返回列表 回覆 發帖

[搞笑] 原罪和一次得救永遠得救 by淚兒

一個真正自省, 悔改的人是不讓錯誤再犯的。
若(!*@^!^!&!&!媽叉完人後講"我太過份了"
然後下次又 *!*^@%@ ...
beebeechan 發表於 2010/7/20 08:33

然後, 伯多祿前來對耶穌說:「主啊! 若我的弟兄得罪了我, 我該寬恕他多少次?直到七次嗎?」
耶穌對他說:「我不對你說: 直到七次,而是到七十個七次。

然後佢仲可以繼續*@^!^!&!&!媽叉您488次
回復 132# beebeechan

講得唔多, 係因為作者想象力唔夠
死後既世界係點既呢 ? 聖經有無講?
...
kwongyauleung 發表於 2010/7/21 00:27

當然有哩, 雖然唔多
其中一個就係要面對審判, 齊齊過堂。
一個真正自省, 悔改的人是不讓錯誤再犯的。
若(!*@^!^!&!&!媽叉完人後講"我太過份了"
然後下次又 *!*^@%@$!^!
A:今日中午, 我唸過啦.   在此向基督徒講聲: 對不起. 有時我既留言太過份
但係亦不代表我支持基督教.

B:無興趣再與你在此話題上糾纏
你想嬴取甚麼, 通通拿去罷.

誰人會自我反省誰比較有品? 會不會是基基?? 定係離教者? 係a定b .心中有數吧.

===

彼此都係靠個信字唶
我信死後有世界
你信死後無世界, 如燈滅, 今世做好做壞, 都係一世
-->
死後既世界係點既呢 ? 聖經有無講?

我其實唔知死後有無世界的. 但一個有意識既人, 如果做了傷害人既事,係會自省的.那怕是一些說話.
為了更好地迎合市場需要, 我特設hedging服務

伊斯蘭係堅嘅 - 1賠900
婆羅門係堅嘅 - 1賠90
宙斯係堅嘅 - 1賠10
佛教係堅嘅 - 1賠1
道教係堅嘅 - 1賠0.5
基督抗議教係堅嘅 - 1賠10000東正教係堅嘅 - 1賠10001
天主教係堅嘅 - 1賠10002
Don't know where God is but the Devil is in the details
回復 125# beebeechan

咁您買定離手, loc我棚牙啦嘛笨7

無興趣再與你在此話題上糾纏
你想嬴取甚麼, 通通拿去罷.
回復 124# beebeechan

係你自己思路混亂, 無中生有.
無人話過你地背祖背宗,
而kwongyauleung 只係話"
本人很認同.  亦很喜歡你講既廣東話. 呢d 叫正宗."
回復  beebeechan
好!我開盤俾您地落注, 有冇都係1賠1
死咗之後就開獎
沙文 發表於 2010/7/20 23:06

彼此都係靠個信字唶
我信死後有世界
你信死後無世界, 如燈滅, 今世做好做壞, 都係一世

你講得出
死咗之後就開獎已經係自打咀巴哩, 默認了死後仲有野玩: 開獎
只因人打一篇英文便講成背宗背祖, 拋棄民族的罪人囉.
Alice 發表於 2010/7/20 23:05

你在#109狂批人好打英文啵.
你太善忘矣?
回復 119# beebeechan
好!我開盤俾您地落注, 有冇都係1賠1
死咗之後就開獎
只因人打一篇英文便講成背宗背祖, 拋棄民族的罪人囉. <--- 你做咩 copy 我句野?    話你背宗背祖既人唔係我!

我只想證明我識英文唧
回復 120# beebeechan
回復  beebeechan

大部份香港人都識英文啦, 傻瓜!!
我考 law 取 b架, stat 取a架 ...
Alice 發表於 2010/7/20 22:23

我只是質疑你只因人打一篇英文便講成背宗背祖, 拋棄民族的罪人囉.
也許有人是不懂打中文, 又想發表呢?
死後審判跟本就係老吹.  

kwongyauleung 發表於 2010/7/20 14:37

死後是否需要面對審判, 獎賞?
視乎你怎看死後還有無「世界」, 一個我們不認知的世界, 還是人死如燈滅?
世上幾個大宗教, 基教, 猶太教, 回教, 佛教, 婆羅門教...等 都給人的默示是死後仲有世界。
世上百份之八十幾的人都認為死後尚有世界。
不過只係 advanced diploma 唧
討論中有時過了火
是普遍的事囉.
回復 112# beebeechan

大部份香港人都識英文啦, 傻瓜!!
我考 law 取 b架, stat 取a架
今日中午, 我唸過啦.   在此向基督徒講聲: 對不起. 有時我既留言太過份
但係亦不代表我支持基督教.
高級模式 | 發新話題
換一個