返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

淘汰咗好L耐啦, 依家連最渣嘅737max 都唔用咁L多隻翼
-------------------------------------------------- ...
沙文 2019/11/7 23:22 提交

幾時進化成飛碟?
他是一切彈琴吹簫之人的

harp, 係豎琴就冇錯
organ, 係一樣咁嘅樂器, 都係攞黎彈嘅, 唔係攞黎吹嘅。

沙文 2019/11/23 00:11 提交

Organ 係要「吹」㗎啵
呢尐係melodica, 您幾時學咗您個教友尐騎哩嘢, 自己info有flaw就求我詐睇唔到
沙文 2019/11/25 10:04 提交

呢啲係口風琴
係風琴一類。
風琴風琴,唔 O 起咀吹佢,邊有風?

你唔識野
非也非也。
"在樂器分類上和口琴同一類"

而非同風琴一類者也
沙文 2019/11/26 07:30 提交

唔銀使同你講乜琴類
總之你上邊嗰句:

organ, 係一樣咁嘅樂器, 都係攞黎彈嘅, 唔係攞黎吹嘅。

就一定係嫩膠翕一類。
沙文可唔可以學下講錯里就認低威,無咗頭盔,
唔係一味硬膠撐
非也非也。
"在樂器分類上和口琴同一類"

而非同風琴一類者也
沙文 2019/11/26 07:30 提交

既然同口琴用一類
咁就係要嚟「吹」唔係「彈」既哩。
你聽過有人彈口琴未有?
http://www.classichistory.net/archives/organ
您呃我,唔緊要,但都畀小小誠意,好嗎?

...
沙文 2019/11/26 23:16 提交

誠意難敵你一個豬腦。

你講既 organ   係唔係古卷上講過種樂器嚟先?
古卷上係用 uggab.
uggab o係咪 organ 既祖先嚟呢?
tilt 而家organ係我講嘅咩?本低B經我譯嘅咩?您做乜L嘢唔問聖經公會搞乜L嘢
沙文 發表於 2019/11/27 12:46

不過, 你用個低B腦嚟讀哩    神農氐嚐百草就係要湊數一百,多條少咗條就係唔啱?
咁又未必,二百又係百、三百都係百。譬如,我係億萬富豪,但身家未必止壹億萬。forbes計到我身家弍億萬,都 ...
沙文 2019/11/27 13:17 提交

你識咁講就得哩
乜隱野organ,melodically,harps 咪都係音樂嚟囉。

䅻少次,好無?
咁又未必,二百又係百、三百都係百
沙文 發表於 2019/11/27 13:17

我欠你900,可唔可以遦100?
遦掂都係「百」,一膠樣哩。
冇海上生活經驗嘅人老作漁民作業, 呃下基督徒就得, 內行見到一定笑L死:

21:4        天將亮的時候、耶穌站 ...
沙文 2019/12/15 11:27 提交

你呢啲講法就好似話
秦始皇攻打六國時叫將軍們用WhatsApp 向佢報告軍情。
一樣係笑L死好多人
呀, 仲有一個部位唔記得介紹。

船上嘅厠所, 係叫做head

同基督係教會嘅head一L樣
Col1:18 And he is the ...
沙文 2019/12/15 14:38 提交

你淨係拎個 head 字嚟做文章。
咁中國人叫孫中山係國「父」
你會話即係孫中山同全中國婦人都有一腿,中國人女人生的都係出自孫中山啲精?
仲有一個笑話。
若果我老婆、老母一齊跌落水, 無論救邊個先, 我都係除衫先至跳落水。
但係聰明的宗徒就本來 ...
沙文 2019/12/15 19:18 提交

彼得跳落水唔係去救你老婆老母、
係去歡迎貴賓,老細。
你老細召你入房照肺時你都披番個 jacket,扣番粒鈕先死狗咁行入老細辦公室哩。
回覆  beebeechan

所以信親耶穌精極有限。
咁游埋去箋落湯雞咁, 乜respect都冇L晒。
而且盡顕基督教的自 ...
沙文 2019/12/15 23:54 提交

少.....
你都唔睇劇本,一味爆肚,俾導演媽爆你哩。
彼得唔係諗住去做落湯雞,
係以為好似師傅咁在水上行。
佢原則上冇錯咖, 不過計錯時辰
其實水上行並不難 係人都得。小心唔好跣親
...
沙文 2019/12/16 04:47 提交

行上水仲容易
$2 港鐵就搞掂
21:

打夜魚, 要揾支大光燈照住吸引魚入網先得,佢地齋兜兜咁網就梗唔掂。因為魚夜晚都瞓覺,但會被光吸引

沙文 2019/12/16 09:35 提交

你又係識少少扮代表。
你屌得魚少。
魚係怕光既,唔會俾大光燈吸引。
夜間才出没既魚更加係見光就走...釣碌柒咩。

得閒跟我去釣下夜魚,我教教你。
妖睇見您就寒酸,您咪買悟起fishing light, 開声我送聖誕禮嘞
沙文 2019/12/16 11:20 提交

你呢啲咪又係屋、樓不分既死撐辯法囉。

識釣夜魚既係 用LED綠光、藍光燈,
唔係光瞪瞪、放白光既大光燈
魚怕光? 教會臭史就怕見光。喺度乱噏2 ...
沙文 發表於 2019/12/16 15:01

人地網一大網魚都唔使用燈引魚啵
您識碌柒, 驶L一定綠色? 唸經您就或者得。漁船作業您都未見過

魚怕光? 教會臭史就怕見光。喺度乱噏2 ...
沙文 2019/12/16 15:01 提交

你以為班漁民係盲俠聽聲咖?
開工就梗係要開燈照明哩。
各位網友,

要游埋岸禮貌地greet boss, 一般水上

沙文 2019/12/16 15:54 提交

睇睇劇本先好喎
耶穌老細當時在岸邊咩
高級模式 | 發新話題
換一個