返回列表 回覆 發帖

[搞笑] 原罪和一次得救永遠得救 by淚兒

我係基督徒網站又見到好多離教者亂發POST倒亂架喎
.
出位基督徒 發表於 2010/7/18 04:19

不用說遠的
這裡已經不少
回復  出位基督徒
It IS the railway companies (company's)fault if it has not place (placed) a 'reasonable' safeguard against it (its) happening.

dye 發表於 2010/7/18 22:45

Now, should I blame the web administrator for allowing you to put up post written in improper English?
有時, 是你責任就不要推在別人身上
I did not cased any injury or death by posting in incorrect grammar.

Read.  Idiot!
dye 發表於 2010/7/18 22:58

I did not cased (cause?) any injury or death by posting in incorrect grammar.
咁我自己有無因為敬畏天主而減少了犯罪
唔通我自己都唔知咩?
Guest from 219.79.26.x 發表於 2010/7/18 23:16

呢個世界, 少左人犯罪, 係咪己經是一件好事
即使是只得一個人犯少了罪, 都係好
我有無犯少了罪, 我自己知
其它人有無同樣犯少了罪我唔知
不過...我只是一個普通人
其它人也是普通人
教友有無犯罪, 你自己都唔知啦. 佢地個腦唸咩, 你都唔知啦.
Guest from 219.79.26.x 發表於 2010/7/18 23:15

但你就好似好知咁囉
只係提醒一d 心智未成熟既人, 唔好以為狂打英文代表有思想, 不智障.
雖知, 先天智障既人都識講母語.   正如 ...
Alice 發表於 2010/7/19 12:44

唔係嘛
將打英文與智障, 弱智, 愛國掛釣?

有人以英文出帖
用英文回, 好應該

乜反基既人, 反到無腦
言論簡直係會嚇你一驚!
唔使打英文啦, 反正我唔會睇.
Alice 發表於 2010/7/19 12:37

是否你跟本不懂英文?
回復  Alice

咁我只好講一句: 第一個狂打英文既回覆係dye貼既. 你可以提一提佢. ...
出位基督徒 發表於 2010/7/19 12:47

狂打英文而又寫錯漏百出的英文者, 也是dye
(他豈不是連洗廁所.............都.............)
討論中有時過了火
是普遍的事囉.
死後審判跟本就係老吹.  

kwongyauleung 發表於 2010/7/20 14:37

死後是否需要面對審判, 獎賞?
視乎你怎看死後還有無「世界」, 一個我們不認知的世界, 還是人死如燈滅?
世上幾個大宗教, 基教, 猶太教, 回教, 佛教, 婆羅門教...等 都給人的默示是死後仲有世界。
世上百份之八十幾的人都認為死後尚有世界。
回復  beebeechan

大部份香港人都識英文啦, 傻瓜!!
我考 law 取 b架, stat 取a架 ...
Alice 發表於 2010/7/20 22:23

我只是質疑你只因人打一篇英文便講成背宗背祖, 拋棄民族的罪人囉.
也許有人是不懂打中文, 又想發表呢?
只因人打一篇英文便講成背宗背祖, 拋棄民族的罪人囉.
Alice 發表於 2010/7/20 23:05

你在#109狂批人好打英文啵.
你太善忘矣?
好!我開盤俾您地落注, 有冇都係1賠1
死咗之後就開獎
沙文 發表於 2010/7/20 23:06

彼此都係靠個信字唶
我信死後有世界
你信死後無世界, 如燈滅, 今世做好做壞, 都係一世

你講得出
死咗之後就開獎已經係自打咀巴哩, 默認了死後仲有野玩: 開獎

無興趣再與你在此話題上糾纏
你想嬴取甚麼, 通通拿去罷.
一個真正自省, 悔改的人是不讓錯誤再犯的。
若(!*@^!^!&!&!媽叉完人後講"我太過份了"
然後下次又 *!*^@%@$!^!
死後既世界係點既呢 ? 聖經有無講?
...
kwongyauleung 發表於 2010/7/21 00:27

當然有哩, 雖然唔多
其中一個就係要面對審判, 齊齊過堂。
耶穌對他說:「我不對你說: 直到七次,而是到七十個七次。

然後佢仲可以繼續*@^!^!&!&!媽叉您488次
.
沙文 發表於 2010/7/21 04:13

那是你選擇去繼續犯罪, 沉淪,
犯七千個七次的罪
不是我

(我總覺得, 聖經上有些資料還沒有被我發現......)

E72 發表於 2010/7/21 10:32

當然....書中實在太多奧秘奧妙處.
即係太多不可告人之事啦
沙文 發表於 2010/7/21 11:25

都要聽者虛心受教先得既
突然間咁多引經, 新入黎既人會以為你地先係基基, 我係反基咋.
高級模式 | 發新話題
換一個