返回列表 回覆 發帖

[原創作品] 十架恩仇未了情 -修訂版 ver. 15.4

回復 238# 的帖子

所以我米唔再用眼...用手寫law
以後你要武打場面講一聲好了  史仔幫你代勞~
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

回復 240# 的帖子

本少爺劍術蓋世
難道老大信不過徒兒功力乎?
我仲幫你一把 令你美人在抱...你仲想點呀???

花開花落花無缺!

回復 250# 的帖子

好呀好呀  老大....我幫你寫多幾段幫你打獲甘先~

不過老大你又未免太陰謀論啦
我本來就是個大細路  這認識我的朋友中人盡皆知的事

花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2007-9-15 11:05 發表
呢喲係你扮到冇殺傷力,令人唔提防你啫。一看準機會,你就會露出獠牙,接寫一段咖啦

呢d係唔係即係老大你所謂既 "故能而示之不能" 呀??

而且我都係睇你寫得太悶  幫你加d 武打場面充撐下jey

花開花落花無缺!

回復 258# 的帖子

我突然間覺得自己睇緊龍珠...

你下次都係話我知 我幫你代筆啦....

花開花落花無缺!

回復 256# 的帖子

我睇完你篇龍珠就真係學識咩叫「不能而示之能」啦~

我要梁羽生既style  你寫唔寫到?
花開花落花無缺!

回復 263# 的帖子

老大...你含血噴人....

話唔定佢同你一樣 都係受惡妻所迫呢....

花開花落花無缺!

回復 280# 的帖子

因為本少爺比左少少刺激佢  佢局住要以快打慢嘛
花開花落花無缺!

回復 283# 的帖子

老大要能而視之不能, 不能故示之能嘛
其實真相有機會係咁....
佢可能仲係處男  不過就係武俠小說高手

花開花落花無缺!

回復 285# 的帖子

你都冇位比我打
少林乃佛門清靜地  你唔係要我係少林寺開片呀??
花開花落花無缺!

老大 睇離係時候又要史仔出手幫你解圍啦....

你先入陣吧  史仔隨後便至~ 嘿嘿  不過我唔知呢個陣係咩樣wor
花開花落花無缺!

一人出三角...
老大你係唔係孤寒成咁
花開花落花無缺!

原帖由 抽刀斷水 於 2007-10-3 14:11 發表

作為文學鉅著《十架恩仇廿載情》既助理編輯之一,小弟實有責任提出對文章既任何內容--包括註解--既修正意見既。

點解你唔問下我呀, 我都係作者之一wor...雖然....雖然...只係好少好少好少部份...
花開花落花無缺!

我總係覺得, 老大寫武打場面總是欠一點格局及氣勢...
花開花落花無缺!

回復 349# 的帖子

令狐史京輯邏劍法獨步天下
況尚有宗吾大法未出  
沙老大要他殺人也是"一劍結賬"
武打場面素造方面未免有點胡混播~
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-1-10 21:45 發表
呢part係由您負責家嘛。您瀆職仲要話我?

哦  徒兒知點做啦
咁我過兩日靈感到時寫完SENT比你加上去呀下~
花開花落花無缺!

回復 362# 沙文 的帖子

老大你對野戰好似情有獨鐘....
花開花落花無缺!

回復 362# 沙文 的帖子

好似又有機會出手啦wor...老大....幫你打多場好冇 嘿嘿嘿
花開花落花無缺!

沙老大幾時變左阿Q架, 平時比我追殺得多,
依家要係小說度出氣, 自我安慰一番
你不如話請左步步驚出山丫笨~
花開花落花無缺!

回復 368# 沙文 的帖子

我做到段譽又唔錯播~~但問題係....段譽都唔係段正淳個仔....你未白撞wor~
花開花落花無缺!

高級模式 | 發新話題
換一個