲唔係人人都有既福份嚟。
更不會好似釋迦牟尼咁要拋妻棄子嚟開悟....佢成世尊時, 卻是一個好唔負責任的老公老荳

耶穌會就有唔少傳教士就係咁嚟到中國, 幾十年都唔使卦住返屋企, 甚至老死在中國。
冇老婆係福,咁您即係認為天主當年用條骨整尐禍畀我嘆
沙文 發表於 2023/4/21 14:36

對全心事奉天主既人, 無老婆係福
對你呢啲世俗人..老婆係爽爽....亦係福嚟
呢啲唔係人人都有既福份嚟

Priest Serving at the Ecumenical Patriarchate Arrested for Stealing
April  ...
沙文 發表於 2023/4/21 17:54

偷野係惡事, 都係人定既唶, 係啲在道德高地既人指指點點, 要人跟佢過套..
正所謂聖人不死, 大盜不止嘛

你依家又係到扮緊聖人, 在高地哩喎
回覆  beebeechan
我羨慕佢好福氣啫,冇論斷佢喎。
我感懷身世,若果我喺舖頭撻嘢,實畀老婆鬧到隻積。
但 ...
沙文 發表於 2023/4/22 05:17

撻野嗰個神父係東正教架喎...可能有老婆架
高級模式 | 發新話題
換一個