返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

而且上到去,一片荒涼,搵條4正尐嘅女都難,乜L萬國榮華富貴都睇唔到。
所以我們可以肯定阿穌當年睇到咁多嘢必定係餓過龍兼缺氧。
沙文 發表於 2020/1/3 00:01

乜你真係蠢得咁交關既呢

你上 CN TOWER , 榮華富貴係係個塔上邊咩?
係在在塔下㗎嘛。

係個山頂到搵榮華富貴?
又痴一鑊!
我點會咁易衰,您估我係教宗咩?
嗰張,本身係一張雪豹屎嘅相,我貼出來的,係阿穌眼中因餓過龍兼缺氧睇出 ...
沙文 發表於 2020/1/3 00:38

咁你就因性飢餓, 谷精上腦,
依家亂咁噏野?
而且上到去,一片荒涼,搵條4正尐嘅女都難
沙文 發表於 2020/1/3 00:01

山上都唔係無正女㗎

唔係 AAA 級, 粗粗地都袋住先哩
回覆  beebeechan

最蠢阿稣。人地話上極高嘅山睇萬國榮華富貴, 佢又跟住尾。
佢唔識原來地球係圓的, 就算 ...
沙文 發表於 2020/1/3 00:44

坐太空船咪得囉

最蠢阿稣。人地話上極高嘅山睇萬國榮華富貴, 佢又跟住尾。
佢唔識原來地球係圓的, 就算 ...
沙文 發表於 2020/1/3 00:44

你識唔識乜野係叫V型反彈?

咦喂, CN tower 望落黎好似唔係咁。呢恕边恕?
1人1劑平手哩
沙文 發表於 2020/1/3 00:52

孤寒佬又點捨得上 CN TOWER, 仲要夜遊DOWNTOWN, 所以你唔知掟?
1人1劑平手哩
沙文 發表於 2020/1/3 00:52

潛台詞就係你都承認你話係雪豹屎過劑, 係你衰咗?
(口中說不, 心裡承認?)
都唔衰得曬,
嗱,仲有一條推理題畀大家估。
當試探時,只有魔鬼同阿穌兩個在場,咁,馬荳點知道試探嘅情節呢?

沙文 發表於 2020/1/3 02:32

你又衰多鑊哩
魔鬼試探耶穌情節....三部福音都有記下㗎,
唔係淨係瑪竇
嗱,仲有一條推理題畀大家估。
當試探時,只有魔鬼同阿穌兩個在場,咁,馬荳點知道試探嘅情節呢?

沙文 發表於 2020/1/3 02:32

唔知係咪好似你同羅莎蓮做野時, 以為得兩個人,
點知俾針孔相機偷拍咗, 仲放咗上網
step by step
沙文 發表於 2020/1/3 03:12

係囉...步步為營, 一步一驚心呀
醜不了聖經先醜了你自己
講起主耶穌升天, 細佬又有無意醜化聖经嘅问題。

記得小學時(咩年班就冇印象, 只係記得係國文堂教授《天地陰陽交歡大樂賦》之後嗰堂physics)
老師話,從地球出發, 要飛出太陽系的物體, 需要的逃逸速率
3rd  cosmic velocity

公式
km/s

以這個速度, 点解宗徒仲睇得咁清楚? (一般步槍子弹速度大概係3rd  cosmic velocity 的7%)
耶穌說完這些話,就在他們觀望中,被舉上升,有塊雲彩接了他去,離開他們的眼界。

沙文 發表於 2020/1/3 06:53

又嚟叻唔切, 物理上腦耶?

細心睇睇經文哩: 話明係『被舉上升』, 唔係自己逃逸喎。
呢啲技術, 拍戲成日用哩, 成家班仲好擅長添
講起主耶穌升天, 細佬又有無意醜化聖经嘅问題。

記得小學時(咩年班就冇印象, 只係記得係國文堂教授《天地陰陽交歡大樂賦》之後嗰堂physics)
老師話,從地球出發, 要飛出太陽系的物體, 需要的逃逸速率
3rd  cosmic velocity

公式
km/s

以這個速度, 点解宗徒仲睇得咁清楚? (一般步槍子弹速度大概係3rd  cosmic velocity 的7%)
耶穌說完這些話,就在他們觀望中,被舉上升,有塊雲彩接了他去,離開他們的眼界。

沙文 發表於 2020/1/3 06:53

又即係咁比喻
有晚阿羅莎蓮係床上, 嬌嬌嗲嗲咁問你:
『喂, 你話我身材點樣?』

你就答:女人身體有
氧份子 65%
碳份子 18.5%
氫份子 9.5%
氮份子 3.2%
鈣份子 1.5%
還有..........

你未講完, 羅莎蓮就會:
「妖....你同我死隠開哩。。。。去食自己哩!!!」
一腳就蹬咗你落床!

沙文問: 嗯。。。。我講錯咗乜野呢?
BBC就教佢: 你無講錯野,只係OL99 唶
身體係最誠實的。呢尐問題邊駛講出聲答咖,一嘴嘴落去,伸埋條脷入佢個口,佢當堂冇嘢

講 ...
沙文 發表於 2020/1/4 01:04

[url=https://exchristian.hk/forum/redirect.php?

goto=findpost&pid=130057&ptid=6366][img]

[/img][/url]

睇落去, 只係得把口喎
唔識手口並用既?
白骨爪, 一陽指, 降鳳十八掌。。。你未曉?
被舉,都要舉的force足夠令移鼠體重質量達到此逃逸速度先可以升天。唔夠速度,就唔係被

...
沙文 發表於 2020/1/4 01:08

[url=https://exchristian.hk/forum/redirect.php?

goto=findpost&pid=130058&ptid=6366][img]

[/img][/url]

普通人到北韓, 係咪要辦簽証, 到埗時又要經入境處, 海關, 安檢。
咁當日特郎普踏入北韓, 金仔去到北京落火車時,

你估又要唔要經入境, 海關, 安檢? 唔使哩卦!

世俗人要升天, 當然要計乜乜逃逸速度哩。。。
耶穌升天。。。唔使哩卦。。。

勿理物理喇
畀到佢盡都係夜光雲, 高85,000m,但這種雲好薄,唔知能否承托基督體重
https://en.wikipedia.org/wiki/Noctilucent_cloud

一落雨, 主耶稣就撻番落地

你又嚟死蠢
揀件厚身啲既雲咪得囉
但這種雲好薄,唔知能否承托基督體重

一落雨, 主耶稣就撻番落地

點解太空人, 唔使承, 又唔會「撻番落地」既?
要馬仔代辦
沙文 發表於 2020/1/4 22:23

咁咪即係非一般的程序囉。
太空人已经歷第一宇宙速度(first cosmic velocity)
=7.9km/s

即是通常見到係咁:

而唔係咁:
    耶穌 ...
沙文 發表於 2020/1/4 22:35

特郎普唔一般人
耶穌又唔係過碌火箭

咁你都 get 唔到,隨咗係蠢, 我唔知係乜勒
走程序嘅原理不變囉。
沙文 發表於 2020/1/4 22:42

你咪叫特郎普到入境櫃檯排隊呀?
厚厚身啲既雲得2,000m 高, 係就係撻落黎冇咁傷
沙文 發表於 2020/1/4 22:39

一般人都曉得唔使撻落嚟方式哩

經上說, 瑪竇13章, 耶穌係彩雲去, 彩雲嚟, 有專雲接送
(唔知係咪叫聖子一號勒)
高級模式 | 發新話題
換一個