返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

食肉獸既屎,係長條形㗎,唔係一pat
(嗱,你又係咪由我到學到野呢)
beebeechan 發表於 2020/1/1 20:46

食肉獸消化不良就會1pat啦。您肚痾痾出來之屎都唔同平時
耶穌係高山上開騷添哩
beebeechan 發表於 2020/1/1 20:51

巴勒斯坦鄉下仔山上開騷, 最高味1030米, 去到珠木朗馬峯山腳就面青口唇白, 8福講吾到, 8仆就得
成篤屎仲睇到未消化完既草,
你仲敢死嚟撐係雪豹屎
beebeechan 發表於 2020/1/1 21:00

喜玛拉雅塔尔羊食草, 未消化就被雪豹食咗, 故而雪豹痾草唔得咩
回覆 1466# beebeechan

佢若有金剛不壞之身就100字架都釘唔死佢啦。經文冇話升到幾高。話入咗雲就唔見, 最多2000m 左右
可能咁L耐唔見佢再返來就係因為升天升死咗
咁點解 #1451 你就講到要帶氧氣筒咁很大陣象既?

(你不知又不覺時,就自打咀巴囉)
(自打咀,你 ...
beebeechan 發表於 2020/1/1 21:13

經文冇規定唔准佢地出國爬「極高嘅山」嘛。點計巴勒斯剷都冇「極」高嘅山啫
您有咩權限制魔鬼同阿稣出國自由行? 您幾時荣任羅馬帝国minister of immigration ?
稣仔平生最高只到1030m開show, 爬珠峯1/4已經嘔黃䏣水出現幻覺啦
誰吃我的肉,並喝我的血,便住在我內,我也住在他內。
坐低飲杯果汁食件餅就當壯志飢餐耶穌肉,笑談渴飲基督血。雖然都幾欣賞您地幾廿歲仲有童真,但
我3歲之後就唔中意玩煮飯仔了。
Don't know where God is but the Devil is in the details
人仲不停重複爬極高嘅山添。
嗱我冇老點您,極高嘅山上真係好多屎。好多種屎撈埋,您就分唔到人屎雪豹屎馬屎。

而且上到去,一片荒涼,搵條4正尐嘅女都難,乜L萬國榮華富貴都睇唔到。
所以我們可以肯定阿穌當年睇到咁多嘢必定係餓過龍兼缺氧。
Don't know where God is but the Devil is in the details
我點會咁易衰,您估我係教宗咩?
嗰張,本身係一張雪豹屎嘅相,我貼出來的,係阿穌眼中因餓過龍兼缺氧睇出來的distorted 看似馬屎形象。而佢仲以為係金添
回覆 1478# beebeechan

最蠢阿稣。人地話上極高嘅山睇萬國榮華富貴, 佢又跟住尾。
佢唔識原來地球係圓的, 就算CN tower, 都只睇到1國, 有時仲recession添
回覆 1478# beebeechan

咦喂, CN tower 望落黎好似唔係咁。呢恕边恕?
1人1劑平手哩
回覆 1483# beebeechan
係囉,您叫教宗改經哩。改咗書面通知我唔該。
都唔衰得曬,只係貼咗阿穌眼中睇到的雪豹屎啫。
回覆 1490# beebeechan

3本都有, doesn't mean I have to 1炮過問晒。
有咗1st 福音嘅答案再问the rest. step by step
問下啫,我冇諗住醜聖经喎。您唔好答唔到问题就起晒胱得格。
珠穆朗瑪峰。。。。濕濕碎
耶穌升天時,升到臭氧層以外哩 (五萬米呀)
...
beebeechan 發表於 2020/1/1 21:05

講起主耶穌升天, 細佬又有無意醜化聖经嘅问題。

記得小學時(咩年班就冇印象, 只係記得係國文堂教授《天地陰陽交歡大樂賦》之後嗰堂physics)
老師話,從地球出發, 要飛出太陽系的物體, 需要的逃逸速率
3rd  cosmic velocity

公式
km/s

以這個速度, 点解宗徒仲睇得咁清楚? (一般步槍子弹速度大概係3rd  cosmic velocity 的7%)
耶穌說完這些話,就在他們觀望中,被舉上升,有塊雲彩接了他去,離開他們的眼界。
回覆 1497# beebeechan
身體係最誠實的。呢尐問題邊駛講出聲答咖,一嘴嘴落去,伸埋條脷入佢個口,佢當堂冇嘢講, 呻吟就得。再塞埋下便, 咁就冇問题了。即如經上記著說
从那天以后,没有谁再敢问他。

有人問親升天嘅原理, 神父就咁做? 怪之得貴教搞成咁
回覆 1496# beebeechan
被舉,都要舉的force足夠令移鼠體重質量達到此逃逸速度先可以升天。唔夠速度,始终會被太陽引力扯住走唔甩,咁就唔係被舉, 而係不舉。
靠一舊雲,升得去邊,來來去去都喺番大氣層,唔會高過6,500m
https://bmtc.moodle.com.au/mod/book/view.php?id=5580&chapterid=4111
畀到佢盡都係夜光雲, 高85,000m,但這種雲好薄,唔知能否承托基督體重
https://en.wikipedia.org/wiki/Noctilucent_cloud

一落雨, 主耶稣就撻番落地

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?新建帳戶
點解太空人, 唔使承, 又唔會「撻番落地」既?
beebeechan 發表於 2020/1/4 06:18

太空人已经歷第一宇宙速度(first cosmic velocity)
=7.9km/s

即是通常見到係咁:

而唔係咁:
    耶穌說完這些話,就在他們觀望中,被舉上升,有塊雲彩接了他去,離開他們的眼界。
你又嚟死蠢
揀件厚身啲既雲咪得囉
beebeechan 發表於 2020/1/4 06:17

厚厚身啲既雲得2,000m 高, 係就係撻落黎冇咁傷
https://books.google.ca/books?id ... 5%BA%A6&f=false
高級模式 | 發新話題
換一個