返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

同埋,雞#2咁講,產後抑鬱亦是作為父母官所羅門應該考慮的因素。
完全冇諗這些可能性就猛吹所羅門如何如何智慧,難為猶太作經佬噏得出。
Don't know where God is but the Devil is in the details
同埋,雞#2咁講,產後抑鬱亦是作為父母官所羅門應該考慮的因素。
完全冇諗這些可能性就猛吹所羅門如何如何 ...
沙文 發表於 2022/5/1 09:48

我亦都幾難為你用啲咁低智慧嚟反經。。

你連搬出現代科技都唔曉: 點解唔去驗一驗 DNA? 所羅門命沙文做執行官, 去兩個婦人既陰道採樣, 取些陰液。。。
所羅門一B兩吃既故事唔係要說明誰是生母,
是誰人會當好母親。生母只為要嬴埸官司...就......

有時, 生母不如養母架。

好比有日蘿莎蓮會同沙文講,好采亞仔跟咗你, 你做佢老荳,養佢育佢, 供書又教學....如果跟佢個渣男生父...就窩河囉......

https://exchristian.hk/forum/redirect.php?tid=4968&goto=lastpost#lastpost
德国曝惊天丑闻!修女把上千孩子“出租”给恋童癖,恶行持续20年!

而作为主诉者的卡尔,最终因为被性侵的1000多次,获得了天主教15000欧元的赔偿。

呢嗰帖同所羅門開邊男嬰故事都有點似。

有人提出查無可考的指控, 所羅門同包青天共審都審唔出既案,
教會就係男嬰生母, 不忍給人愈抺愈黑, 潑黑油咁, 寧俾一萬幾千你, 你收聲好過。

條友話被侵1000次, 先賠你15000歐元, 15歐元一次....($120港元), 真係侮辱佢多一次哩。(係咪應該連$15000歐元都唔要? 唔係為錢而嚟既...咁呢? 見到$15000歐元就跪低既人........)
我亦都幾難為你用啲咁低智慧嚟反經。。

你連搬出現代科技都唔曉: 點解唔去驗一驗 DNA? 所羅門命 ...
beebeechan 發表於 2022/5/1 06:41

驗dna都要駛費,慳得就慳。
祈譸叫天主聖斷先唔駛動用公帑嘛,好心您啦
驗dna都要駛費,慳得就慳。
祈譸叫天主聖斷先唔駛動用公帑嘛,好心您啦 ...
沙文 發表於 2022/5/4 21:30

俾你搞就真係屣咗冤枉錢哩
做老荳同仔親子鑑定托咩......故事中兩個都係妓女, 咁岩嗰晚個猛男起雙飛咁點算?
應該做個仔同佢老母既親子鑑定嘛
我幾時話做老荳親子鑑?
Don't know where God is but the Devil is in the details
我幾時話做老荳親子鑑?
沙文 發表於 2022/5/5 03:44

你真係有眼欠珠

睇野差咗一大截
report有好多頁嘛,唔係睇一頁就完,畀曬錢就有得turn to page two.
report有好多頁嘛,唔係睇一頁就完,畀曬錢就有得turn to page two.
沙文 發表於 2022/5/5 04:16

你以為俾百幾蚊就有份財政咁厚既報告?
一頁架咋!
您一貼出來大家就肯定梗有p2。
一張A4紙先至啱啱夠講曬老荳嗰part. 所以老母要第2頁。(如果驚唔環保可印背面)
您一貼出來大家就肯定梗有p2。
一張A4紙先至啱啱夠講曬老荳嗰part. 所以老母要第2頁。(如果驚唔環保可印背 ...
沙文 發表於 2022/5/5 05:56

你做得老細少哩
老細梗係在文件最後才簽名架喎,

呢份報告, P1老細已簽咗, 即係P2 唔使個director 負責既?
您簽親嘅文件都唔重要啫。
重要文件驚凈簽在last page. 但之前的pages畀人偷換,所以每頁都簽先穩陣

https://www.lawdepot.com/blog/yo ... :~:text=Though%20it,and%20agreed%20to%20all%20terms.
您簽親嘅文件都唔重要啫。
重要文件驚凈簽在last page. 但之前的pages畀人偷換,所以每頁都簽先穩陣

,and% ...
沙文 發表於 2022/5/5 20:29

神經普簽文件都唔係頁頁簽架啵

(或者由佢簽過啲都唔會係重要文件嚟)
當然唔係重要文件。叫貴國加些少關稅啫,有幾重要?
佢唔係好似伯多祿咁睇得個錢字咁重。伯多祿,聽名都知道係一個阿伯很著重多奉祿,冇改錯名嘅,好好意頭添
佢唔係好似伯多祿咁睇得個錢字咁重。伯多祿,聽名都知道係一個阿伯很著重多奉祿,冇改錯名嘅,好好意頭添
沙文 發表於 2022/5/7 04:40

咁你都無改錯名, 沙文沙文, 寫在沙上的文章.....
風吹雨打大水一來便消失無影又無踪
正如你的九翕帖......
係呀。有道人生在世如白駒過隙,泥上偶然留指爪,鴻飛那復計東西。
所以主耶穌都寫沙文:他們說這話,是要試探耶穌,好能控告他;耶穌卻彎下身去,用指頭在地上畫字。
所以主耶穌都寫沙文:他們說這話,是要試探耶穌,好能控告他;耶穌卻彎下身去,用指頭在地上畫字。
沙文 發表於 2022/5/10 00:19

外經上說, 耶穌在地上寫的是在埸眾人曾犯個的罪。。。。
(例如。。沙文在何年何日叫個雞。。。。。打個機之類)

無錯, 人能悔改, 這些罪就如沙, 風,水一來便擦掉, 忘記它
風,水唔會理我悔唔悔改都沖甩字。所以我都幾中意得閒行下沙灘,幾浪漫, 有得昅女

1耶穌給他們設了一個比喻,論及人應當時常祈禱,不要灰心。
2他說:「某城中曾有一個判官不敬畏天主,也不敬重人。
3在那城中另有一個寡婦,常去見他說:請你制裁我的對頭,給我伸冤罷!
4他多時不肯;以後想道:我雖不敬畏天主,也不敬重人,
5只因為這個寡婦常來煩擾我,我要給她伸冤,免得她不斷的來糾纏我。
6於是主說:你們聽聽這個不義的判官說的什麼!

世界又真係無奇不有。條友三張嘢lotion未生埋。
對不義的判官,如果您係都要和理非,咁唔係用錢就係除褲畀佢屌,仲有咩辦法啫?
有冇尐不義的判官會畀人煩下就聽您點?
唔知幾多大訴求缺一不可,我要真乜選、傷港單腳企……您去煩到佢話”免得她不斷的來糾纏我”, 是但一樣得償素願,對於福傳真係會立竿見影水到渠成。

連我都寫個服字,白紙黑字,唔係寫在沙上。
高級模式 | 發新話題
換一個