返回列表 回覆 發帖

基督徒的思維

信耶穌得到轉變
代表既只係信仰令行為轉變
因為同一時間亦有信佛既人有行為轉變
亦有由有信仰變冇信仰的人有行為上的轉變
所以如果單單因為信耶穌有行為上的轉變而得出基督宗教是真理的話
是一個無知的行為
諗野諗得唔全面,亦都係一個基督徒思維上好typical 既問題

louisey 發表於 2010/8/31 21:20

有人問點樣去東涌, 我話坐地鐵哩.
你話....搭船可以去東涌, 坐巴士可以去東涌, 坐小巴可以去東涌, 再唔岩坐的士,
你係岩, 但你不能否定坐地鐵是可以去東涌。

咁坐地鐵實在去不去到東涌呢?

信耶穌會不會令人向善呢?
回復  beebeechan

梗係會啦, 摸完仲善

呢條拎可以去揸家務助理對波

但您又唔可以否定嗰條拎可以去摷菲 ...
沙文 發表於 2010/9/1 06:33

這當然是一個壞個案。

耶穌親自挑選的12個門徒, 當中也有一個是壞的,
損壞率是8.3333%

2007年數字, 全球有 408024個神父, 你可以找來 33988個壞神父個案, 也是與耶穌預計的損壞率看齊咋。
(現在你有一個了, 努力去找其它的 33987個罷)

你去果欄買箱橙, 一箱24隻, 會有一隻是爛的, 唔奇啵,
餘下還有很多是好的。

好的你看不到, 卻只看到不好的丁點,
你對眼有問題囉?
(你屎忽燒焦了, 影響閣下的觀察力矣?)
都話係您燒焦屎忽, 您燒焦屎又點會影響我觀察力呢?您諗嘢都唔科學嘅
耶穌親自挑選的12個門徒, 其實並冇一個 ...
沙文 發表於 2010/9/1 09:27

你都係講番屁股, 屎忽,雞姦
除此之外, 你語無倫次
如果你24個橙都檢查一下,的確只有4%左右爛。但唔爛唔代表好。
而且,有人檢查過所有神職人員嗎?

例如,一箱24個橙,你求其拿1個檢查,發現係爛既。你可以話其他23個唔爛咩?你只能話至少4%左右係爛。

dye 發表於 2010/9/1 14:54

一箱橙有4%壞, 於是你就擴大之: 成箱橙都不能要, 都是壞的!
咁你唔使買一箱橙
你都係街市婆咁十元三個咁繼個買哩

呢批橙你要繼個驗過先收貨呀?
你唔使做生意哩, 日日都係在驗橙

你連甚麼叫取樣都未識,
唔好講科學, 講思維哩

我地本來就從冇意圖做生意。係您做之嘛。
沙文 發表於 2010/9/1 22:27

我同你講野咩?
我無意圖同你講正經野

咁您即是默認有意圖同我講唔正經野啦
沙文 發表於 2010/9/2 00:24

人地先岩岩話
如果你24個橙都檢查一下,的確只有4%左右爛。但唔爛唔代表好的邏輯是「是一個無知的行為, 諗野諗得唔全面,」 咁講
你咁快就剝佢掤牙?

我無意圖同你講正經野, 就等同我有意圖同你講唔正經野咩>?
你的確是「是一個無知的行為, 諗野諗得唔全面,

人地話「得閒同您講修養」,您都當得咁即是默認修養久佳啦。
咁您默認有意圖同我講唔正 ...
沙文 發表於 2010/9/2 03:21

你可唔可以諗清楚實際上你想講甚麼先出帖
甚麼是「得行」, 「久佳」?
中文不好的, 就快去補習
唉,若要人不知.除非己莫為。
Nomad 發表於 2010/9/2 05:44

有錯便改
不是比知錯而不改, 將錯就錯, 錯而不察好嗎
[quote]有人問點樣去東涌, 我話坐地鐵哩.
你話....搭船可以去東涌, 坐巴士可以去東涌, 坐小巴可以去東涌,  ...
louisey 發表於 2010/9/5 01:25

你知道坐鐵可以去東涌便作成了。而且是大部份人會採用的方式。
可惜基督宗教既信仰係地鐵抑或蟻躝都未知呢
louisey 發表於 2010/9/7 18:43

既然係未知....你卻妄作判斷定論.....
咁幾合邏輯哩呵?
最不講邏輯的人就是滿口邏輯的哥哥仔!!(  哲道劍法真的未到家!  )
e?
我係話你未知ja wor
冇話我都未知~~
louisey 發表於 2010/9/8 19:39

依.....
咁你寫的一句, 連主詞都欠奉啵
可惜基督宗教既信仰係地鐵抑或蟻躝都未知呢
louisey 發表於 2010/9/7 18:43

你的寫作能力連你的邏輯一樣-------很爛
高級模式 | 發新話題
換一個