返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

寫耶經果啲係弱智,信耶經果啲係弱智+白痴!
你真係傻,《聖經》係一本救人嘅書,唔係百科全書阿,大佬!
既然係救人嘅書,重點當然就人同神嘅關係, ...
Guest from 104.237.147.x 發表於 2016/8/25 22:43

如果 《聖經》係一本救人嘅書,就唔会死咁多人同有咁多無辜被性侵啦!
你冇讀歷史同睇新闻既咩?
人同神嘅關係=錢!乜你唔知既咩?
近親交配会生白痴仔,
承认祖宗从亜當夏娃交配出来的基督徒自己承认係白痴仔?明白!
中國神話中人類的始祖:伏羲女禍是兩兄妹,
中國人都是白痴仔?
你好唔明呀! ...
beebeechan 發表於 2016/8/26 05:33

乜野叫做中國神話呀?白痴仔!
耶徒信十足耶经癈话人类耶徒係白痴神造出嚟既近親乱倫既後代,
所以耶徒包括你在内都係白痴仔!明未?白痴仔
你知係神話咪得囉
原來, 你比很多基督徒更聖經無誤
你基性都好重
beebeechan 發表於 2016/8/26 10:02

白痴得你吖,基督大話當真牙?小心你祖宗係棺材弾起用棍扑濕你个反骨五逆白痴仔咧!
你錯喇。宜家係新約時代,神派左獨生子耶穌黎拯救世人,耶穌為左贖清世人嘅罪孽,被釘上十字架。耶穌係為 ...
Guest from 45.118.132.x 發表於 2016/8/26 12:51

又一个白痴!
諾亞方舟殘骸已經搵到喇,仲係度講埋曬D謬論:
Guest from 213.171.205.x 發表於 2016/9/9 06:56

大話精!

“发现诺亚方舟”是上个世纪的世界十大骗局之一,早就成了人们荼余饭饭后的笑谈了。

謊舟古仔, 騎哩之處甚多, 網友已指出的我不再重覆。但仍有一些補充:

需要假設開始落雨的一刻, 全世界江河溪海都冇船正在航行, 但現實會唔會係咁呢?若然當時有一隻船在太平洋中心航行, 佢地一樣可以大難不死。所以, 並唔係任上帝鍾意幾時開始落雨都得嘅, 係要等到啱啱全世界冇船下海先可以落雨
沙文 發表於 2016/9/9 12:44

冇錯!大话謊舟既新漏洞!
大话謊舟以為全世界只得佢一隻船?
白痴作者作白痴大话謊舟呃白痴人!
不过話唔埋佢冇咗萬國禱告的殿,就是是旦旦上鬼咗bbchan身,揾bbchan做佢代言人,
係度專卖【性经】廣告!
大話耶经,大話基督教,大話天主教,大話耶稣,大話耶徒,全部大話精!!!
喪嗌一餐後,
你高潮黎咗未?
beebeechan 發表於 2017/8/15 10:18

唔通你高潮黎係靠一味喪哭?你在你屋企日哭夜哭??
經書上也有好多証人作過証
你咪又1樣唔信, 冇所謂喎...
beebeechan 發表於 2020/1/8 07:20

<經書上>也有好多証人作過証?
猶太鬼想寫乜都得,問題係除咗本書吹牛的所謂神蹟之外,二千年件耶穌從來冇出現過?
地球上的所謂基督/天主教神蹟通通被人捅穿係全都是造假!
冇神衰得過耶穌像每年都會遭遇3到5次被雷劈,耶穌像既像連自己都保護唔到,是否真的是非常“丢假”?
,
喂,耶稣啵,制造人類同天地雷電的神啵?
耶穌係耶和華又好(三位一體),耶穌係耶和華個仔又好,
連雷電都應該係佢創造出來的神都敢劈?未死過咩?

而且問題係所有既所謂耶穌聖母神蹟点解會係假野居多?!
但個天懲罸呢個假神耶穌既事實就不少,火燒聖母院,火燒教堂,雷劈耶穌…等等?

教徒死撑一個咁丢假的假貨耶稣/神,想制造神迹来呃信徒錢,真係够晒丢假囉!

https://new.qq.com/omn/20191203/20191203A0LP7200.html

.
挑,
竟然有人夠膽死問我:
「喂,....經文都冇講,你就好似知道哂咁既?」 ...
beebeechan 發表於 2020/1/8 16:09

經文講唔講唔係重點,書本係人寫既,想點作都得。
問題係死蠢果啲耶穌教徒有冇真係見過基督教既神蹟呢?係冇!
而且好多基督/天主教既所謂神蹟已經被人用科學拆解一一踢爆曬係人為造假!
為了證明乜野先叫做神蹟呢?
我四處去揾下,又被我揾到一個有科學解釋唔到既事實,
而且其他很多很多的真正神蹟比你件耶穌聖母更加勁,我勸你都係離教改信其他吧啦!
咪做咗老襯幾十年重發夢以為自己可以上天堂?

咪學三隻猴子咁,信了邪教耶穌就.....

經書上也有好多証人作過証
你咪又1樣唔信, 冇所謂喎...
beebeechan 發表於 2020/1/8 07:20

以下呢段視頻係唔係神蹟呢,一定要一路睇到尾,至於其他的教的大把神蹟可以自己揾!
睇清楚里面係【再一次“顯靈”】即是無數次顯靈神蹟啦,
耶稣呢?係【再一次“被雷劈”】即是無數次被雷劈啦,!

https://www.youtube.com/watch?v=BEDJsVIXVWA

耶穌都有做大騷既
只係當時未有電視直播唶
beebeechan 發表於 2020/1/9 19:59

你自己把口up就當真牙?
舉多啲證據證明係真有耶稣先至係度鳩up啦!
二千年都冇神迹,靠本垃圾邪經(淫賤廢書一本) 同你把口?
咁巴黎鐵塔,哈利法塔咪都好「非常“丢假”」?
你蠢到會映衰中國人呀,有辱國體 ...
beebeechan 發表於 2020/1/9 06:57

映衰中國人果個係你呀,傻佬!
好人好者堂堂中國人,可以信觀音信玉皇大帝信太上老君(呢個神蹟連日本人都驚),…
竟然去信件6000年創世喎…件大話精?唉,白痴成咁,真係「非常“丟中國人假”」囉!
又去信個通姦/強姦/被姦生落來既孽種?呢件孽種完全冇任何神力,吹牛就勁叻!
又去信個通姦/強姦/被姦比綠帽個老公戴,然後又話係神強姦佢的以色列淫婦叫佢做聖/性母?
信埋啲下三流既大話中東淫賤邪神,重以為自己好醒?

咁撚白痴既回應都夠膽寫出黎丟自己假,的確信耶穌會變白痴係有人版bbchan睇既!
點解?
講緊神蹟啵!
觀音的神蹟連颱風都要避開佢,
而你個耶穌的神蹟就是年年被雷劈?
你竟然拎個鐵塔來表示你個耶穌的神蹟就是年年被雷劈係正常架?
唉,白痴至此,你既智商真係低B同衰過曱甴!

.
耶穌唔落嚟住, 咪你上上邊搵佢囉
beebeechan 發表於 2020/1/11 08:50

乜你搵到佢咩?你搵到先啦!
睇死你永遠搵佢唔到,因為耶稣只係小説主角囉,可憐!
你既曱甴智慧,
表露無遺
beebeechan 發表於 2020/1/11 08:56

曱甴得過有人信件大話精耶稣就以為可以上天堂?
有啲人買咗成世六合彩都未中過, 佢地都唔會話六合彩係無人會中,
佢地仲死心塌地咁期期奉獻金錢,,,,...... ...
beebeechan 發表於 2020/1/11 08:32

你自己咪係果個死心塌地咁期期奉獻金錢買六合彩的笨柒囉!
原来到頭来冇你份喎?可憐
又即係咁, 你反基都反咗唔少日子哩,
基督教根基搖都無搖過, 0.000000000001級震波都錄唔到
你咪一 ...
beebeechan 發表於 2020/1/11 08:43

你又知冇力水?睇見你冇啲實質既所謂基督教神蹟就係度亂吹,就知道你既心已經動搖,快啲離教啦!嗱,人地其他的教又有神蹟啦!
耶穌除咗自製雷劈丒聞同火燒性母院笑劇之外,有乜鬼用吖,
快啲離教吧啦,小心下次耶穌又自導自演一出雷劈bbchan呀!

https://www.chinapress.com.my/20200111/%E6%BE%B3%E6%B4%B2%E6%9E%97%E7%81%AB%E8%82%86%E8%99%90-%E4%BD%9B%E5%BA%99%E5%A5%87%E8%BF%B9%E6%97%A0%E7%83%A7%E6%AF%81/

高級模式 | 發新話題
換一個