返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

未,仲有新聞部

點解冇人去煩帝肛做乞兒呢?因為妖酋唔会咁濶佬, 您試下去煩帝肛乞食吖嗱
杜拜係一個充滿愛心嘅城市, 一个咁有愛心嘅城市絕對唔会好似煩帝肛咁泡沬

【杜拜乞食】去年拘197外國乞衣 遣返兼禁再入境
內地16歲少年客機貨艙偷渡往杜拜,據悉是受到網上早前瘋傳一則《杜拜(內地稱:迪拜)乞丐月收入高達47萬元(人民幣)》的消息影響。該則消息指稱,不少人持商務簽證或遊游簽證前往杜拜,通過在街頭行乞,每天可以賺到9,000迪拉姆(約19,034萬港元)。不少網友看到消息後,調侃表示要辭掉工作,到杜拜當乞丐。

杜拜警察局一名警官表示,杜拜確實存在以乞丐為生的人,但當地已明令禁止行乞,因此當地警方一直都在嚴打類似的乞討行為。杜拜當局早前開展一項抓捕職業乞丐行動。今年第一季度,杜拜警察共拘捕了59名乞丐。這些乞丐全都不是阿聯酋的公民,而是來自其他國家。而去年,杜拜警方總計逮捕197名乞丐。
當地警方拘捕這些乞丐後,會先查看對方是否擁有簽證,如果沒有簽證,或者簽證是否已過期,一般會直接將對方遣返回國,並被列入簽證黑名單,從此不得再入境。杜拜的警方說:「如果簽證沒有過期,我們會建議他們去找一些基金會,在那裡獲得幫助,或者幫他們找一份工作。無論如何,乞討都是不允許的。」

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/china/20160531/55166798
Don't know where God is but the Devil is in the details
都冇夭主補飛補得咁「明明」若然我尐伙記咁做嘢一早畀我炒咗
沙文 發表於 2016/6/2 06:36

你尐伙記一早炒哂哩
現在CEO係你, 營業部主任係你, IT主管又係你, 會計係你, 文員仔係你, 打雜洗廁格既又係你
一腳踢哂丫嘛
都冇夭主補飛補得咁「明明」若然我尐伙記咁做嘢一早畀我炒咗
Don't know where God is but the Devil is in the details
我就係引您自己揾下佢補飛整夏娃之過程出自邊一章, 您果然係predictable
沙文 發表於 2016/6/2 01:18

你呢d 就係明明唔記得拉褲鏈就話係特登既,係為左要「通風除臭」
我就係引您自己揾下佢補飛整夏娃之過程出自邊一章, 您果然係predictable
乜您睇書淨睇第一章就以為睇完咩?
Gen 1:7邪傻瑕用地上的塵土造人,將生氣吹在他鼻孔裡,他就成了有靈的活 ...

Gen 1:7邪傻瑕用地上的塵土造人,將生氣吹在他鼻孔裡,他就成了有靈的活人,名叫亞當。
邪傻瑕在東方的伊甸立了一個園子,把所造的人安置在那裡。
.....買伊甸園.....種樹
1:18 耶和華神說:那人獨居不好,我要為他造一個配偶幫助他。
沙文 發表於 2016/6/2 00:47

睇怕你都係用屎眼來毒經哩,
邪傻瑕用地上的塵土造人,將生氣吹在他鼻孔裡,他就成了有靈的活人,名叫亞當。
1:18 耶和華神說:那人獨居不好,我要為他造一個配偶幫助他

都不是來自第一章的。

你烏龍辦事,我更不放心
有版照住造都造漏....你辦事, 我唔放心
Gen 1:7邪傻瑕用地上的塵土造人,將生氣吹在他鼻孔裡,他就成了有靈的活人,名叫亞當。
1:18 耶和華神說:那人獨居不好,我要為他造一個配偶幫助他。
大家有冇發現夭主辦事有幾多騎哩嘢呢?

在有人類之前, 哺乳類動物都已經有公乸, 但係初初造人類時就醒唔起 ...
沙文 發表於 2016/6/2 00:27

乜厄娃是後來補飛造的嗎?

創世紀第一章第六日造人時便是這樣寫:
天主於是照自己的肖像造了人,就是照天主的肖像造了人:造了一男一女

你無發現咩?
大家有冇發現夭主辦事有幾多騎哩嘢呢?

在有人類之前, 哺乳類動物都已經有公乸, 但係初初造人類時就醒唔起呢樣嘢, 搞到有公冇乸, 亞當曰日打飛機, 夭主睇下睇下好似爭感一樣嘢, 咁先醒起造唔知點解造狗有狗乸, 造人就咁大頭蝦有公冇乸, 要即刻補飛
車, 腿與腿之間一日通常都起碼5-6督水咖啦, 您冇咖咩?您要孭尿袋咖?陰公
沙文 發表於 2016/6/1 12:06

5-6 篤尿,你小心生腎石哩
要起屋在沙上, 揾專業建築師啦
唔通听小耶老點咩?一定係佢便宜老豆嫌佢督眼督鼻, 冇將衣钵傳畀佢, 所以一直 ...
沙文 發表於 2016/6/1 04:32

沙文網友,講到呢度,我忍唔住想為若瑟講幾句公道説話:
雖然小耶唔係若瑟嘅親生子,但若瑟都照樣將拒養大成人。我睇若瑟唔會唔肯教野俾拒。但問題係,小耶不但只無心向學,仲群埋D黑社會:

耶穌在屋裏坐席的時候,有好些稅吏和罪人來,與耶穌和他的門徒一同坐席。 11 法利賽人看見,就對耶穌的門徒說:「你們的先生為甚麼和稅吏並罪人一同吃飯呢?」

咁嘅人,又點會學到野志得假?
車, 腿與腿之間一日通常都起碼5-6督水咖啦, 您冇咖咩?您要孭尿袋咖?陰公
仲易啦, 辦法同:「在地與地之間要有水,將地分開!」一樣。

見到乜嘢, 就話天主說乜嘢之嘛 ...
沙文 發表於 2016/6/1 11:39

你返屋企對位老婆講哩:
在腿與腿之間要有水,將腿分開
睇下係咪咁容易一講就係咁
呢鑊 有 SSR relay 都幫唔到你
仲易啦, 辦法同:「在地與地之間要有水,將地分開!」一樣。

見到乜嘢, 就話天主說乜嘢之嘛
說:「有光! 」就有了光,我都得啦:

本來, 靠把口傳教,若果口才好都揾到食。但係小耶就講嗰範衰嗰範, 唯有 ...
沙文 發表於 2016/6/1 10:33

天主說:「在水與水之間要有穹蒼,將水分開!」

怎麼辦?
說:「有光! 」就有了光,我都得啦:

本來, 靠把口傳教,若果口才好都揾到食。但係小耶就講嗰範衰嗰範, 唯有搭埋條命上去博同情, 果然氹到尐茂利落踏
回覆  beebeechan

係呀, 揾把口起吖嘛
沙文 發表於 2016/6/1 06:58

係呀........
成個宇宙, 地上萬物, 都係靠把口, 講.....就有哩
天主說:「有光! 」就有了光。
回覆 900# beebeechan

係呀, 揾把口起吖嘛
梗係冇問題啦, 雨淋、水沖、風吹、呢尐只係濕碎野, 做beach builder呢行視作等閒

搞唔掂就唯有死死地氣轉 ...
沙文 發表於 2016/6/1 05:54

傳教仲勁哩。。
唔止起屋
起『天國』
高級模式 | 發新話題
換一個