返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

世界又真係無奇不有。條友三張嘢lotion未生埋。
對不義的判官,如果您係都要和理非,咁唔係用錢就係除褲畀佢屌,仲有咩辦法啫?
有冇尐不義的判官會畀人煩下就聽您點?

沙文 2022/5/15 03:23 提交

婦人無錢可搾,又不索無顏值,男人不會肅然起莖,只會俯首稱臣,但又日日24/7咁煩住你呢?
正如啲新教徒打多個電話同你講耶穌你都嫌煩。
Don't know where God is but the Devil is in the details
沙文 發表於 2022/5/15 04:15

咁用ANDROID既點算好?
非基最好用iPhone呀?
都有嘅
https://www.businessinsider.com/how-to-block-a-number-on-android

試過有靚女襟鐘傳教,我都不為所動:thank you for your time, but it is not my concern. 冇乘機昆佢入屋姦殺佢。我都算聖潔卦?
Don't know where God is but the Devil is in the details
試過有靚女襟鐘傳教,我都不為所動:thank you for your time, but it is not my concern. 冇乘機昆佢入屋姦殺佢。我都算聖潔卦?
沙文 發表於 2022/5/15 10:27

聖潔係敬畏上主而不做天主不喜歡的事
你不敢姦靚女是因為怕打蘿友...

呢啲唔係聖潔, 是猴子被殺雞嚇怕了
唔係喎,如果我要姦佢,莫講打羅柚,殺頭我都照姦。
-------------------------------------------------------------
其實,靚女要傳教,都有機會繅到我。若果我老婆仲唔死心,係都一得閒就同我講耶穌,我都冇符。

但係,寡婦係絕對冇機會騷擾到不義的判官嘅。耶穌係咪瞓唔著,睇太多粵語長片?攔轎告狀的frequency都至多係同月事一樣啫,而且會先打60大板先有機會開聲講嘢,點可能常常呢?

耶穌呢條鬥木佬,平時講耕田捉魚比喻已經唔多靠譜,講到deal with高官, 即曝露佢生活閱歷其實入世未深,點做到mentor. 都唔駛話做救主咁L大枝嘢嘞
但係,寡婦係絕對冇機會騷擾到不義的判官嘅。耶穌係咪瞓唔著,睇太多粵語長片?攔轎告狀的frequency都至多係同月事一樣啫,而且會先打60大板先有機會開聲講嘢,點可能常常呢?
--------------------------------------------------- ...
沙文 發表於 2022/5/16 05:26

社會最低的草根可以經常接觸到階層最高的...似乎是不現實。
但經文講明耶穌是在說比喻, 不是現實描述。
正如耶穌說一個婦人先後嫁了七個兄弟, 未必當真如此發生過。
唔係喎,如果我要姦佢,莫講打羅柚,殺頭我都照姦。
--------------------------------------------------- ...
沙文 發表於 2022/5/16 05:26

你唔敢姦, 因為你敬畏被打籮友或是殺頭
攔轎告狀的frequency都至多係同月事一樣啫,而且會先打60大板先有機會開聲講嘢,點可能常常呢?

你估係買樓花要落訂咩。

沙文 2022/5/16 05:26 提交

未見官先打六十板唔係去 file a lawsuit 都要打既意思啵 。
正如耶穌說一個婦人先後嫁了七個兄弟, 未必當真如此發生過。
...
beebeechan 發表於 2022/5/16 06:39

有嘅,7次都未為多。

https://people.com/celebrity/stars-with-the-most-marriages/
但經文講明耶穌是在說比喻, 不是現實描述。
beebeechan 發表於 2022/5/16 06:39

現實都冇可能發生的比喻。即係佢嘅意思就係祈禱根本係嘥聲壞氣,大家get到嘅。
現實都冇可能發生的比喻。即係佢嘅意思就係祈禱根本係嘥聲壞氣,大家get到嘅。 ...
沙文 發表於 2022/5/18 00:32

咁龜同兔會比賽都係現實唔會發生既比喻, 
但比喻教人既:唔好懶醒以為嬴梗就掉之輕心。。。。就係無錯, 係真既
有嘅,7次都未為多。
沙文 發表於 2022/5/18 00:29

又亂改野喇
唔係嫁七次, 
係先後嫁七個兄弟啵
你一路不停咁娶蘿莎蓮個細妹, 個細妹, 個細妹。。。。成日有新鮮鮑食。。。。(你就想喇!)
咁龜同兔會比賽都係現實唔會發生既比喻, 
beebeechan 發表於 2022/5/17 08:36

會咖,我買飛請您睇現場
https://www.youtube.com/watch?v=m7NuVjpi72c&ab_channel=DailyPicksandFlicks
會咖,我買飛請您睇現場
沙文 發表於 2022/5/18 00:40

依家啲youtube片貼唔出,
唔知亞抽版有無察覺
你地要堅守在 [youtube][/youtube]之間只加 v=abcdefgh 的abcdefgh,之後的&beechan=sherman 要刪去。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
你地要堅守在 [youtube][/youtube]之間只加 v=abcdefgh 的abcdefgh,之後的&beechan=sherman 要刪去。 ...
抽刀斷水 發表於 2022/5/18 01:16

試下先。
我會好專心讀書架哩
會咖,我買飛請您睇現場
沙文 發表於 2022/5/18 00:40

哦。。。原來寡母婆可以死纏不仁判官,煩到佢要接單畸屎,  都唔係無可能既事…。
係呀。作經文,向來都係托塔都話得

耶穌注視他們說:「為人這是不可能的;但為天主,一切都是可能的。」
係呀。作經文,向來都係托塔都話得

耶穌注視他們說:「為人這是不可能的;但為天主,一切都是可能的。」 ...
沙文 發表於 2022/5/18 08:49

咁又真係有啲「塔」被托起過喎
高級模式 | 發新話題
換一個